İMAM HAMENEİ'NİN AMERİKALI ÖĞRENCİLERE YAZDIĞI MEKTUBUN YANKILARI SÜRÜYOR

İSLAM ÜLKELERİ, 04 Haziran 2024 11:35

Küresel direniş fikrinin kurucusu Ruhullah Humeyni'nin yolunu izleyen Ayetullah Hamenei, Amerikalı öğrencilerin Siyonist rejime ve kendi faşist hükümetlerine karşı gösterdiği mücadeleyi selamlarken Amerika'nın önde gelen pek çok ismi de onun inceliğinden rahatsız oldu.

İMAM HAMENEİ'NİN AMERİKALI ÖĞRENCİLERE YAZDIĞI MEKTUBUN YANKILARI SÜRÜYOR

İran televizyonu Press TV'den Muhsin Bedahş, ''Why are hawks in US unnerved by Ayatollah Khamenei’s letter to US students'' başlıklı makalesinde, Siyonist işgalcilerin nihai yenilgisine doğru tarihte bir dönüm noktasında bulunduğumuzu ifade eden İslam Devrimi Lideri Ayetullah Hamenei'nin zarif mektubunun ışığında Amerikan siyasetinin içinde bulunduğu zavallı durumu ve miras alınan küresel direniş hareketinin seyrini konu ediniyor. 

***

İslam Devrimi Lideri Ayetullah Seyyid Ali Hamanei, Gazze'ye yönelik İsrail-Amerikan soykırım savaşına karşı ABD'deki kampüs hareketini haklı bir çaba olarak selamladı ve bu hareketleriyle kendilerini tarihin doğru tarafına konumlandırdıklarını belirtti.

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki sevgili üniversite öğrencileri, sizlere duygudaşlığımızı ve dayanışmamızı sunuyoruz. Tarihin sahnesinin döndüğü şu zamanda sizler de tarihin doğru tarafında duruyorsunuz” diyen Ayetullah Hamanei mektupta öğrencilerden ‘Direniş Cephesinin yeni sütunu’ olarak bahsetti. 

Mektupta ayrıca “Sizler şimdi Direniş Cephesi'nin bir kolunu oluşturdunuz ve gaspçı-zalim Siyonist rejimi açıkça destekleyen hükümetinizin acımasız baskıları karşısında onurlu bir mücadele başlattınız” deniyor.

Büyük Direniş Cephesi'nin onlarca yıldır “acımasız Siyonist terör şebekesinin Filistin ulusuna uyguladığı bariz zulmü” sona erdirmek için kararlılıkla mücadele ettiğini kaydeden Ayetullah Hamanei, Filistin'i uzun bir geçmişe sahip Müslümanlar, Hıristiyanlar ve Yahudilerden oluşan bağımsız bir toprak olarak tanımladı.

Columbia Üniversitesi öğrencileri tarafından başlatılan ve şu anda ABD ve diğer ülkelerdeki birçok üniversiteye yayılan Filistin yanlısı hareketi öven Ayetullah Hamaney, küresel manzarada yakın zamanda meydana gelecek değişikliklerin güvencesini verdi.

“Batı Asya'daki kritik bölge farklı bir kadere yürüyor” diye söz verdi. İnsanların vicdanı küresel ölçekte dirildi ve gerçek gün ışığına çıkıyor... Direniş Cephesi daha da güç kazanıyor ve daha da kudretleniyor.” diye söz verdi.

Tarihin yeni bir sayfa açmak üzere olduğunu yineleyerek, uzun süredir baskı altında tutulan Filistin ulusunun ve Direniş Cephesi'nin lehine gelişmelerin yaklaşmakta olduğunu açıkça ortaya koydu.

Ayetullah Hamanei'nin mektubunun Batılı ana akım medya kuruluşları tarafından tamamen karartılmasına rağmen, mesajı sosyal medya platformlarında milyonlarca kişi tarafından memnuniyetle karşılandı ve bu da Washington'da Siyonist rejim için lobi yapan güçlü baskı gruplarından rüşvet ve kampanya fonları kabul etme geçmişine sahip İsrail yanlısı bazı Amerikalı milletvekillerini öfkelendirdi.

