TÜMGENERAL EMİR HATEMİ'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

img
TÜMGENERAL EMİR HATEMİ'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

İran İslam Cumhuriyeti Ordusu Başkomutanı Tümgeneral Emir Hatemi, ABD’nin geçmişte İran’a karşı gerçekleştirdiği saldırgan eylemlerin her zaman karşılıksız kalmadığını vurgulayarak, bu kez de benzer bir karşılık verileceğini açıkladı.

Tesnim'in haberine göre, Zülfikar Merkez Karargâhı’ndan üst düzey askeri yetkililerle düzenlediği telekonferansta konuşan Hatemi, komutanlara ve askerlerine teşekkür etti; Siyonist rejime karşı verilen mücadeleyi överken, hayatını kaybeden şehitleri andı ve yaralılara acil şifalar diledi.

Tümgeneral Emir Hatemi, bu süreçte ordu mensuplarının ortaya koyduğu başarıların düşmanı başarısızlığa sürüklediğini ifade etti. Düşmanın, İran’a doğrudan müdahil olma noktasına gelmesinin, sahadaki bu etkili duruşun sonucu olduğunu belirtti.

Konuşmasının devamında Hatemi, ABD’nin İran’a karşı geçmişteki suçlarına değinerek, bu tür ihlallerin yeni olmadığını söyledi. “İslam Devrimi’nden önce ve sonra, özellikle 1979 devriminden itibaren ve Kutsal Savunma yıllarında Amerikan saldırganlığına defalarca tanık olduk. Ancak her seferinde net ve caydırıcı yanıtlar verdik. Bu kez de farklı olmayacak,” ifadelerini kullandı.

Tümgeneral Hatemi, ordu tarafından benimsenen “Ordu, Milletin Fedâisidir” şiarının bugün daha da büyük bir anlam taşıdığını belirtti. Cuma günü halkın sergilediği güçlü duruşun orduya daha fazla sorumluluk yüklediğini söyleyen Hatemi, “Bu asil millete minnettarız. Onlara söz veriyoruz ki, bağımsızlığımızı, toprak bütünlüğümüzü ve bu değerlerin en büyük savunucusu olan İslam Cumhuriyeti düzenini sonuna kadar koruyacağız,” dedi.

Konuşmasında “Zafer için savaşacağız” vurgusu yapan Hatemi, şehitliği kutsal bir makam olarak gördüklerini ancak bu aşamada mutlak bir zaferi hedeflediklerini kaydetti. Komutanlardan ve askeri personelden, Zülfikar Harekât Karargâhı ve Hatem-ül Enbiya Karargâhı tarafından belirlenen planları akılcılık ve kararlılıkla uygulamalarını istedi. Hatemi, “İran halkına ve Başkomutanımıza layık bir başarı göstermek istiyoruz. Allah’ın yardımıyla zafer bizim olacaktır; çünkü bu Allah’ın değişmez vaadidir,” dedi.

Toplantının sonunda, Ordu Harekât Komutan Yardımcısı Tuğamiral Seyyid Mahmud Musavi, sahada yürütülen operasyonlara dair kapsamlı bir bilgilendirme yaparak Başkomutan Hatemi’ye son gelişmeleri içeren bir rapor sundu.



Makaleler

Döviz Kurları

Güncel

Hava Durumu

Link kopyalandı!