SİYONİST ORDUYA AİT BİRİM 800'DE KRİZ
SİYONİST REJİM, 23 Kasım 2024 11:09Bir Amerikan medyası, İsrail'in Birim 8200 üyelerinin bu rejimin en önemli casusluk ve askeri istihbarat merkezi olarak karıştığına dikkat çekerek, bu birimin 7 Ekim'den sonra (Aksa Tufanı) benzeri görülmemiş bir kriz yaşadığını ve yeni komutanının başarısız olmaya devam ettiğini vurguladı.

İşgalci rejimin en büyük casusluk ve askeri istihbarat birimi olarak kabul edilen ve bu rejimin casusluk ve terör operasyonlarının düşünce kuruluşu olarak bilinen Siyonist Ordunun Birim 8200, Aksa Tufanı savaşının başladığı 7 Ekim 2023'ten bu yana ve elit subaylarının bu Filistin direniş operasyonunu öngörememesi sonrasında büyük darbeler aldı ve Hizbullah operasyonlarının hedef aldığı en önemli merkezlerden biri oldu.
Bu bağlamda Amerikan Axios internet sitesi dün, İsrail askeri ve casusluk merkezinde eşi benzeri görülmemiş bir krize işaret eden ve bu rejimin eski istihbarat görevlilerinden alıntılar yapan bir rapor yayınlayarak, İsrail ordusunun Birim 8200'ün 7 Ekim yenilgisinden sonra tarihinin en kötü krizine tanık olduğunu yazdı.
Birim 8200'ün üç eski kıdemli subayına göre, birimin üyelerinin çoğunun nasıl yapılacağını bilmediği temel bir istihbarat işine ihtiyacı var ve bu olmadan başarısızlıklarını tekrarlayacaklar.
İsimleri belirtilmeyen bu Siyonist subaylar, Birim 8200'ün yeni komutanı olarak Uri Stav'ın atanmasının 7 Ekim yenilgisine yol açan başarısızlığın bir hatırlatıcısı olduğunu, bu atamanın Birim 8200'ün reformu ve restorasyonu için yetersiz bir adım olduğunu söylediler.
Siyonist rejimin eski üst düzey istihbaratçılarından biri, bu bağlamda Birim 8200'ün yeni komutanının felakete yol açan aptalca süreci durduramayacağını açıkladı.
Axios web sitesi şöyle devam etti: "İsrail ordusunun 3 eski istihbarat subayı, Uri Stav'ın Birim 8200'de teknik görevlerde bulunmasına rağmen kendisinin bir istihbarat adamı olmadığı konusunda hemfikir. Ayrıca üç yıl boyunca bu birimin eski komutan yardımcılığını yapmış ve dolayısıyla 7 Ekim yenilgisine yol açan karar ve hatalara bulaşmıştır. Bu arada günümüzün Birim 8200'ün her şeyden çok bir istihbarat komutanına ihtiyacı var."
Birim 8200, 20. yüzyılın ortalarında kurulan Siyonist rejimin Askeri İstihbarat Teşkilatı'nın en büyük birimlerinden biri olup, amacı ise İsrail ordusunun merkezi komutanlığı ve genelkurmay Başkanlığına bilgi ve uyarı sağlamak amacıyla dinlemek ve şifre çözmektir.
Bu Birim, işgalci rejimin askeri istihbarat teşkilatının en büyük birimi sayılıyor ve önemli bilgilerin toplanması ve istihbarat toplama araçlarının geliştirilmesi, bunların sürekli güncellenmesi, verilerin analiz edilmesi, işlenmesi ve ilgili makamlara bilgi sağlanmasından sorumlu olan ve çalışmalarını savaş bölgelerinin içinden yürüten bir kuruluştur.
Birim 8200, İsrail güvenlik sisteminin hem askeri hem de siyasi tüm seviyelerinde istihbarat üstünlüğü elde etmek amacıyla öncelikle teknik ve ardından siber geliştirmeye dayanmaktadır.
Birim 8200'ün Filistin'in kuzeyinde ve güneyinde birçok dinleme merkezi bulunmaktadır. Kablolu ve kablosuz iletişim cihazlarının ele geçirilmesi Birim 8200'ün en önemli görevlerinden biridir. Sabit ve cep telefonları ile kablosuz sistemler bu birim tarafından sürekli dinlenmektedir. Bu yaklaşım, söz konusu birimin görevini tamamlamasını sağlamaktadır. Birim 8200'ün dinleme operasyonu yalnızca Filistin ve komşu ülkelerle sınırlı olmayıp, coğrafi olarak işgal altındaki topraklardan uzak olan diğer ülkeleri de kapsamaktadır.
Birim 8200'ün elindeki tüm imkan ve teknolojilere ve bu birimin istihbarat ve casusluk programlarındaki köklü geçmişine rağmen Aksa Tufanı operasyonunu tahmin edememiş ve bu operasyon sonrasında büyük şaşkınlık yaşamış; El-Kassam güçleri, Negev'de bulunan ve Birim 8200'ün yönetimindeki Urim askeri üssüne saldırarak bu üste bulunan çok sayıda askeri öldürmeyi başardı. Ayrıca bilgiler, Hamas güçlerinin bu üstteki bilgi dosyalarını, hassas bilgileri ve değerli cihazları kendilerine zarar vermeden yanlarında götürdüğünü ve sağ salim geri döndüğünü gösteriyor.
İbrani gazetesi Jerusalem Post, Birim 8200'ün komutanlarının 7 Ekim'deki istihbarat skandalını haklı çıkaramayacağını, bunun da bu birimde büyük bir güvenlik-istihbarat açığının varlığına işaret ettiğini duyurdu.
Bu rapora göre Birim 8200'ün komutanları, Aksa Tufanı operasyonundan bir gün sonra 8 Ekim'de uzun bir toplantı yapmıştı. Daha sonra bu toplantı aralarında gerginlik ve şiddetli anlaşmazlıklarla ve belirli bir sonuca varılmadan sona erdi ve herkes bu başarısızlık için birbirini suçlamaya çalıştı.
tesnim
SİYONİST REJİM, 23 Kasım 2024 11:09
Yorumlar (0)

