Tahran İstihbarat Polisi, siyonist rejimi destekleyen yabancı ağlarla irtibat kurduğu gerekçesiyle bir kişinin yakalandığını açıkladı.
Tesnim'in haberine göre, Büyük Tahran İstihbarat birimlerinin operasyon ekipleri, kentin çeşitli bölgelerinde ve özellikle 12 günlük savaş döneminde güvenliği hedef alan içeriklerin düşman ağlarında yayılması üzerine harekete geçti. Soruşturma kapsamında, paylaşımların arkasında yer alan şahsa dair önemli ipuçlarına ulaşıldı.
Yürütülen çalışmalar sonucunda, dün itibarıyla, Siyonist rejim yanlısı düşman ağlarına bilgi ve haber aktardığı tespit edilen kişi gözaltına alındı.
Soruşturma raporlarına göre şüpheli, saldırıların yaşandığı bölgelere giderek görüntüler çekiyor, bu kayıtları düşman ağlarına iletiyor ve aynı zamanda kritik bölgelerin konumlarını paylaşıyordu.
Ayrıca, şahsın söz konusu ağlarla sürekli bağlantı kurduğu ve talimat aldığı belirlendi. Son olarak, pazar yerleri ve alışveriş merkezlerinden çeşitli raporlar hazırlayarak kara propaganda yürütme, toplumsal moral bozmaya yönelik içerikler üretme görevini üstlendiği aktarıldı.
Son aşamada, şüpheli Tahran’ın güneybatı bölgesinde güvenlik güçleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı.