BATI ŞERİA EYLEMİNİN PERDE ARKASI
BATI YAKA , 02 Eylul 2024 11:05Dün El Halil'de düzenlenen şehadet operasyonu, özyönetim örgütünden ayrılan bir mensubu tarafından gerçekleştirilmiş, bundan önce Özerk Teşkilat'ın kadrosunun Siyonist rejimle güvenlik işbirliğinden duyduğu memnuniyetsizlik hakkında raporlar yayınlanmıştı.

Raporlara göre, Terkumiya bölgesindeki El Halil'de bugünkü şehadet operasyonunun failinin adı, benzersiz bir operasyonla üç Siyonist'i öldürmeyi başaran Muhanned Muhammed Mahmut Al-Asvadat'tır.
Yerel basında çıkan haberlere göre, 34 yaşındaki şehit Muhanned Al-Asvadat, Ürdün'de yaşayan bir Filistinli ve ailesi, 1990'larda Filistin'i terk ettikten sonra işgal altındaki topraklara geri dönmeyi başaran az sayıda yerinden edilmiş insandan biriydi.
Şehit Muhannad al-Asvadat 1998 yılında işgal altındaki Filistin'e dönmüştü. Özerk örgütün başkanlık muhafızlığında güvenlik gücü olarak çalıştı ancak 2015 yılında bu görevinden istifa etti.
Şehit Muhanned Al-Asvadat, Terkumiya operasyonunu yürütürken, özyönetim kuruluşlarının askeri ve idari organları arasında Siyonist rejimle işbirliği konusunda artan memnuniyetsizliğe ilişkin raporlar zaten yayınlanmıştı. Daha Aksa Tufanı'nın ilk aylarında, özyönetim örgütünde Mahmut Abbas'a ve bu örgütün liderlerine karşı darbe yapıldığına dair haberler yayınlanıyordu.
Özerk örgüt, o zamanki FKÖ'nün (Filistin silahlı gruplarından oluşan bir konfederasyon olan Filistin Kurtuluş Örgütü) başkanı Yasir Arafat ile Siyonist rejim arasındaki Oslo görüşmelerinin sonucuydu ve bu, bağımsız Filistin devletinin iki devletli çözüm çerçevesinde kristalleşmesi anlamına geliyordu; Ancak özellikle Mahmut Abbas döneminde liderlikteki yolsuzluklar sonucunda Şabak'ın (Siyonist rejimin iç güvenlik örgütü) komutası altında bir polis gücü haline geldi ve İsrail'in Batı Şeria'daki güvenlik çıkarlarını güvence altına alacak adımlar attı.
Özyönetim kuruluşlarının Siyonist rejimle aynı güvenlik işbirliği, bu örgütlerin ve onlara bağlı güvenlik ve istihbarat kurumlarının Filistin kamuoyunda nefret uyandırmasına neden oldu ve idari organın ve orta düzey güvenlik güçlerinin pek çok üyesi bu konunun yeniden gözden geçirilmesini istiyor.
Ancak özyönetim örgütlerinin liderleri, bu örgütlere Batı'dan yardım almanın getirdiği mali faydalar ve işgal altındaki topraklara özel seyahat kartları ve ekonomik izinler gibi siyasi ayrıcalıklar nedeniyle Siyonist rejimle işbirliğini sürdürüyor.
İsrail'in özyönetim örgütlerinden değerlendirdiği iki ana gündem, üçüncü intifadanın önlenmesi ve Aksa Tufanı'ndan sonra başarısız olduğu görülen silahlı direniş çekirdeklerinin oluşumunun engellenmesidir.
Son yıllarda, özellikle Seyf-ül-Kudüs 2021 operasyonundan sonra Batı Şeria'daki yerel haber kaynaklarında özyönetim güçlerinin ayrıldığına ve ayrıldığına dair çok sayıda haber yayınlandı. Bazı güvenlik analistleri, Batı Şeria'da "Arin el-Asvad" taburları gibi çok sayıda direniş grubunun ortaya çıkmasının bununla bağlantılı olduğunu düşünüyor.
Özerk örgütün ayrılmış bir üyesinin sadık operasyon haberlerinin yayınlanması, Siyonistlere, tıpkı Mısır ordusunun Siyonist rejime karşı olduğu gibi, bu örgütün yapısının da Siyonist rejime karşı olduğu mesajını veriyor.
tesnim
BATI YAKA , 02 Eylul 2024 11:05
Yorumlar (0)

HAMANEY: SİYONİST REJİM FİLİSTİN'DEN TEMİZLENECEKTİR

KASSAM VE KUDÜS TUGAYLARI SALDIRILARINI NEDEN DURDURDU?

