TÜRKİYE DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI: YÜZYILIN ANLAŞMASI ÖLÜ DOĞMUŞTUR

 

Görüntülenme: 1782 Tarih: 29 Ocak 2020 19:21
TÜRKİYE DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI: YÜZYILIN ANLAŞMASI ÖLÜ DOĞMUŞTUR

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Amerika'nın, Filistin ve korsan rejim İsrail meselesine "çözüm bulmak" iddiasıyla hazırladığı sözde barış planının ölü doğduğunu belirterek, "İsrail'in işgal ve zulmünü meşrulaştırmaya yönelik adımlara izin vermeyeceğiz." ifadesini kullandı.

Kudüs'ün, Türkiye'nin kırmızı çizgisi olduğu vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:
"İsrail'in işgal ve zulmünü meşrulaştırmaya yönelik adımlara izin vermeyeceğiz. Kardeş Filistin halkının daima yanında olacağız. Filistin topraklarında bağımsız Filistin için çalışmaya devam edeceğiz. Filistin'in kabul etmeyeceği hiçbir planı desteklemeyeceğiz. İşgal politikalarına son vermeden Orta Doğu'ya barış gelemez."
Bu arada AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs ile ilgili açıklamasına, yayımladığı Türkçe, İngilizce ve Arapça mesajla tepki gösterdi.
Numan Kurtulmuş, ABD Başkanı Donald Trump'ın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile birlikte açıkladığı tek taraflı 'Yüzyılın Anlaşması' planına tepki göstererek Twitter hesabından Türkçe, İngilizce ve Arapça olarak paylaştığı mesajda, "Hayır Trump! Kudüs; İslam dünyasının kalbi ve Filistin Devletinin başkentidir" dedi.
Diğer yandan Mısır ise söz konusu komplocu plana her hangi sert tepki göstermezken yayınladığı bildiride sadece Filistin ve Siyonist rejim arasında uzlaşma müzakerelerin tekrar başlanması için kanalların açılmasını istedi. 

parstoday

Yorumlar