Örneğin, Washington'un İsrail'in Gazze'de ve işgal altındaki Filistin'in geri kalanında binlerce masum kadın ve çocuğa karşı yürüttüğü soykırım savaşına verdiği açık desteği protesto etmek için temel anayasal hakları olan ifade özgürlüğünü kullanan ABD'deki kendi seçmenlerini etiketleyen şu söylemi ele alalım.

ABD'nin önde gelen milletvekillerinden Cumhuriyetçi Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson, İslam Devrimi Lideri'nin Filistin için ayağa kalkan ABD'li üniversite öğrencilerine yönelik mesajına tepki gösterirken Cuma günü X'te “Ayetullah'ı kazandığınızda Amerika'yı kaybetmiş olursunuz” diye yazdı.

Trump yanlısı şahin milletvekili daha sonra verdiği bir röportajda protestocu ABD'li öğrencileri “hevesli teröristler” olarak nitelendirdi ve protestolara katılan üniversite profesörlerinin ve öğrencilerin sorgulanmak ve potansiyel olarak cezalandırılmak üzere ABD Kongresine “götürülmesini” sağlayacağını sözlerine ekledi.

Sözleri, ABD'deki bazı üst düzey üniversitelerin rektörlerinin, öğrencilerinin Siyonist rejim tarafından Filistinlilere karşı işlenen zulümlere ABD'nin verdiği desteğe karşı protestolar düzenlemesine izin verdikleri için İsrail yanlısı Amerikalı milletvekilleri tarafından kınanmalarının ardından istifa etmek zorunda kalmalarının ardından geldi.

Üniversite rektörlerinin istifaya zorlanmaları, kurumların devasa hükümet sözleşmelerine ve fonlarına olan yüksek bağımlılığına bağlandı.

Ayetullah Hamaney'in ABD'li öğrencilere yazdığı mektuba bir başka öfkeli tepki de New York'tan Demokrat Partili Kongre üyesi Ritchie John Torres'ten geldi ve öfkeyle İran'ın en üst düzey liderinin Amerikalı öğrencileri övmesinin onların “tarihin yanlış tarafında yer alan kullanışlı aptallar” oldukları anlamına geldiğini iddia etti.

Açıkça görüldüğü üzere, Amerikalı milletvekillerinin mektuba verdikleri yanıtlar herhangi bir gerekçeden yoksundu ve mektubun içeriğine ya da mantığına herhangi bir şekilde meydan okumuyordu. Sadece Amerikalı öğrencilere ve profesörlere, düşük karakterlerini ve zekâlarını kanıtlayan düşmanca ve saldırgan kelimeler kullanarak saldırdılar.

Bu arada, Ayetullah Hamaney'in Amerikalı üniversite öğrencilerini onurlandıran mesajının yayımlanmasından önce ve sonra ABD'de yaşanan gelişmeler, Kasım ayında yapılacak başkanlık seçimleri öncesinde Amerika'nın içinde bulunduğu üzücü durumun ve sallantılı siyasi manzaranın oldukça açık bir göstergesidir.

Mektubun yayınlanmasından birkaç gün önce, eski başkan ve 2024 Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump, Siyonist rejime karşı öğrenci protesto hareketine saldırdı ve Beyaz Saray'a dönmesi halinde bu tür protestolara katılan öğrencileri “ihraç etme” sözü verdi.

Bir etkinlikte çoğunluğu Siyonist Yahudi bağışçılardan oluşan küçük bir gruba konuşan Trump, Filistin yanlısı tüm öğrenci protestocuları “uslu durmalarını” sağlamak için sınır dışı edeceği konusunda ısrar etti.

“Yaptığım şeylerden biri, protesto eden her öğrenciyi ülke dışına atmaktır. Biliyorsunuz, çok sayıda yabancı öğrenci var. Bunu duydukları anda uslu duracaklardır” diyen Trump, sürpriz zaferiyle sonuçlanan 2016 başkanlık kampanyasıyla ilgili 30'dan fazla mali ve siyasi yolsuzluk suçlamasıyla New York'taki bir mahkemede suçlu bulunmadan önce bu açıklamayı yapmıştı.

