İsrail Ordusu: Dört Esirin Cenazesi İsrail’e Getirildi
SİYONİST REJİM, 20 Şubat 2025 11:23İsrail rejimi, dört İsrailli esirin cenazesinin işgal altındaki topraklara getirildiğini, Tel Aviv'deki adli tıp merkezine nakledilmek üzere yolda olduğunu duyurdu.

Katar merkezli El Cezire televizyonunun aktardığına göre, Filistinli direniş grupları ise esirlerin ölümünden doğrudan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve İsrail ordusunu sorumlu tutarak, esirlerin tutulduğu yerin kasıtlı olarak bombalandığını vurguladı.
Filistinli kaynaklar, direnişin esirleri hayatta tutmak için son ana kadar çaba gösterdiğini belirterek, diğer esirlerin serbest kalmasının tek yolunun İsrail’in esir takası anlaşmasını kabul etmesi olduğunu ifade etti.
Hamas'ın Esir Takasına Dair Son BildirisiHamas’ın askeri kanadı Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, Çarşamba gecesi yaptığı açıklamada, Perşembe günü (22 Şubat) "Bibas ailesinin cenazeleri" ile "Oded Lifshitz’in cenazesinin" Aksa Tufanı Anlaşması kapsamında teslim edileceğini duyurdu.
Ebu Ubeyde, esirlerin İsrail savaş uçaklarının düzenlediği hava saldırısına kadar hayatta olduklarını belirtti.
Daha önce, İslami Cihad Hareketi’nin askeri kanadı Kudüs Seriyyeleri Sözcüsü Ebu Hamza da yaptığı açıklamada, grubun Perşembe günü İsrailli esir "Oded Lifshitz’in" cenazesini İsrail’e teslim etme kararı aldığını bildirmişti.
Öte yandan, Filistinli Mücahidler Tugayları Sözcüsü Ebu Bilal, esir takasının ilk aşaması kapsamında Perşembe günü, 7 Ekim 2023’te (Aksa Tufanı Operasyonu) bu tugay savaşçıları tarafından esir alınan "Bibas ailesinin" cenazelerinin İsrail’e teslim edileceğini açıkladı.
İsrail Dışişleri Bakanı Gideon Saar ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Yarın İsrail için zor bir gün olacak. Dört esirimizin cenazelerini teslim alacağız" ifadelerini kullanmıştı.
SİYONİST REJİM, 20 Şubat 2025 11:23
Yorumlar (0)

HAMANEY: SİYONİST REJİM FİLİSTİN'DEN TEMİZLENECEKTİR

KASSAM VE KUDÜS TUGAYLARI SALDIRILARINI NEDEN DURDURDU?

SAMİ EBU ZUHRİ'DEN GAZZE İÇİN SİLAHA SARILMA ÇAĞRISI

HALİL EL HAYYE: DİRENİŞİN SİLAHI KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR

ŞEYH NAİM KASIM'DAN SİYONİST İSRAİL'E UYARI

OCHA: GAZZE'DE GIDA VE TIBBİ MALZEME STOKLARI BİTMEK ÜZERE

GAZZE'DE SOYKIRIM SÜRÜYOR

SİYONİST ORDU CENİN'DE 3250 EVİ YIKTI

MISIR ELÇİLİĞİ ÖNÜNDE REFAH KAPISI EYLEMİ

ANKARA DÜNYA KUDÜS GÜNÜ EYLEMİ (VİDEO-FOTO)

MUSTAFA AYDIN YAZDI: TÜRKİYE VE İRAN'IN FİLİSTİN POLİTİKALARI

AHMED MUHAMMEDİ: KUDÜS GÜNÜ DİRENİŞ BAYRAĞINI CANLI TUTMA GÜNÜDÜR

HAMANEY'DEN DÜNYA KUDÜS GÜNÜ ÇAĞRISI

DİRENİŞ CEPHESİ BİLEŞENLERİ FİLİSTİN DİRENİŞİNİN YANINDA

ANKARA DÜNYA KUDÜS GÜNÜ BASIN AÇIKLAMASINA DAVET

MALATYA DÜNYA KUDÜS GÜNÜ BASIN AÇIKLAMASINA DAVET

İSMAİL BEKAİ: DÜNYA GAZZE İÇİN AYAĞA KALKMALI

SİYONİST İSRAİL ORDUSUNDA KRİZ BÜYÜYOR

HAMAS'TAN GENEL SEFERBERLİK ÇAĞRISI

SİYONİST İSRAİL NASIR HASTANESİNE SALDIRDI

SALAH EL BERDEVİL ŞEHİT OLDU

YEMEN BEN GURİON HAVALİMANINI VURMAYA DEVAM EDECEK

SİYONİST İSRAİL GAZZE'DE KALICI İŞGAL PEŞİNDE

HAMANEY: İSLAM ÜMMETİ SİYONİST REJİME KARŞI BİRLİK OLMALI

HAMAS: ATEŞKESİ NETANYAHU ENGELLİYOR

HAMANEY: SİYONİST VARLIK YOK OLACAKTIR

KEMAL KEMAHLI NATO İNCİRLİK ÜSSÜNÜN ÖNÜNDE KONUŞTU

EBU UBEYDE'DEN DÜNYA MÜSLÜMANLARINA ÇAĞRI

İŞGALCİ İSRAİL'DEN GAZZE'NİN KUZEYİNE KARA HAREKATI

OCHA: GAZZE'DE İNSANİ KRİZ DERİNLEŞİYOR

YEMEN BEN GURİON HAVALİMANINI BALİSTİK FÜZE İLE VURDU

FİLİSTİNLİ GRUPLARDAN ABD'YE TEPKİ

YEMEN'DEN İSRAİL'E FÜZE SALDIRISI

NETANYAHU YİNE TEHDİT ETTİ

HİZBULLAH'TAN GAZZE AÇIKLAMASI

KUDÜS TUGAYLARI SÖZCÜSÜ EBU HAMZA ŞEHİT OLDU

SİYONİST İSRAİL ORDUSU GAZZE HALKINI YENİDEN GÖÇE ZORLUYOR

MUSTAFA EL BERGUSİ'DEN ARAP VE İSLAM DÜNYASINA ELEŞTİRİ

HAMAS'TAN KATİL NETANYAHU HÜKÜMETİNE TEPKİ
