İSRAİL SURİYE'DEKİ STRATEJİK NOKTALARA GÖZ KOYDU
SİYONİST REJİM, 09 Mart 2025 21:42İsrail ordusu, geçtiğimiz hafta Suriye'ye düzenlediği saldırılarda birçok silah ve askeri ekipmanı imha ettiğini açıkladı.

YDH'nin haberine göre, siyonist İsrail ordusu, Yahudi Haberleri Sendikası'na (JNS) yaptığı açıklamada, geçtiğimiz hafta Suriye'de düzenlediği "baskınlar" sırasında çok sayıda silahın tespit edilerek imha edildiğini duyurdu.
Açıklamada, mühimmat, füzeler ve diğer askeri ekipmanların ele geçirildiği belirtilirken, operasyonların 474. Golan Bölgesel Tugayı'nın komutasında gerçekleştirildiği ifade edildi. Paraşütçü Tugayı, Zırhlı Birlikler ve Yahalom Özel Harekat Mühendisliği Birimi’ne bağlı askerlerin katıldığı operasyonların, istihbarat raporlarına dayanarak planlandığı vurgulandı.
İsrail ordusu, birliklerin "Suriye'deki stratejik noktalara konuşlandırıldığını" ve her türlü tehdidi bertaraf etmek amacıyla operasyonların süreceğini bildirdi. Ancak baskınların tam olarak hangi bölgelerde yapıldığına dair bilgi verilmedi.
JNS'nin aktardığına göre, İsrail Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçakları, pazartesi günü Lazkiye'nin kuzeybatısında, Kardaha yakınlarında bulunan bir askeri hedefi vurdu. İsrail ordusu, saldırının "önceki Suriye rejimine ait silahların depolandığı bir askeri alanı" hedef aldığını açıkladı ancak operasyonun gerekçesine dair ayrıntı paylaşılmadı.
Dün, İsrail güçlerinin Kuneytra’nın Kahtaniye beldesine bağlı Ruveyhine köyünde askeri kontrol noktası kurarak bölgedeki varlığını pekiştirdiği bildirildi.
Beşşar Esed yönetiminin 8 Aralık’ta devrilmesinden bu yana İsrail, Golan Tepeleri ve çevresindeki bazı stratejik bölgelerde kontrol sağlamaya devam ediyor. JNS, İsrail’e ait savaş uçaklarının Suriye'deki askeri hedeflere yüzlerce saldırı düzenlediğini aktardı.
Öte yandan, HTŞ rejiminin İsrail’in bu operasyonlarına karşı sessiz kalmayı sürdürmesi dikkat çekiyor.
SİYONİST REJİM, 09 Mart 2025 21:42
Yorumlar (0)

HAMAS'TAN GAZZE'DE İNSANİ KRİZ UYARISI

SİYONİST İSRAİL'DEN GAZZE'YE HAVA SALDIRISI: 6 ŞEHİT

BM HEYETİ SURİYE'DE ALEVİLERİN KATLEDİLDİĞİNİ DUYURDU

SİYONİST İSRAİL SURİYE'YE SALDIRDI

CENİN'DE 20 BİN FİLİSTİNLİ YERİNDEN EDİLDİ

İRANLI HACKERLARDAN İSRAİL'E SİBER SALDIRI

SMOTRİCH GAZZE'DE YENİDEN SAVAŞ İSTEDİ

İŞGALCİ İSRAİL KUDÜS'TE YENİ YERLEŞKELER İNŞA EDECEK

HAMAS'TAN GAZZE'NİN ELEKTRİĞİNİN KESİLMESİNE TEPKİ

HAMAS TEHDİTLERE BOYUN EĞMEYECEK

ŞEYH NAİM KASIM: HİZBULLAH GÜCÜNÜ KORUYOR

EL HUSİ: SURİYE'DEKİ TEKFİRCİLER İSRAİL VE ABD'YE HİZMET EDİYOR

KEMAL KEMAHLI YAZDI: SURİYE'Yİ KİM KARIŞTIRIYOR?

HAMAS'IN MÜZAKERE HEYETİ KAHİRE'DE

SERBEST BIRAKILAN İSRAİLLİ ESİRLERDEN NETANYAHU'YA ÇAĞRI

İSRAİL LÜBNAN'DA ATEŞKESİ İHLAL EDİYOR

İMAM HAMANEY'DEN BATILI ÜLKELERE NET MESAJ

HİZBULLAH'TAN SURİYE AÇIKLAMASI

HAMAS ENSARULLAH'A TEŞEKKÜR ETTİ

SOCAR İSRAİL ENERJİ SEKTÖRÜNE YATIRIMINI ARTIRACAK

SİYONİST İSRAİL GÜÇLERİ ATEŞKES ANLAŞMASINI İHLAL EDİYOR

SEYYİD ABDULMELİK EL HUSİ İSRAİL'E 4 GÜN SÜRE VERDİ

İSRAİL CENİN MÜLTECİ KAMPINDA EVLERİ YIKIYOR

MALATYA’DAN KÜRECİK RADARINI SÖKÜN FERYADI YÜKSELDİ (VİDEO)

MUHAMMED ALİ EL HUSİ'DEN GAZZE AÇIKLAMASI

HAMAS: NETANYAHU TRUMP'IN TEHDİTLERİNDEN GÜÇ ALIYOR

EL MENAR TV İSRAİL ORDUSUNUN CASUSLUK CİHAZLARINI DEŞİFRE ETTİ

HİZBULLAH GÜCÜNÜ KORUYOR

BATI ŞERİA'DA GERGİNLİK HAD SAFHADA

İŞGALCİ İSRAİL ORDUSU GAZZE'DE ATEŞKESİ İHLAL EDİYOR

HAMAS'TAN DONALD TRUMP'A ÇAĞRI

NATO'YA VE ÜSLERİNE HAYIR CUMASI'NDA MALATYA'DA BULUŞUYORUZ

HİZBULLAH MİLLETVEKİLİ ALİ FEYYAD'TAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

İŞGALCİ İSRAİL CENİN'DE 300 DÖNÜM ARAZİYİ GASP EDECEK

SİYONİST İSRAİL ORDUSUNUN 24. GENELKURMAY BAŞKANI EYAL ZAMİR

HASAN FADLULLAH ABD VE İSRAİL'İ UYARDI

KAHİRE'DE DÜZENLENEN FİLİSTİN ZİRVESİ BEKLENTİLERİ KARŞILAMADI

SİYONİST İSRAİL KEREM EBU SALİM KAPISINI AÇMIYOR

İSRAİL KANAL 14 TELEVİZYONU: İSRAİL ORDUSU BAŞARISIZ
