KUDÜS GÜNÜ PLATFORMUNDAN TÜRKİYE HALKINA ÇAĞRI

 

Görüntülenme: 1908 Tarih: 19 Mayıs 2020 09:56
KUDÜS GÜNÜ PLATFORMUNDAN TÜRKİYE HALKINA ÇAĞRI

Her Ramazan’ın son Cuması kutlanan Dünya Kudüs Günü, bu sene koronavirüs engeline takıldı. Alternatif etkinlikler için Türkiye’deki 22 oluşum birleşerek Müslüman halkımıza çağrı yaptı.

Kudüs Günü Platformu Sözcüsü Mehmet Şahin, basına yaptığı duyuruda bu sene şehirlerin dört bir yanının Filistin bayraklarıyla süsleneceğini, televizyon programları yapılacağını ve Fatih Camii’nde her kurumdan bir temsilcinin katılacağı şekilde basın açıklaması yapılacağını söyledi.

Kudüs Günü Platformu’nun çağrı metni şu şekilde:

1979 Yılından bu yana Ramazan ayının son cuması bütün dünyada konuya duyarlı insanlar ve Filistinliler tarafından ” DÜNYA KUDÜS GÜNÜ “Olarak çeşitli etkinliklerle ihya edilmekte, Kudüs’ün İslam Ümmeti açısından önemi vurgulanmakta, aynı zamanda siyonist rejimin ABD den aldığı destekle uluslar arası hukuka aykırı olarak  Kudüs’ü işgalci rejimin başkenti ilan etmesine tepki gösterilmektedir.

Osmanlı bakiyesi Türkiye cumhuriyeti vatandaşları olan bizlerin Kudüsle bağımız sadece imani değil aynı zamanda da tarihidir. Kudüs ve civarı 400 yıl Osmanlı yönetiminde kalmış, birinci dünya savaşında yenilen Osmanlılar 1917 yılında kudüsten çekilmek zorunda kalınca Kudüs İngilizlerin yönetimine geçmiştir. Daha sonra İngilizlerin ve BM nin verdiği destekle bölgeyi terörize eden siyonist çeteler Filistin halkının büyük çoğunluğunu topraklarından çıkartarak 14 mayıs 1948 de işgalci israil devletini ilan etmişlerdir.

Kudüs müslümanların ilk kıblesi Mescid i aksa yı içinde barındıran aynı zamanda İsra suresinde bahsedildiği gibi Hz. Peygamberin miraç olayının gerçekleştiği yerdir ve Rabbimiz tarafından bu surede Mescid i aksa ve etrafının mübarek kılındığı ifade edilmektedir.

Kudüs Filistin halkına aittir ve Filistinin ebedi başkentidir.Müslümanlar olarak Kudüsten vazgeçmemiz asla mümkün değildir.1948 yılında Filistin topraklarını zorla işgal eden işgalci siyonist rejim bu topraklardan sökülüp atılmalıdır.

“Dünya Kudüs Günü” Filistin halkına ve Filistinin özgürlüğü için savaşan direnişçi guruplara destek vermek ve aynı zamanda Müslümanların  ortak değeri olan Kudüs etrafında İslam Ümmetini birleştirmeyi hedeflemektedir.

Bizler aşağıda isimleri bulunan sivil toplum kuruluşları olarak oluşturduğumuz platformla her yıl olduğu gibi ” Dünya Kudüs Günü” münasebetiyle Ülkemizin ve Dünyanın korona virüsle mücadele ettiği bu zamanda etkinliklerimizi hiç kimsenin sağlığını tehlikeye atmadan aşağıda belirttiğimiz şekilde gerçekleştireceğiz.

AKABE VAKFI- ANÇED- AY IŞIĞI DERNEĞİ- BİRLİK VAKFI- DOĞU KARADENİZ AKINCILARI DER- DURSUNBEY İLİM KÜLTÜR EĞİTİM VE YARDIMLAŞMA DER- ERBAKAN VAKFI- EDEB PLATFORMU(BİLGE DER-ELİF DER-KALEM DER)-ERDEMLİ GENÇLİK- FATİH AKINCILARI DER- FATİH SOS.KÜLT.İLMİ ARAŞ.GELİŞ. DER- GENÇ OSMAN EĞİTİM VE HİZMET VAKFI- HATAY KUDÜS GÖNÜLLÜLERİ- İHH- İDEA- İKRA İLİM VE KÜLTÜR MERKEZİ- KUDÜS DER- KARDEŞ ELİ İNSANİ YARDIM DER-MÜSTEZAFLAR CEMİYETİ- MİLLİ TÜRK TALEBE BİRLİĞİ- TUTUKLU VE ŞEHİT AİLELERİ PLT.- TAVŞANLI KİTAP KULÜBÜ..                                                                                       

ETKİNLİKLER

*Bayrak asma:  15-22 Mayıs tarihleri arasında evlere, araçlara, işyerlerine,sokaklara  Filistin bayrakları asılacak.

*Tv programları: 20 mayıs Çarşamba saat:22.00 Rehber tv de canlı Kudüs Günü programı.

                               21 Mayıs Perşembe saat:22.00  Kudüs tv de canlı Kudüs Günü programı.

*Basın Açıklaması :

  22 Mayıs Cuma günü Cuma namazı vakti sonrası Fatih camii avlusunda K.Kerim tilaveti –Dua ve basın açıklaması. (Basın açıklaması sosyal mesafe kuralları ve önleyici tedbirler alınarak platform bileşeni kurumların birer temsilcisiyle yapılacaktır.)          

İSLAMİ ANALİZ

Yorumlar