SAMİ EBU ZUHRİ'DEN GAZZE İÇİN SİLAHA SARILMA ÇAĞRISI

HALİL EL HAYYE: DİRENİŞİN SİLAHI KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR

ŞEYH NAİM KASIM'DAN SİYONİST İSRAİL'E UYARI

OCHA: GAZZE'DE GIDA VE TIBBİ MALZEME STOKLARI BİTMEK ÜZERE

GAZZE'DE SOYKIRIM SÜRÜYOR

SİYONİST ORDU CENİN'DE 3250 EVİ YIKTI

MISIR ELÇİLİĞİ ÖNÜNDE REFAH KAPISI EYLEMİ

ANKARA DÜNYA KUDÜS GÜNÜ EYLEMİ (VİDEO-FOTO)

MUSTAFA AYDIN YAZDI: TÜRKİYE VE İRAN'IN FİLİSTİN POLİTİKALARI

AHMED MUHAMMEDİ: KUDÜS GÜNÜ DİRENİŞ BAYRAĞINI CANLI TUTMA GÜNÜDÜR

HAMANEY'DEN DÜNYA KUDÜS GÜNÜ ÇAĞRISI

DİRENİŞ CEPHESİ BİLEŞENLERİ FİLİSTİN DİRENİŞİNİN YANINDA

ANKARA DÜNYA KUDÜS GÜNÜ BASIN AÇIKLAMASINA DAVET

MALATYA DÜNYA KUDÜS GÜNÜ BASIN AÇIKLAMASINA DAVET

İSMAİL BEKAİ: DÜNYA GAZZE İÇİN AYAĞA KALKMALI

SİYONİST İSRAİL ORDUSUNDA KRİZ BÜYÜYOR

HAMAS'TAN GENEL SEFERBERLİK ÇAĞRISI

SİYONİST İSRAİL NASIR HASTANESİNE SALDIRDI

SALAH EL BERDEVİL ŞEHİT OLDU

YEMEN BEN GURİON HAVALİMANINI VURMAYA DEVAM EDECEK

SİYONİST İSRAİL GAZZE'DE KALICI İŞGAL PEŞİNDE

HAMANEY: İSLAM ÜMMETİ SİYONİST REJİME KARŞI BİRLİK OLMALI

HAMAS: ATEŞKESİ NETANYAHU ENGELLİYOR

HAMANEY: SİYONİST VARLIK YOK OLACAKTIR

KEMAL KEMAHLI NATO İNCİRLİK ÜSSÜNÜN ÖNÜNDE KONUŞTU

EBU UBEYDE'DEN DÜNYA MÜSLÜMANLARINA ÇAĞRI

İŞGALCİ İSRAİL'DEN GAZZE'NİN KUZEYİNE KARA HAREKATI

OCHA: GAZZE'DE İNSANİ KRİZ DERİNLEŞİYOR

YEMEN BEN GURİON HAVALİMANINI BALİSTİK FÜZE İLE VURDU

FİLİSTİNLİ GRUPLARDAN ABD'YE TEPKİ

YEMEN'DEN İSRAİL'E FÜZE SALDIRISI

NETANYAHU YİNE TEHDİT ETTİ

HİZBULLAH'TAN GAZZE AÇIKLAMASI

KUDÜS TUGAYLARI SÖZCÜSÜ EBU HAMZA ŞEHİT OLDU

SİYONİST İSRAİL ORDUSU GAZZE HALKINI YENİDEN GÖÇE ZORLUYOR

MUSTAFA EL BERGUSİ'DEN ARAP VE İSLAM DÜNYASINA ELEŞTİRİ

HAMAS'TAN KATİL NETANYAHU HÜKÜMETİNE TEPKİ
