HİZBULLAH: FİLİSTİN HALKINI YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ
HİZBULLAH, 27 Mart 2024 02:15Hizbullah’ın üst düzey yetkilisi, Filistin halkını yalnız bırakmayacaklarını açıkladı.

Hizbullah’ın Sınırlar ve Kaynaklar İşleri Başkanı Seyyid Nevaf el-Musevi ABD’nin İsrail’e sağladığı yardımlar, uluslararası güçler ile Hizbullah arasındaki diyalog, Direniş’in silah stoku ve sınırdaki çatışmalar hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
Lübnan medyası el-Meyadin’e açıklamalarda bulunan Musevi, ABD’nin silah ve mühimmat yardımı olmasaydı, İsrail işgalinin değil Lübnan’ı vurmak, Gazze’yi bile vuracak kabiliyete sahip olamayacağını vurguladı.
Ayrıca Hizbullah'ın büyük uluslararası güçlerle doğrudan iletişim hatlarının olduğunu belirten Musevi’ye göre, bu güçlerden bazıları Hizbullah yetkililerinden, Hamas’ın askeri kanadı olan el-Kassam Tugayları'na, önerilen bir anlaşmayı kabul etmeye ikna etmelerini istedi.
üst düzey Direniş yetkilisi, bu tür kararları verecek tek tarafın Filistin halkı ve Direnişi olduğunu ve Hizbullah'ın bunu teyit ettiğini sözlerine ekledi.
Musevi, bugün Gazze'de yaşananların dünyanın başka hiçbir yeri ile karşılaştırılamayacağını vurgulayarak, Lübnan'daki İslami Direniş’in kuşatma altındaki Filistin halkını yalnız bırakmayı hiçbir koşulda kabul etmeyeceğini söyledi.
Musevi, konuşmasının başka bir bölümünde, Hizbullah’ın askeri kapasitesinin arttığını belirtti.
Nevaf el-Musevi, Direniş’in Lübnan-Filistin sınırında, İsrail işgal güçleriyle yaşanan çatışmalara paralel olarak cephaneliğine yeni silahlar ve füzeler eklemeye devam ettiğini vurguladı.
Lübnan Direniş grubunun, normalde altı aylık bir sürede depolama tesislerine teslim ettiği silah ve mühimmatın, şimdi bir ay içinde teslim edildiğini söyleyen yetkili sözlerine şöyle devam etti: “Hizbullah, deniz, kara ve hava kullanımı için daha doğru ve yeni türlerde olan depolama tesisleri inşa etmeye ve stoklarına yeni füzeler eklemeye devam ediyor.”
Musevi son olarak, ABD de dahil olmak üzere tüm büyük uluslararası aktörlerin Hizbullah'tan doğrudan diyaloğa girmesini talep ettiğini ancak Direniş partisinin bu talepleri reddettiğini teyit etti.
YDH
HİZBULLAH, 27 Mart 2024 02:15
Yorumlar (0)

SEYYİD ABDULMELİK EL HUSİ'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

UNRWA'DAN IRKÇI İSRAİL'E SUÇLAMA

OCHA GAZZE RAPORUNU YAYINLADI

ISRAEL KATZ SİYONİST İSRAİL'İN YENİ İŞGAL STRATEJİSİNİ AÇIKLADI

SİYONİST İSRAİL GAZZE'NİN ÜZERİNE 40 BİN BOMBA ATTI

EURO-MED: GAZZE'DE KITLIK TEHLİKESİ ALARM VERİYOR

ABD YEMEN'İ VURDU: 58 İŞÇİ ŞEHİT OLDU

ÜRDÜN BATI ŞERİA'YA SİLAH SEVKİYATINI ENGELLİYOR

SİYONİST ORDUDA YEDEK ASKER KRİZİ

İSRAİLLİ ESİR NETANYAHU'YU SUÇLADI

HAMAS LÜBNAN'DA VE ÜRDÜN'DE HEDEFTE

GAZZE'DE İNSANİ KRİZ DERİNLEŞİYOR

HASAN HATIR'DAN MESCİD-İ AKSA UYARISI

İRAN: SURİYE HÜKÜMETİNE YARDIM ETMEYE HAZIRIZ

ITAMAR BEN GVİR İBRAHİM CAMİİ'NE BASKIN DÜZENLEDİ

İRAN ABD'YE AİT ASKERİ ÜSLERİ GÖZÜNE KESTİRDİ

SİYONİST SUBAYLAR NETANYAHU'DAN SAVAŞIN SONA ERDİRİLMESİNİ İSTEDİ

HİZBULLAH JOSEPH AOUN'UN AÇIKLAMALARINA CEVAP VERDİ

JOSEPH AOUN HİZBULLAH'IN SİLAHSIZLANDIRILACAĞINI ÖNE SÜRDÜ

İŞGALCİ İSRAİL CENİN'DE 3600 EVİ YIKTI

GAZZE'DE SOYKIRIM SÜRÜYOR

SINIR TANIMAYAN DOKTORLAR ÖRGÜTÜ'NÜN GAZZE RAPORU

FİLİSTİN SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI AĞI GAZZE RAPORU

SAMİ EBU ZUHRİ'DEN YEMEN'E TEBRİK

EYAL ZAMİR'DEN NETANYAHU'YA UYARI

İRANLI GAZETECİLERDEN GAZZE ÇAĞRISI

SİYONİST İSRAİL'İN ATEŞKES ÖNERİLERİ ALDATICI

İBRAHİM EL EMİN HİZBULLAH'IN SİLAHSIZLANDIRILMA TALEBİNİ DEĞERLENDİRDİ

HAMAS MISIR'IN SİLAHSIZLANMA ŞARTINI KABUL ETMEDİ

YAHYA SERİ: İSRAİL HEDEFLERİNİ FÜZE VE İHA İLE VURDUK

HAMANEY ORDU KOMUTANLARI İLE GÖRÜŞTÜ

MISIRLI YAZAR FARUK CEVAYDE: SİYONİST REJİM KALICI DEĞİL

İSRAİL İŞGAL GÜÇLERİ BAPTİST HASTANESİNİ BOMBALADI

META'DAN SİYONİST İSRAİL'E TAM DESTEK

EHUD OLMERT'TEN İÇ SAVAŞ UYARISI

GAZZE'DE SU SIKINTISI GİDEREK ARTIYOR

HAMAS HEYKEL CEMAATLERİNİN ÇAĞRISINA KARŞI UYARDI

SİYONİST İSRAİL ORDUSUNDA KRİZ

İSRAİL ORDUSUNUN AKSA TUFANI'NDAKİ BAŞARISIZLIĞI RAPORLAŞTIRILDI
