BATI ŞERİA PATLAMAYA HAZIR BİR BOMBA
BATI YAKA , 04 Eylul 2024 11:07İsrail medyası, Batı Şeria'nın "bir saatli bombadan patlamaya hazır bir bombaya dönüştüğünü” vurguladı.

İsrailli medyası güvenlik kaynaklarına dayanarak Batı Şeria'nın “saatli bir bombadan patlamaya hazır bir bombaya dönüştüğünü” vurguladı.
Israel Hayom gazetesi, Batı Şeria'da son günlerde yaşanan olayların güvenlik ve askeri teşkilatını, Gazze'ye yönelik politikasında büyük bir değişikliğe sevk ettiğini belirtti.
Gazete, savaşın başlangıcından bu yana ikincil bir savaş alanı olarak görülen Gazze'nin, bundan sonra doğrudan ikinci bir savaş alanı olarak tanımlanacağını kaydetti.
Gazetenin güvenlik ve askeri kaynaklardan aldığı bilgilere göre, Batı Şeria'nın tamamında, Cenin'deki operasyona benzer çok sayıda operasyonun gerçekleşmesi bekleniyor.
Israel Hayom, geçtiğimiz hafta başlayan ve "Yaz Kampları" olarak adlandırılan askeri operasyonun, İsrail ordusunun Savunma Kalkanı Harekatı'ndan bu yana gerçekleştirdiği en uzun operasyon olduğunu bildirdi.
Cenin ve Tulkarm kamplarında iki tugay muharebe timinin faaliyet gösterdiğini ve bu operasyonun yakın gelecekte de devam etmesinin beklendiğini kaydetti.
Israel Hayom gazetesi İsrail ordusunun, tatil ayı olan ekim ayına ulaşmayı ve Batı Şeria'nın daha sakin olmasını hedeflediğini belirtti.
Gazete yer alan ilgili makalede “Muhtemelen geniş alanlarda tam ölçekli bir savaş çıkmayacak, ancak Yaz Kampları operasyonunun yakında Batı Şeria'daki diğer bölgeleri de kapsayacak şekilde genişlemesi bekleniyor” denildi.
Ayrıca pazar günü Guş Etzion’da medyadana gelen direniş operasyonunun Kudüs'te, Beerşeba'da veya Tel Aviv'de tekrarlanabileceği uyarısı da yapıldı.
Diğer yandan İsrail güvenlik ve askeri teşkilatını çıkmaza sokan durumun, esas olarak son günlerde iki büyük saldırının gerçekleştirildiği el-Halil bölgesi olduğu vurgulandı.
Hayom gazetesi şehirden gelen operasyonlara karşı agresif bir şekilde hareket etme ihtiyacının doğduğunu ve bu nedenle, şehrin etrafına saracak operasyonların yanı sıra istihbarata odaklanan büyük operasyonların meydana gelebileceğini kaydetti.
Ayrıca İsrail’deki yerel yetkililerin Batı Şeria'da savaş talebinde bulunduğunu belirtti.
Gazete, Yerleşim Bakanı Orit Struck'un da buna katıldığını ve savaş kabinesine “Batı Şeria'da savaş hali ilan etmek de dahil olmak üzere acil önlemler alma” çağrısında bulunduğunu aktardı.
Struck’a göre, Guş Etzion'daki çifte saldırı, savaşın başında tutuklanan beş Hamas üyesinin el-Hilal’de serbest bırakılmasından sadece iki hafta sonra gerçekleştirildi.
Batı Şeria'daki direniş grupları, ikinci haftasına giren askeri operasyonlara, nitelikli saldırılar, pusular, patlayıcı maddeler ve silahlı çatışmalar yoluyla karşılık vermeye devam ediyor.
Direniş ayrıca, Batı Şeria ve Gazze'deki saldırganlıklarına karşı koyma ve karşılık verme bağlamında İsrail işgalini daha fazla operasyon düzenlemekle tehdit ediyor.
Kassam Tugayları dün yaptığı açıklamada, Batı Şeria'nın her yerinde işgalcileri bekleyen acı sürprizler olduğunu açıkladı.
YDH
BATI YAKA , 04 Eylul 2024 11:07
Yorumlar (0)

HAMANEY: SİYONİST REJİM FİLİSTİN'DEN TEMİZLENECEKTİR

KASSAM VE KUDÜS TUGAYLARI SALDIRILARINI NEDEN DURDURDU?

