ŞEYH NAİM KASIM'DAN ERBAİN OPERASYONU İLE İLGİLİ AÇIKLAMA
HİZBULLAH, 15 Eylul 2024 02:25Hizbullah'ın genel sekreter yardımcısı, Glilot ve Ein Shemer üslerini hedef alan operasyonun başarısıyla ilgili haberlerin “doğru ve güvenilir” olduğunu söyledi.

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, el-Meyadin’in Glilot ve Ein Shemer üslerinin başarıyla hedef alındığına ilişkin haberinin doğru ve güvenilir olduğunu teyit etti.
Bu açıklama, Lübnan Parlamentosu'ndaki Direnişe Sadakat Bloku üyesi İbrahim el-Musevi'nin, Hizbullah'ın geçen ay düzenlediği Erbain Operasyonu sırasında İsrail’in verdiği kayıplarla ilgili olarak, el-Meyadin'in aktardığı bilgilerin Hizbullah tarafından doğrulandığını söylemesinden bir gün sonra geldi.
Şeyh Kasım, bir anma programında yaptığı konuşmada şu soruyu yöneltti: “İşgalciler neden Direniş’in açıklamalarını çürütmek için bir medya turu düzenlemedi veya hedeflenen üslere hükümet üyelerini götürmedi?"
Hizbullah yetkilisi sözlerine şöyle devam etti: “İşgalciler operasyona neden yayın yasağı getirdi? İddia ettikleri gibi, operasyon başarısız olduysa neden bölgenin etrafında bir güvenlik kordonu oluşturdular? Ve eğer 7 Ekim'deki olaylarla bağlantılıysa Birim 8200'ün başkanı istifasını neden daha önce değil de şimdi açıkladı?”
Direniş lideri ayrıca, Hizbullah'ın “işgalle sayısız tecrübesi olduğunu, en önemlisi de şehit Ahmet Kasır'ın Sur'da gerçekleştirdiği ve işgalin 40 yıl sonra kabul ettiği operasyon olduğunu” belirtti.
Şeyh Kasım, işgal altındaki Filistin'in kuzey sınırlarında genişletilmiş bir savaş olasılığıyla ilgili olarak, Hizbullah'ın “bir savaş başlatma planı olmadığını, ancak işgalin saldırganlığının herhangi bir genişlemesine genişletilmiş bir yanıtla karşılık verileceğini” belirtti.
Hizbullah yetkilisi “Eğer savaşın yerleşimcileri geri getireceğine inanıyorlarsa, yüz binlerce yerleşimciyi tahliye etmeye hazırlanmalıdırlar.” dedi.
YDH
HİZBULLAH, 15 Eylul 2024 02:25
Yorumlar (0)

SEYYİD ABDULMELİK EL HUSİ'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

UNRWA'DAN IRKÇI İSRAİL'E SUÇLAMA

OCHA GAZZE RAPORUNU YAYINLADI

ISRAEL KATZ SİYONİST İSRAİL'İN YENİ İŞGAL STRATEJİSİNİ AÇIKLADI

SİYONİST İSRAİL GAZZE'NİN ÜZERİNE 40 BİN BOMBA ATTI

EURO-MED: GAZZE'DE KITLIK TEHLİKESİ ALARM VERİYOR

ABD YEMEN'İ VURDU: 58 İŞÇİ ŞEHİT OLDU

ÜRDÜN BATI ŞERİA'YA SİLAH SEVKİYATINI ENGELLİYOR

SİYONİST ORDUDA YEDEK ASKER KRİZİ

İSRAİLLİ ESİR NETANYAHU'YU SUÇLADI

HAMAS LÜBNAN'DA VE ÜRDÜN'DE HEDEFTE

GAZZE'DE İNSANİ KRİZ DERİNLEŞİYOR

HASAN HATIR'DAN MESCİD-İ AKSA UYARISI

İRAN: SURİYE HÜKÜMETİNE YARDIM ETMEYE HAZIRIZ

ITAMAR BEN GVİR İBRAHİM CAMİİ'NE BASKIN DÜZENLEDİ

İRAN ABD'YE AİT ASKERİ ÜSLERİ GÖZÜNE KESTİRDİ

SİYONİST SUBAYLAR NETANYAHU'DAN SAVAŞIN SONA ERDİRİLMESİNİ İSTEDİ

HİZBULLAH JOSEPH AOUN'UN AÇIKLAMALARINA CEVAP VERDİ

JOSEPH AOUN HİZBULLAH'IN SİLAHSIZLANDIRILACAĞINI ÖNE SÜRDÜ

İŞGALCİ İSRAİL CENİN'DE 3600 EVİ YIKTI

GAZZE'DE SOYKIRIM SÜRÜYOR

SINIR TANIMAYAN DOKTORLAR ÖRGÜTÜ'NÜN GAZZE RAPORU

FİLİSTİN SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI AĞI GAZZE RAPORU

SAMİ EBU ZUHRİ'DEN YEMEN'E TEBRİK

EYAL ZAMİR'DEN NETANYAHU'YA UYARI

İRANLI GAZETECİLERDEN GAZZE ÇAĞRISI

SİYONİST İSRAİL'İN ATEŞKES ÖNERİLERİ ALDATICI

İBRAHİM EL EMİN HİZBULLAH'IN SİLAHSIZLANDIRILMA TALEBİNİ DEĞERLENDİRDİ

HAMAS MISIR'IN SİLAHSIZLANMA ŞARTINI KABUL ETMEDİ

YAHYA SERİ: İSRAİL HEDEFLERİNİ FÜZE VE İHA İLE VURDUK

HAMANEY ORDU KOMUTANLARI İLE GÖRÜŞTÜ

MISIRLI YAZAR FARUK CEVAYDE: SİYONİST REJİM KALICI DEĞİL

İSRAİL İŞGAL GÜÇLERİ BAPTİST HASTANESİNİ BOMBALADI

META'DAN SİYONİST İSRAİL'E TAM DESTEK

EHUD OLMERT'TEN İÇ SAVAŞ UYARISI

GAZZE'DE SU SIKINTISI GİDEREK ARTIYOR

HAMAS HEYKEL CEMAATLERİNİN ÇAĞRISINA KARŞI UYARDI

SİYONİST İSRAİL ORDUSUNDA KRİZ

İSRAİL ORDUSUNUN AKSA TUFANI'NDAKİ BAŞARISIZLIĞI RAPORLAŞTIRILDI
