ALİ EKBER VELAYETİ: CESUR FİLİSTİN MİLLETİ KAZANACAKTIR
İSLAM ÜLKELERİ, 15 Mayıs 2024 11:24Devrim Lideri'nin uluslararası ilişkiler danışmanı, Filistinli siyasetçi ve Arap dünyasının düşünürüyle yaptığı görüşmede Siyonist rejiminin işlediği cinayetlere değinerek şunları söyledi: Bu kanserli tümörle yüzleşmek bilinçli ve uyanık vicdanlarda bir uyanış dalgası uyandırdı.

Filistinli siyasetçi ve Arap dünyası düşünürü Münir Şefik, İslam Devrimi Lideri’nin uluslararası ilişkiler danışmanı Ali Ekber Velayeti ile bir araya gelerek bölgedeki gelişmeleri ve Gazze savaşını ele aldı.
Bu toplantıda Münir Şefik'i karşılayan Velayeti, üç çeyrek asrı aşkın bir süredir Filistin'in mazlum halkının haklarını savunmak ve Siyonist rejime karşı mücadele etmek için gösterdiği çabalardan dolayı onu takdir etti ve teşekkürlerini sundu.
Devrim Lideri’nin uluslararası ilişkiler danışmanı bu toplantıda, direnişin ve Gazze halkının elde ettiği son zaferlerini kutladı ve şunları vurguladı: Gazze ve Filistin halkı ayakta durarak ve direnerek zulme galip gelinebileceğini tüm dünyaya kanıtladı ve bugün Gazze halkının bu sabrının ve cesaretinin sonucunu görüyoruz.
Velayeti şunları kaydetti: Bugün dünya, Siyonist rejimin savunmasız Gazze halkına karşı işlediği suçlara ve zulme tanık olmuş, bilinçli ve uyanık vicdanlarda bu kanserli tümörle yüzleşmek için bir uyanış dalgası başlatmıştır ve bunun işaretlerinden biri de rejimin kademeli olarak çöküş süreci ve dünyanın dört bir yanındaki Amerikalı, Avrupalı ve diğer ülkelerden öğrencilerin ve özgür vicdanların acımasız Siyonist rejimin eylemlerine ve suçlarına karşı düzenlediği gösteriler.
Velayeti, ‘Siyonist rejim gidecek ve cesur Filistin milleti kazanacaktır’ ifadelerini kullandı.
Münir Şefik de Velayeti ile gerçekleştirdiği görüşmeden duyduğu memnuniyeti dile getirerek İran İslam Cumhuriyeti'ne Filistin davasına verdiği sarsılmaz destekten dolayı teşekkürlerini iletti.
Münir Şefik şunları söyledi: Bugün dünyada yeni bir düzenin oluşumuna tanık oluyoruz ve bu yeni düzende üzerimize düşeni daha aktif bir şekilde yerine getirmeliyiz ve İran bu yeni düzende önemli bir rol oynayacak.
İran İslam Cumhuriyeti’nin, Filistin'in savunmasında her zaman başı çekmiş olduğunu vurgulayan Münir Şefik: ‘İmam Humeyni (r.a) İslam dünyasında Filistin'in savunmasını ve Siyonist rejime karşı mücadeleyi ciddi anlamda tesis eden ilk kişi olmuştur. Ondan sonra da Büyük Ayetullah İmam Hamanei, Filistin ve Kudüs-ü Şerif davasına destek vererek, Siyonist rejime karşı mücadele ederek yoluna devam etti’ ifadelerini kullandı.
Münir Şefik sözlerine şunları ekledi: Artık bir yandan büyük Aksa Tufanı operasyonu, diğer yandan Gerçek Vaad’in Siyonist rejimin ve batılı destekçilerinin zalim planlarını bozduğu yeni bir aşamaya girdik. İslam dünyası, Filistinlilerin fedakarlığı, İran İslam Cumhuriyeti'nin öncülüğünde bölgedeki ve dünyada etkili olan büyük ve kararlı ülkelerin desteği ve Devrim Lideri’nin iftihar dolu adımlarıyla, sömürgeciliğin geride bıraktığı ülkelerin hegemonyasını kıran yeni bir denge oluşturdu. Kesinlikle Filistinlilerin nihai zaferi direniş cephesinin cesur ve tarihi desteğiyle olacaktır.
Bu Filistinli politikacı: ‘Dünya artık Amerika ve Fransa'nın hükmettiği bir dünya değil. Bugün dünya da değişti. Amerika gücünü ve hegemonyasını kaybetmiş, ciddi biçimde zayıflamış durumda.’ ifadelerini kullandı.
Münir Şefik şunları vurguladı: Bu savaş Filistinlilerin güçlü olduğunu kanıtladı. Filistin halkı canlarını feda etmeye hazır. Büyük ve güçlü bir cephe ve eksen oluşturuldu, İran da bunda kilit rol oynuyor.
tesnim
İSLAM ÜLKELERİ, 15 Mayıs 2024 11:24
Yorumlar (0)