SAMİ EBU ZUHRİ'DEN GAZZE İÇİN SİLAHA SARILMA ÇAĞRISI

HALİL EL HAYYE: DİRENİŞİN SİLAHI KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR

ŞEYH NAİM KASIM'DAN SİYONİST İSRAİL'E UYARI

OCHA: GAZZE'DE GIDA VE TIBBİ MALZEME STOKLARI BİTMEK ÜZERE

GAZZE'DE SOYKIRIM SÜRÜYOR

SİYONİST ORDU CENİN'DE 3250 EVİ YIKTI

MISIR ELÇİLİĞİ ÖNÜNDE REFAH KAPISI EYLEMİ

ANKARA DÜNYA KUDÜS GÜNÜ EYLEMİ (VİDEO-FOTO)

MUSTAFA AYDIN YAZDI: TÜRKİYE VE İRAN'IN FİLİSTİN POLİTİKALARI

AHMED MUHAMMEDİ: KUDÜS GÜNÜ DİRENİŞ BAYRAĞINI CANLI TUTMA GÜNÜDÜR

HAMANEY'DEN DÜNYA KUDÜS GÜNÜ ÇAĞRISI

DİRENİŞ CEPHESİ BİLEŞENLERİ FİLİSTİN DİRENİŞİNİN YANINDA

ANKARA DÜNYA KUDÜS GÜNÜ BASIN AÇIKLAMASINA DAVET

MALATYA DÜNYA KUDÜS GÜNÜ BASIN AÇIKLAMASINA DAVET

İSMAİL BEKAİ: DÜNYA GAZZE İÇİN AYAĞA KALKMALI

SİYONİST İSRAİL ORDUSUNDA KRİZ BÜYÜYOR

HAMAS'TAN GENEL SEFERBERLİK ÇAĞRISI

SİYONİST İSRAİL NASIR HASTANESİNE SALDIRDI

SALAH EL BERDEVİL ŞEHİT OLDU

YEMEN BEN GURİON HAVALİMANINI VURMAYA DEVAM EDECEK

SİYONİST İSRAİL GAZZE'DE KALICI İŞGAL PEŞİNDE

HAMANEY: İSLAM ÜMMETİ SİYONİST REJİME KARŞI BİRLİK OLMALI

HAMAS: ATEŞKESİ NETANYAHU ENGELLİYOR

HAMANEY: SİYONİST VARLIK YOK OLACAKTIR

KEMAL KEMAHLI NATO İNCİRLİK ÜSSÜNÜN ÖNÜNDE KONUŞTU

EBU UBEYDE'DEN DÜNYA MÜSLÜMANLARINA ÇAĞRI

İŞGALCİ İSRAİL'DEN GAZZE'NİN KUZEYİNE KARA HAREKATI

OCHA: GAZZE'DE İNSANİ KRİZ DERİNLEŞİYOR

YEMEN BEN GURİON HAVALİMANINI BALİSTİK FÜZE İLE VURDU

FİLİSTİNLİ GRUPLARDAN ABD'YE TEPKİ

YEMEN'DEN İSRAİL'E FÜZE SALDIRISI

NETANYAHU YİNE TEHDİT ETTİ

HİZBULLAH'TAN GAZZE AÇIKLAMASI

KUDÜS TUGAYLARI SÖZCÜSÜ EBU HAMZA ŞEHİT OLDU

SİYONİST İSRAİL ORDUSU GAZZE HALKINI YENİDEN GÖÇE ZORLUYOR

MUSTAFA EL BERGUSİ'DEN ARAP VE İSLAM DÜNYASINA ELEŞTİRİ

HAMAS'TAN KATİL NETANYAHU HÜKÜMETİNE TEPKİ