HAMANEY: SİYONİST REJİM FİLİSTİN'DEN TEMİZLENECEKTİR

KASSAM VE KUDÜS TUGAYLARI SALDIRILARINI NEDEN DURDURDU?

SAMİ EBU ZUHRİ'DEN GAZZE İÇİN SİLAHA SARILMA ÇAĞRISI

HALİL EL HAYYE: DİRENİŞİN SİLAHI KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR

ŞEYH NAİM KASIM'DAN SİYONİST İSRAİL'E UYARI

OCHA: GAZZE'DE GIDA VE TIBBİ MALZEME STOKLARI BİTMEK ÜZERE

GAZZE'DE SOYKIRIM SÜRÜYOR

SİYONİST ORDU CENİN'DE 3250 EVİ YIKTI

MISIR ELÇİLİĞİ ÖNÜNDE REFAH KAPISI EYLEMİ

ANKARA DÜNYA KUDÜS GÜNÜ EYLEMİ (VİDEO-FOTO)

MUSTAFA AYDIN YAZDI: TÜRKİYE VE İRAN'IN FİLİSTİN POLİTİKALARI

AHMED MUHAMMEDİ: KUDÜS GÜNÜ DİRENİŞ BAYRAĞINI CANLI TUTMA GÜNÜDÜR

HAMANEY'DEN DÜNYA KUDÜS GÜNÜ ÇAĞRISI

DİRENİŞ CEPHESİ BİLEŞENLERİ FİLİSTİN DİRENİŞİNİN YANINDA

ANKARA DÜNYA KUDÜS GÜNÜ BASIN AÇIKLAMASINA DAVET

MALATYA DÜNYA KUDÜS GÜNÜ BASIN AÇIKLAMASINA DAVET

İSMAİL BEKAİ: DÜNYA GAZZE İÇİN AYAĞA KALKMALI

SİYONİST İSRAİL ORDUSUNDA KRİZ BÜYÜYOR

HAMAS'TAN GENEL SEFERBERLİK ÇAĞRISI

SİYONİST İSRAİL NASIR HASTANESİNE SALDIRDI

SALAH EL BERDEVİL ŞEHİT OLDU

YEMEN BEN GURİON HAVALİMANINI VURMAYA DEVAM EDECEK

SİYONİST İSRAİL GAZZE'DE KALICI İŞGAL PEŞİNDE

HAMANEY: İSLAM ÜMMETİ SİYONİST REJİME KARŞI BİRLİK OLMALI

HAMAS: ATEŞKESİ NETANYAHU ENGELLİYOR

HAMANEY: SİYONİST VARLIK YOK OLACAKTIR

KEMAL KEMAHLI NATO İNCİRLİK ÜSSÜNÜN ÖNÜNDE KONUŞTU

EBU UBEYDE'DEN DÜNYA MÜSLÜMANLARINA ÇAĞRI

İŞGALCİ İSRAİL'DEN GAZZE'NİN KUZEYİNE KARA HAREKATI

OCHA: GAZZE'DE İNSANİ KRİZ DERİNLEŞİYOR

YEMEN BEN GURİON HAVALİMANINI BALİSTİK FÜZE İLE VURDU

FİLİSTİNLİ GRUPLARDAN ABD'YE TEPKİ

YEMEN'DEN İSRAİL'E FÜZE SALDIRISI

NETANYAHU YİNE TEHDİT ETTİ

HİZBULLAH'TAN GAZZE AÇIKLAMASI

KUDÜS TUGAYLARI SÖZCÜSÜ EBU HAMZA ŞEHİT OLDU

SİYONİST İSRAİL ORDUSU GAZZE HALKINI YENİDEN GÖÇE ZORLUYOR

MUSTAFA EL BERGUSİ'DEN ARAP VE İSLAM DÜNYASINA ELEŞTİRİ

HAMAS'TAN KATİL NETANYAHU HÜKÜMETİNE TEPKİ
