EBU HAMZA'DAN İSRAİLLİ ESİRLER HAKKINDA AÇIKLAMA
KUDÜS SERİYYELERİ, 13 Şubat 2025 10:15Ebu Hamza, Gazze'de tutulan İsrailli esirlerin akıbetinin siyonist İsrail Başbakanı Netanyahu’nun tutumuna bağlı olduğunu ifade etti.

YDH'nin haberine göre, Kudüs Tugayları Sözcüsü Ebu Hamza, Gazze Şeridi'nde direniş güçlerinin elinde bulunan İsrailli esirlerin geleceğinin, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun tutumuna bağlı olduğunu dile getirdi.
Ebu Hamza, İsrail hükümetinin ateşkes anlaşmasını ihlal eden adımlarından sorumlu olduğunu belirterek, anlaşma şartlarından geri çekilmenin ciddi sonuçlar doğuracağını vurguladı. Çarşamba günü yaptığı açıklamada, direnişin, İsrail tarafının anlaşmaya bağlı kalması durumunda tüm maddelere sadık kalacağını bir kez daha ifade etti.
Aksa Tufanı’nın başlangıcından bu yana yaşanan gelişmelere dikkat çeken Ebu Hamza, esirlerin serbest bırakılması ve bölgede istikrarın sağlanması için tek çözüm yolunun esir takası anlaşması olduğunu söyledi. Filistin direnişinin taahhütlerini yerine getirdiğini belirten Ebu Hamza, buna karşın İsrail yönetiminin kendi esirlerini belirsizlik ve tehlike içinde bıraktığını ifade etti.
Bu açıklamaların ardından Kudüs Seriyyeleri, daha önce esir takası kapsamında serbest bırakılan İsrailli esirleri gösteren bir video yayımladı. Videonun sonunda, "Gadi Mozes, Erbil Yehud ve diğerleri ancak esir takası yoluyla özgürlüğüne kavuştu. Peki ya geride kalanlar? Onların kaderi Netanyahu’nun tavrına bağlı," ifadelerine yer verildi.
Öte yandan, İsrail tarafında eski Savunma Bakanlığı Siyasi-Askeri İşler Dairesi Başkanı ve yedek general Amos Gilad, esirlerin geri getirilmesi için tek seçeneğin müzakere olduğunu kabul etti. Yedioth Ahronoth gazetesinde kaleme aldığı yazıda Gilad, Gazze’de savaşın yeniden alevlenmesinin esirlerin hayatını riske atacağı konusunda uyarıda bulundu.
KUDÜS SERİYYELERİ, 13 Şubat 2025 10:15
Yorumlar (0)

ŞEYH NAİM KASIM: DİRENİŞ SİLAHINI BIRAKMAYACAK

SEYYİD ABDULMELİK EL HUSİ'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

UNRWA'DAN IRKÇI İSRAİL'E SUÇLAMA

OCHA GAZZE RAPORUNU YAYINLADI

ISRAEL KATZ SİYONİST İSRAİL'İN YENİ İŞGAL STRATEJİSİNİ AÇIKLADI

SİYONİST İSRAİL GAZZE'NİN ÜZERİNE 40 BİN BOMBA ATTI

EURO-MED: GAZZE'DE KITLIK TEHLİKESİ ALARM VERİYOR

ABD YEMEN'İ VURDU: 58 İŞÇİ ŞEHİT OLDU

ÜRDÜN BATI ŞERİA'YA SİLAH SEVKİYATINI ENGELLİYOR

SİYONİST ORDUDA YEDEK ASKER KRİZİ

İSRAİLLİ ESİR NETANYAHU'YU SUÇLADI

HAMAS LÜBNAN'DA VE ÜRDÜN'DE HEDEFTE

GAZZE'DE İNSANİ KRİZ DERİNLEŞİYOR

HASAN HATIR'DAN MESCİD-İ AKSA UYARISI

İRAN: SURİYE HÜKÜMETİNE YARDIM ETMEYE HAZIRIZ

ITAMAR BEN GVİR İBRAHİM CAMİİ'NE BASKIN DÜZENLEDİ

İRAN ABD'YE AİT ASKERİ ÜSLERİ GÖZÜNE KESTİRDİ

SİYONİST SUBAYLAR NETANYAHU'DAN SAVAŞIN SONA ERDİRİLMESİNİ İSTEDİ

HİZBULLAH JOSEPH AOUN'UN AÇIKLAMALARINA CEVAP VERDİ

JOSEPH AOUN HİZBULLAH'IN SİLAHSIZLANDIRILACAĞINI ÖNE SÜRDÜ

İŞGALCİ İSRAİL CENİN'DE 3600 EVİ YIKTI

GAZZE'DE SOYKIRIM SÜRÜYOR

SINIR TANIMAYAN DOKTORLAR ÖRGÜTÜ'NÜN GAZZE RAPORU

FİLİSTİN SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI AĞI GAZZE RAPORU

SAMİ EBU ZUHRİ'DEN YEMEN'E TEBRİK

EYAL ZAMİR'DEN NETANYAHU'YA UYARI

İRANLI GAZETECİLERDEN GAZZE ÇAĞRISI

SİYONİST İSRAİL'İN ATEŞKES ÖNERİLERİ ALDATICI

İBRAHİM EL EMİN HİZBULLAH'IN SİLAHSIZLANDIRILMA TALEBİNİ DEĞERLENDİRDİ

HAMAS MISIR'IN SİLAHSIZLANMA ŞARTINI KABUL ETMEDİ

YAHYA SERİ: İSRAİL HEDEFLERİNİ FÜZE VE İHA İLE VURDUK

HAMANEY ORDU KOMUTANLARI İLE GÖRÜŞTÜ

MISIRLI YAZAR FARUK CEVAYDE: SİYONİST REJİM KALICI DEĞİL

İSRAİL İŞGAL GÜÇLERİ BAPTİST HASTANESİNİ BOMBALADI

META'DAN SİYONİST İSRAİL'E TAM DESTEK

EHUD OLMERT'TEN İÇ SAVAŞ UYARISI

GAZZE'DE SU SIKINTISI GİDEREK ARTIYOR

HAMAS HEYKEL CEMAATLERİNİN ÇAĞRISINA KARŞI UYARDI

SİYONİST İSRAİL ORDUSUNDA KRİZ