Ayetullah Hamaney'in Amerikalı öğrencilere yazdığı mektubun yayınlanmasının hemen ardından, Trump'ın en büyük siyasi rakibi ve başkanlık yarışındaki rakibi Joe Biden'ın, İsrail rejiminin Gazze'ye yönelik soykırım savaşını durdurmak için bir başka sözde ateşkes önerisini bir araya getirmeye çalıştığı bildirildi.

Bu durum, geçen hafta Gazze'nin Mısır'a komşu sınır kenti Refah'taki bir mülteci kampında çoğu kadın ve çocuklardan oluşan katliamda yine Biden yönetimi tarafından tedarik edilen ABD bombaları ve diğer mühimmatın kullanıldığına dair haberlerin ardından geldi.

Biden'ın yeni bir ateşkes planını uygulamaya koyma planı, ülke genelinde ve özellikle de her iki başkanlık yarışmacısına seçmen desteğinin eşit olarak bölündüğü savaş alanı olarak adlandırılan eyaletlerde azalan popülaritesi karşısında yeniden seçim kampanyasında zorlandığına dair medyada çıkan haberlerin arttığı bir dönemde geldi. Halk oylamasındaki küçük bir kayıp bile, ABD başkanlık seçiminin sonucunu belirleyen seçim oylarının tamamının kaybedilmesi anlamına geliyor.

Amerikan siyasi liderlerinin dünya görüşü ve otokratik tutumları ile yerel medyada geniş yer bulan hakim siyasi partiler arasındaki artan ayrışma ve düşmanlıklar göz önünde bulundurulduğunda, pek çok gözlemci bir sonraki ABD başkanlık ve kongre seçimlerinin Ayetullah Hamanei'nin tarihin bir dönüm sayfasına işaret ettiğine inanarak tartışmasız geçmesini beklemiyor.

İslam Devrimi Lideri, İsrail rejiminin Gazze'deki Batı destekli soykırım vahşetine karşı Filistinlilerin ve bölgedeki diğer direniş gruplarının direnişini defalarca övmüş, direniş güçlerinin yakın gelecekte “kesin zaferinin” ve Siyonist işgalcilerin nihai yenilgisinin altını çizmiştir. Bu da tarih sayfasının döndüğünün bir başka göstergesidir. 

Geçtiğimiz günlerde, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve arkadaşlarının bir helikopter kazasında trajik ölümlerinin ardından Ayetullah Hamanei, bölgedeki diğer ülkelerin direniş liderleriyle birlikte Hamas direniş grubu liderlerini Tahran'da ağırladı.

Perşembe günü Suriye Devlet Başkanı Doktor Beşar Esed ile de bir araya gelen Ayetullah Hamanei, ülkesinin Siyonist işgalcilere karşı bölgede sağlam bir güç olarak kalma azmini selamladı.

İran'ın cesur liderinin de ifade ettiği gibi, direnişin önde gelen isimleriyle yapılan bu tür kamuya açık toplantılar, İsrail rejiminin Filistin'i acımasızca işgal etmesine karşı verilen uzun mücadelede önemli bir dönüm noktasına işaret etmektedir.

Filistin ve Kudüs'ün ABD destekli Siyonist işgalden kurtarılması için küresel direniş fikrini ilk ortaya atan ve başlatan İslam Devrimi'nin kurucusu İmam Humeyni'yi hatırlamakta fayda var.

İmam Humeyni, Allah'ın kutsal kitabı Kur'an'daki emirlerinden hareketle güçlü ABD'ye korkusuzca karşı çıkmış, o zamanki Güney Afrika apartheid rejimi ve İsrail Siyonist varlığı ile tüm bağlarını koparmış ve Tahran'daki büyükelçiliğini Filistin büyükelçiliği ile değiştirmiştir.

Ayetullah Hamanei de bu parlak yolu yürümüş ve bugün de görüldüğü üzere İslam Devrimi'nin kurucusunun mirasını dâhiyane bir şekilde korumuştur, İslam Devleti'ni güçlendirmiştir.