HAMANEY: SİYONİST REJİM FİLİSTİN'DEN TEMİZLENECEKTİR

KASSAM VE KUDÜS TUGAYLARI SALDIRILARINI NEDEN DURDURDU?

SAMİ EBU ZUHRİ'DEN GAZZE İÇİN SİLAHA SARILMA ÇAĞRISI

HALİL EL HAYYE: DİRENİŞİN SİLAHI KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR

ŞEYH NAİM KASIM'DAN SİYONİST İSRAİL'E UYARI

OCHA: GAZZE'DE GIDA VE TIBBİ MALZEME STOKLARI BİTMEK ÜZERE

GAZZE'DE SOYKIRIM SÜRÜYOR

SİYONİST ORDU CENİN'DE 3250 EVİ YIKTI

MISIR ELÇİLİĞİ ÖNÜNDE REFAH KAPISI EYLEMİ

ANKARA DÜNYA KUDÜS GÜNÜ EYLEMİ (VİDEO-FOTO)

MUSTAFA AYDIN YAZDI: TÜRKİYE VE İRAN'IN FİLİSTİN POLİTİKALARI

AHMED MUHAMMEDİ: KUDÜS GÜNÜ DİRENİŞ BAYRAĞINI CANLI TUTMA GÜNÜDÜR

HAMANEY'DEN DÜNYA KUDÜS GÜNÜ ÇAĞRISI

DİRENİŞ CEPHESİ BİLEŞENLERİ FİLİSTİN DİRENİŞİNİN YANINDA

ANKARA DÜNYA KUDÜS GÜNÜ BASIN AÇIKLAMASINA DAVET

MALATYA DÜNYA KUDÜS GÜNÜ BASIN AÇIKLAMASINA DAVET

İSMAİL BEKAİ: DÜNYA GAZZE İÇİN AYAĞA KALKMALI

SİYONİST İSRAİL ORDUSUNDA KRİZ BÜYÜYOR

HAMAS'TAN GENEL SEFERBERLİK ÇAĞRISI

SİYONİST İSRAİL NASIR HASTANESİNE SALDIRDI

SALAH EL BERDEVİL ŞEHİT OLDU

YEMEN BEN GURİON HAVALİMANINI VURMAYA DEVAM EDECEK

SİYONİST İSRAİL GAZZE'DE KALICI İŞGAL PEŞİNDE

HAMANEY: İSLAM ÜMMETİ SİYONİST REJİME KARŞI BİRLİK OLMALI

HAMAS: ATEŞKESİ NETANYAHU ENGELLİYOR

HAMANEY: SİYONİST VARLIK YOK OLACAKTIR

KEMAL KEMAHLI NATO İNCİRLİK ÜSSÜNÜN ÖNÜNDE KONUŞTU

EBU UBEYDE'DEN DÜNYA MÜSLÜMANLARINA ÇAĞRI

İŞGALCİ İSRAİL'DEN GAZZE'NİN KUZEYİNE KARA HAREKATI

OCHA: GAZZE'DE İNSANİ KRİZ DERİNLEŞİYOR

YEMEN BEN GURİON HAVALİMANINI BALİSTİK FÜZE İLE VURDU

FİLİSTİNLİ GRUPLARDAN ABD'YE TEPKİ

YEMEN'DEN İSRAİL'E FÜZE SALDIRISI

NETANYAHU YİNE TEHDİT ETTİ

HİZBULLAH'TAN GAZZE AÇIKLAMASI

KUDÜS TUGAYLARI SÖZCÜSÜ EBU HAMZA ŞEHİT OLDU

SİYONİST İSRAİL ORDUSU GAZZE HALKINI YENİDEN GÖÇE ZORLUYOR

MUSTAFA EL BERGUSİ'DEN ARAP VE İSLAM DÜNYASINA ELEŞTİRİ

HAMAS'TAN KATİL NETANYAHU HÜKÜMETİNE TEPKİ
