İSRAİL CENİN MÜLTECİ KAMPINDA EVLERİ YIKIYOR
BATI YAKA , 07 Mart 2025 13:03Dün sabah saatlerinden itibaren İsrail işgal güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde yer alan Cenin Mülteci Kampı'na girerek çok sayıda evi yıktı.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre, Yerel kaynakların aktardığına göre, işgal güçleri el-Faluce ve es-Semran mahallelerinde en az dört evi yıkarak kamp içinde yeni yollar açtı.
Bölgeden gelen görüntülerde, İsrail’in saldırıları ve yıkım operasyonları sonucunda bazı evlerden yoğun dumanların yükseldiği dikkat çekti.
İsrail işgal güçleri, Cenin kenti ve mülteci kampını 45 gündür kuşatma altında tutarak saldırılarını sürdürüyor. Bu süreçte 30 Filistinli hayatını kaybederken, onlarca kişi yaralandı ve gözaltına alındı. Aynı zamanda geniş çaplı bir yıkım gerçekleştirilirken, binlerce Filistinli zorla göç ettirildi.
Saldırıların başlamasından bu yana yaklaşık 20 bin kişi Cenin Mülteci Kampı’ndan ayrılmak zorunda kaldı. İşgal güçleri 120 evi tamamen yok ederken, çok sayıda evi de kısmen tahrip etti.
Hamas: Direniş Sürecek
Hamas liderlerinden Abdurrahman Şedid, İsrail’in Batı Şeria'da, özellikle Cenin, Tulkerem ve Nur Şems mülteci kamplarında uyguladığı yıkım ve zorla göç ettirme politikalarının, Filistin halkının direnişi karşısında başarısız olacağını ifade etti.
Şedid, İsrail’in Cenin ve Tulkerem’de yoğunlaşan saldırılarının zamanla Batı Şeria’daki diğer mülteci kamplarına da yayılabileceğini belirtti. Bu nedenle Filistin halkının birlik içinde hareket etmesi gerektiğini vurguladı.
Ayrıca, işgal güçlerine karşı direnişin güçlendirilmesi gerektiğini dile getirerek, Batı Şeria’daki İsrail askeri yollarında ve yerleşimcilerin kullandığı güzergâhlarda işgal güçlerine her noktada karşılık verilmesi çağrısında bulundu.
BATI YAKA , 07 Mart 2025 13:03
Yorumlar (0)

HAMANEY: SİYONİST REJİM FİLİSTİN'DEN TEMİZLENECEKTİR

KASSAM VE KUDÜS TUGAYLARI SALDIRILARINI NEDEN DURDURDU?

SAMİ EBU ZUHRİ'DEN GAZZE İÇİN SİLAHA SARILMA ÇAĞRISI

HALİL EL HAYYE: DİRENİŞİN SİLAHI KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR

ŞEYH NAİM KASIM'DAN SİYONİST İSRAİL'E UYARI

OCHA: GAZZE'DE GIDA VE TIBBİ MALZEME STOKLARI BİTMEK ÜZERE

GAZZE'DE SOYKIRIM SÜRÜYOR

SİYONİST ORDU CENİN'DE 3250 EVİ YIKTI

MISIR ELÇİLİĞİ ÖNÜNDE REFAH KAPISI EYLEMİ

ANKARA DÜNYA KUDÜS GÜNÜ EYLEMİ (VİDEO-FOTO)

MUSTAFA AYDIN YAZDI: TÜRKİYE VE İRAN'IN FİLİSTİN POLİTİKALARI

AHMED MUHAMMEDİ: KUDÜS GÜNÜ DİRENİŞ BAYRAĞINI CANLI TUTMA GÜNÜDÜR

HAMANEY'DEN DÜNYA KUDÜS GÜNÜ ÇAĞRISI

DİRENİŞ CEPHESİ BİLEŞENLERİ FİLİSTİN DİRENİŞİNİN YANINDA

ANKARA DÜNYA KUDÜS GÜNÜ BASIN AÇIKLAMASINA DAVET

MALATYA DÜNYA KUDÜS GÜNÜ BASIN AÇIKLAMASINA DAVET

İSMAİL BEKAİ: DÜNYA GAZZE İÇİN AYAĞA KALKMALI

SİYONİST İSRAİL ORDUSUNDA KRİZ BÜYÜYOR

HAMAS'TAN GENEL SEFERBERLİK ÇAĞRISI

SİYONİST İSRAİL NASIR HASTANESİNE SALDIRDI

SALAH EL BERDEVİL ŞEHİT OLDU

YEMEN BEN GURİON HAVALİMANINI VURMAYA DEVAM EDECEK

SİYONİST İSRAİL GAZZE'DE KALICI İŞGAL PEŞİNDE

HAMANEY: İSLAM ÜMMETİ SİYONİST REJİME KARŞI BİRLİK OLMALI

HAMAS: ATEŞKESİ NETANYAHU ENGELLİYOR

HAMANEY: SİYONİST VARLIK YOK OLACAKTIR

KEMAL KEMAHLI NATO İNCİRLİK ÜSSÜNÜN ÖNÜNDE KONUŞTU

EBU UBEYDE'DEN DÜNYA MÜSLÜMANLARINA ÇAĞRI

İŞGALCİ İSRAİL'DEN GAZZE'NİN KUZEYİNE KARA HAREKATI

OCHA: GAZZE'DE İNSANİ KRİZ DERİNLEŞİYOR

YEMEN BEN GURİON HAVALİMANINI BALİSTİK FÜZE İLE VURDU

FİLİSTİNLİ GRUPLARDAN ABD'YE TEPKİ

YEMEN'DEN İSRAİL'E FÜZE SALDIRISI

NETANYAHU YİNE TEHDİT ETTİ

HİZBULLAH'TAN GAZZE AÇIKLAMASI

KUDÜS TUGAYLARI SÖZCÜSÜ EBU HAMZA ŞEHİT OLDU

SİYONİST İSRAİL ORDUSU GAZZE HALKINI YENİDEN GÖÇE ZORLUYOR

MUSTAFA EL BERGUSİ'DEN ARAP VE İSLAM DÜNYASINA ELEŞTİRİ

HAMAS'TAN KATİL NETANYAHU HÜKÜMETİNE TEPKİ