***

Çeviri: YDH

İSLAM ÜLKELERİ, 04 Haziran 2024 11:35

Yorumlar (0)

Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
HAMANEY: SİYONİST REJİM FİLİSTİN'DEN TEMİZLENECEKTİR

HAMANEY: SİYONİST REJİM FİLİSTİN'DEN TEMİZLENECEKTİR

KASSAM VE KUDÜS TUGAYLARI SALDIRILARINI NEDEN DURDURDU?

KASSAM VE KUDÜS TUGAYLARI SALDIRILARINI NEDEN DURDURDU?

SAMİ EBU ZUHRİ'DEN GAZZE İÇİN SİLAHA SARILMA ÇAĞRISI

SAMİ EBU ZUHRİ'DEN GAZZE İÇİN SİLAHA SARILMA ÇAĞRISI

HALİL EL HAYYE: DİRENİŞİN SİLAHI KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR

HALİL EL HAYYE: DİRENİŞİN SİLAHI KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR

ŞEYH NAİM KASIM'DAN SİYONİST İSRAİL'E UYARI

ŞEYH NAİM KASIM'DAN SİYONİST İSRAİL'E UYARI

OCHA: GAZZE'DE GIDA VE TIBBİ MALZEME STOKLARI BİTMEK ÜZERE

OCHA: GAZZE'DE GIDA VE TIBBİ MALZEME STOKLARI BİTMEK ÜZERE

GAZZE'DE SOYKIRIM SÜRÜYOR

GAZZE'DE SOYKIRIM SÜRÜYOR

SİYONİST ORDU CENİN'DE 3250 EVİ YIKTI

SİYONİST ORDU CENİN'DE 3250 EVİ YIKTI

MISIR ELÇİLİĞİ ÖNÜNDE REFAH KAPISI EYLEMİ

MISIR ELÇİLİĞİ ÖNÜNDE REFAH KAPISI EYLEMİ

ANKARA DÜNYA KUDÜS GÜNÜ EYLEMİ (VİDEO-FOTO)

ANKARA DÜNYA KUDÜS GÜNÜ EYLEMİ (VİDEO-FOTO)

