HAMAS LİDERİ FİLİSTİNLİ KAHRAMAN ESİR EL BERGUSİ'NİN ANNESİNİ ARADI

 

Görüntülenme: 2532 Tarih: 26 Haziran 2020 21:50
HAMAS LİDERİ FİLİSTİNLİ KAHRAMAN ESİR EL BERGUSİ'NİN ANNESİNİ ARADI

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), Siyasi Birim Başkanı İsmail Heniyye, kahraman Filistinli esir el-Bergusi’nin 2’si asker olmak üzere 3 İsrailliyi öldürmesi iddiasıyla dört kez ağırlaştırılırmış müebbet hapse mahkûm edilmesinin ardından annesi Sehire el-Bergusi’yi telefonla aradı.
 
Hamas lideri Heniyye, kahraman genç Asım el-Bergusi hakkında çıkarılan adaletsiz kararın Filistin halkı için ancak iftihar nişanı olduğunu belirterek, el-Bergusi ailesinin verdiği mücadele ve direnişten ötürü onunla gurur duyduklarını söyledi. 
 
İsmail Heniyye, esir hanımı ve esir annesi olmasının yanı sıra şehit annesi olan Sehire el-Bergusi’nin (Ümmü Asıf) zorluklara karşı gösterdiği sabır ve sebatını takdir etti. 
 
Ümmü Asıf, Filistin direnişinin sembol isimlerinden biri olan ve hayatının 25 yılını demir parmaklıklar arkasında geçiren Şeyh Ömer’in eşi olmakla birlikte aynı zamanda 2018 yılında 8 Yahudi yerleşimcinin yaralandığı silahlı saldırının sorumlusu olduğu iddiasıyla şehit edilen Salih Ömer Salih el-Bergusi’nin de annesidir.     
 
İsrail Ofer Askeri Mahkemesi, dün (24 Haziran Çarşamba) Ümmü Asıf’ın diğer oğlu esir kahraman Asım Ömer el-Bergusi hakkında 4 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar