ABD'DEN SİYONİST İSRAİL'E YENİ YARDIM PAKETİ
SİYONİST REJİM, 02 Mart 2025 08:10ABD’li yetkililer, siyonist İsrail’e 3 milyar doları aşan askeri satışlara onay verdi. Bu anlaşmaların İsrail’in güvenliğini güçlendirdiği vurgulandı.

YDH'nin haberine göre, ABD, siyonist İsrail’e yönelik 3 milyar doları aşan askeri satışlara onay verdiğini duyurdu. Cuma günü yapılan açıklamada, mühimmat, buldozerler ve ilgili ekipmanları içeren bu satışların resmi olarak onaylandığı bildirildi.
ABD Savunma Güvenlik İşbirliği Ajansı’na (DSCA) göre, Dışişleri Bakanı Marco Rubio, farklı kategorilerde bomba gövdeleri, güdüm kitleri ve ağır ekipman satışına onay verdi. Buna göre, 2.04 milyar dolar değerindeki paket bomba gövdeleri ve savaş başlıklarını, 675.7 milyon dolarlık bölüm ek bomba gövdeleri ve güdüm sistemlerini, 295 milyon dolarlık kısım ise buldozer ve ilgili ekipmanları kapsıyor.
Satış kapsamında, İsrail’e 35 bin 529 adet MK 84 veya BLU-117 genel amaçlı bomba gövdesi ile 4 bin adet I-2000 delici savaş başlığı sağlanacak. Ek olarak, 675.7 milyon dolarlık paketin MK 83 ve BLU-110 bomba gövdeleri ile JDAM güdüm kitlerinden oluştuğu ve teslimatların 2028’de başlamasının planlandığı belirtildi.
Öte yandan, İsrail’in 295 milyon dolarlık anlaşma çerçevesinde D9R ve D9T model Caterpillar buldozerleri alacağı ve bu araçların teslimatının 2027’de gerçekleşeceği kaydedildi.
DSCA, Bakan Rubio’nun, “ABD’nin ulusal güvenliği açısından İsrail’e bu savunma ürünlerinin derhal satılmasını gerektiren acil bir durum olduğu” yönünde tespitlerde bulunduğunu ve bu konuda ayrıntılı gerekçeler sunduğunu açıkladı. Ajans ayrıca, bu satışın olağan kongre onay sürecinden muaf tutulduğunu da duyurdu.
Açıklamada, “ABD, İsrail’in güvenliğine olan bağlılığını sürdürüyor ve İsrail’in güçlü ve etkili bir savunma kapasitesine sahip olması, ABD’nin ulusal çıkarları açısından kritik önem taşıyor” ifadelerine yer verildi.
Bu anlaşma, Washington’un ay başında İsrail’e 7.4 milyar dolar değerinde bomba, füze ve ilgili ekipman satışına onay vermesinin ardından geldi. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında ABD menşeli silahları kullanması, bu satışları daha da tartışmalı hale getirdi.
Önceki Başkan Joe Biden, İsrail’in sivil kayıplara neden olan saldırılarına tepki olarak geçen yıl 2 bin kiloluk bombaların sevkiyatını durdurmuştu. Ancak yeni Başkan Donald Trump, bu kararı geri alarak onaylanan yeni satışların bu tür ağır silahları da içerdiğini duyurdu.
SİYONİST REJİM, 02 Mart 2025 08:10
Yorumlar (0)

EURO-MED İSRAİL'İN GAZZE'YE YARDIMLARI DURDURMASINI ELEŞTİRDİ

HALİD MAHMUD KASIM ABDULLAH ŞEHİT OLDU

HAYFA'DA DİRENİŞ EYLEMİ

KATAR GATE SKANDALI NETANYAHU'YU ZORA SOKTU

BİR İSRAİLLİ İRAN ADINA CASUSLUK YAPMAKLA SUÇLANDI

BASİM NAİM: NETANYAHU ATEŞKES ANLAŞMASINA DARBE İNDİRDİ

İŞGALCİ İSRAİL'DEN 7 EKİM İTİRAFI

SİYONİST ORDU GAZZE'YE SALDIRDI: 4 ŞEHİT

İSRAİL ORDUSU HIRSIZLIK YAPTI

HASAN İZZEDDİN'DEN İŞGALCİ İSRAİL'E UYARI

MAHMUD MERDAVİ'DEN SİYONİST REJİMİN SON KARARINA TEPKİ

ABDULBARİ ATVAN GAZZE'DE GELİNEN DURUMU DEĞERLENDİRDİ

KÖRFEZ ARAP ÜLKELERİ HAMAS'IN TASFİYE EDİLMESİNİ İSTİYOR

NASRALLAH VE FİLİSTİN DAVASI (ANALİZ)

HAMAS SİYONİST İSRAİL'İN TALEBİNİ REDDETTİ

İSMAİL BEKAYİ: İRAN'IN TEK KAYGISI FİLİSTİN HALKINI DESTEKLEMEKTİR

EL HUSİ: DÜŞMAN GAZZE'DE SAVAŞA DÖNERSE MÜDAHALE EDECEĞİZ

İSRAİL KATZ'IN LÜBNAN İDDİASI TARTIŞILIYOR

DANİELLA WEİSS'TEN KÜSTAH AÇIKLAMALAR

SİYONİST İSRAİL'İN GÜNEY SURİYE PLANI

HAMAS'TAN ULUSLARARASI TOPLUMA ÇAĞRI

TULKEREM 33 GÜNDÜR SİYONİST KUŞATMA ALTINDA

HAMAS EL HUDAYRA EYLEMİNİ KUTLADI

ŞEHİT SEYYİD SAFİYÜDDİN'İN İLK KEZ YAYINLANAN MÜLAKATI

HERZİ HALEVİ: NASRALLAH'IN CENAZE MERASİMİNE SALDIRMAYI DEĞERLENDİRDİK

ENSARULLAH'TAN SUUDİ ARABİSTAN'A UYARI

SURİYE'DE İSRAİL'E KARŞI DİRENİŞ GRUPLARI KURULUYOR

TUĞGENERAL YOSSİ SHAREL: İSRAİL ORDUSU 7 EKİM'DE FELÇ OLDU

GİLBOA HAPİSHANESİNDE ZULÜM HAD SAFHADA

CENİN MÜLTECİ KAMPI'NIN ETRAFINDAKİ KUŞATMA ŞİDDETLENİYOR

GAZZE'DE SOĞUKTAN ÖLEN ÇOCUKLARIN SAYISI ARTIYOR

ULUSLARARASI AKTİVİSTLER NASRALLAH'IN TEŞYİ MERASİMİNİ DEĞERLENDİRDİ

FİLİSTİNLİ ESİRLER AĞIR İSKENCE ALTINDA

İSRAİL'DEN LÜBNAN'A HAVA SALDIRISI

Hamas Sözcüsü: İkinci aşama müzakereleri öncesinde Filistinli esirler serbest bırakılmalı

Siyonistlerin %60'ı Netanyahu’nun Gazze’de savaşı yeniden başlatma çabasına karşı çıkıyor

Gazze’de Şehit Sayısı 48 Bin 346’ya Yükseldi

Lübnan’da Tarihi Kalabalık: Direnişin İki Önderi İçin Görkemli Cenaze Töreni

Hamas Sözcüsü: Seyyid Hasan Nasrallah'ın Filistin'le dayanışması unutulmayacak