MUSTAFA AYDIN YAZDI: TÜRKİYE VE İRAN'IN FİLİSTİN POLİTİKALARI

MUSTAFA AYDIN YAZDI: TÜRKİYE VE İRAN'IN FİLİSTİN POLİTİKALARI

AHMED MUHAMMEDİ: KUDÜS GÜNÜ DİRENİŞ BAYRAĞINI CANLI TUTMA GÜNÜDÜR

AHMED MUHAMMEDİ: KUDÜS GÜNÜ DİRENİŞ BAYRAĞINI CANLI TUTMA GÜNÜDÜR

HAMANEY'DEN DÜNYA KUDÜS GÜNÜ ÇAĞRISI

HAMANEY'DEN DÜNYA KUDÜS GÜNÜ ÇAĞRISI

DİRENİŞ CEPHESİ BİLEŞENLERİ FİLİSTİN DİRENİŞİNİN YANINDA

DİRENİŞ CEPHESİ BİLEŞENLERİ FİLİSTİN DİRENİŞİNİN YANINDA

ANKARA DÜNYA KUDÜS GÜNÜ BASIN AÇIKLAMASINA DAVET

ANKARA DÜNYA KUDÜS GÜNÜ BASIN AÇIKLAMASINA DAVET

MALATYA DÜNYA KUDÜS GÜNÜ BASIN AÇIKLAMASINA DAVET

MALATYA DÜNYA KUDÜS GÜNÜ BASIN AÇIKLAMASINA DAVET

İSMAİL BEKAİ: DÜNYA GAZZE İÇİN AYAĞA KALKMALI

İSMAİL BEKAİ: DÜNYA GAZZE İÇİN AYAĞA KALKMALI

SİYONİST İSRAİL ORDUSUNDA KRİZ BÜYÜYOR

SİYONİST İSRAİL ORDUSUNDA KRİZ BÜYÜYOR

HAMAS'TAN GENEL SEFERBERLİK ÇAĞRISI

HAMAS'TAN GENEL SEFERBERLİK ÇAĞRISI

SİYONİST İSRAİL NASIR HASTANESİNE SALDIRDI

SİYONİST İSRAİL NASIR HASTANESİNE SALDIRDI

SALAH EL BERDEVİL ŞEHİT OLDU

SALAH EL BERDEVİL ŞEHİT OLDU

YEMEN BEN GURİON HAVALİMANINI VURMAYA DEVAM EDECEK

YEMEN BEN GURİON HAVALİMANINI VURMAYA DEVAM EDECEK

SİYONİST İSRAİL GAZZE'DE KALICI İŞGAL PEŞİNDE

SİYONİST İSRAİL GAZZE'DE KALICI İŞGAL PEŞİNDE

HAMANEY: İSLAM ÜMMETİ SİYONİST REJİME KARŞI BİRLİK OLMALI

HAMANEY: İSLAM ÜMMETİ SİYONİST REJİME KARŞI BİRLİK OLMALI

HAMAS: ATEŞKESİ NETANYAHU ENGELLİYOR

HAMAS: ATEŞKESİ NETANYAHU ENGELLİYOR

HAMANEY: SİYONİST VARLIK YOK OLACAKTIR

HAMANEY: SİYONİST VARLIK YOK OLACAKTIR

KEMAL KEMAHLI NATO İNCİRLİK ÜSSÜNÜN ÖNÜNDE KONUŞTU

KEMAL KEMAHLI NATO İNCİRLİK ÜSSÜNÜN ÖNÜNDE KONUŞTU

EBU UBEYDE'DEN DÜNYA MÜSLÜMANLARINA ÇAĞRI

EBU UBEYDE'DEN DÜNYA MÜSLÜMANLARINA ÇAĞRI

İŞGALCİ İSRAİL'DEN GAZZE'NİN KUZEYİNE KARA HAREKATI

İŞGALCİ İSRAİL'DEN GAZZE'NİN KUZEYİNE KARA HAREKATI

OCHA: GAZZE'DE İNSANİ KRİZ DERİNLEŞİYOR

OCHA: GAZZE'DE İNSANİ KRİZ DERİNLEŞİYOR

YEMEN BEN GURİON HAVALİMANINI BALİSTİK FÜZE İLE VURDU

YEMEN BEN GURİON HAVALİMANINI BALİSTİK FÜZE İLE VURDU

FİLİSTİNLİ GRUPLARDAN ABD'YE TEPKİ

FİLİSTİNLİ GRUPLARDAN ABD'YE TEPKİ

YEMEN'DEN İSRAİL'E FÜZE SALDIRISI

YEMEN'DEN İSRAİL'E FÜZE SALDIRISI

NETANYAHU YİNE TEHDİT ETTİ

NETANYAHU YİNE TEHDİT ETTİ

HİZBULLAH'TAN GAZZE AÇIKLAMASI

HİZBULLAH'TAN GAZZE AÇIKLAMASI

KUDÜS TUGAYLARI SÖZCÜSÜ EBU HAMZA ŞEHİT OLDU

KUDÜS TUGAYLARI SÖZCÜSÜ EBU HAMZA ŞEHİT OLDU

SİYONİST İSRAİL ORDUSU GAZZE HALKINI YENİDEN GÖÇE ZORLUYOR

SİYONİST İSRAİL ORDUSU GAZZE HALKINI YENİDEN GÖÇE ZORLUYOR

MUSTAFA EL BERGUSİ'DEN ARAP VE İSLAM DÜNYASINA ELEŞTİRİ

MUSTAFA EL BERGUSİ'DEN ARAP VE İSLAM DÜNYASINA ELEŞTİRİ

HAMAS'TAN KATİL NETANYAHU HÜKÜMETİNE TEPKİ

HAMAS'TAN KATİL NETANYAHU HÜKÜMETİNE TEPKİ

İRAN'DAN ABD'YE UYARI

İRAN'DAN ABD'YE UYARI