KORSAN İSRAİL ASKERLERİ GAZZE SINIRINDAKİ GÖSTERİLERE MÜDAHALE ETTİ

 

Görüntülenme: 1867 Tarih: 28 Aralık 2019 18:39
KORSAN İSRAİL ASKERLERİ GAZZE SINIRINDAKİ GÖSTERİLERE MÜDAHALE ETTİ

Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetleri devam ederken, Gazze Şeridi’nin doğusunda sınıra yakın bölgelerde bugün düzenlenen gösterilere işgal güçlerinin müdahalesi sonucu çok sayıda kişinin yaralandığı ifade edildi.
 
Filistin Enformasyon Merkezi muhabirleri, işgal güçlerinin Cibaliya’nın doğusunda iki göstericiyi ve Han Yunus’un doğusunda bir göstericiyi ateş açarak gerçek mermiyle yaraladığını söyledi.
 
Filistin Enformasyon Merkezi muhabirleri, Gazze Şeridi’nin doğusundaki dönüş kamplarında düzenlenen gösterilere işgal güçlerinin çok sayıda göz yaşartıcı bomba atması sonucu onlarca kişinin bombalardan çıkan yoğun gazdan etkilendiğini bildirdi.
 
Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü Ulusal Yüksek Heyeti, Gazze Şeridi sakini Filistinlilere çağrıda bulunarak bugün ikindiden sonra düzenlenecek 86’ncı hafta gösterilerine katılmalarını istedi.
 
Heyet, bugünkü gösterilerin “Şehitlerin Kanları Özgürlük Yolunu Çiziyor” Cuması olarak adlandırıldığını belirterek, gösterilerin işgal ordusunun 27 Aralık 2008’de Gazze Şeridi’ne açtığı ve 18 Ocak 2009’a kadar süren savaşın yıldönümüne denk geldiğine dikkat çekti.
 
Bildiride, işgal güçlerinin Filistin halkına yönelik sistematik savaşının Filistinlilerin milli birliği sağlamalarını ve uzlaşı çabalarını sürdürmelerini gerektirdiğini söyledi.
 
Bugün Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetleri kapsamında 2019 yılının son Cuma günü gösterilerinin yapılması planlanırken, 2020’de gösterilerin ayda bir ve özel günlerde yapılmasına karar verildiği açıklandı.
 
Heyet üyelerinden Yüsri Derviş, dün Gazze kentinde düzenlediği basın toplantısında, gelecek yıl ilk gösterinin 30 Mart Toprak Günü’nde düzenleneceğini bildirdi.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar