HAMAS'TAN ATEŞKES AÇIKLAMASI
HAMAS, 27 Şubat 2024 11:00Hamas'ın Lübnan'daki temsilcisi, Paris'teki görüşmelerden sızan bilgilerin ciddi olmadığını ve Direniş'in tutumunda kararlı olduğunu belirtti.

Hamas'ın Lübnan'daki temsilcisi Ahmed Abdülhadi, el-Meyadin'e yaptığı açıklamada, Reuters'in Gazze'de ateşkes sağlanması için yürütülen müzakerelere ilişkin sızdırdığı haberlerin, ABD'nin sürdürmeye çalıştığı söylem ve kavramlara uyan psikolojik savaşın bir parçası olduğunu söyledi.
Direniş'in şartlardan memnun olmadığını kaydeden Hadi, Direniş'in başta "ateşkes ve onurlu, ciddi bir anlaşmaya varılması" olmak üzere hiçbir talebinden taviz vermeyeceğini sözlerine ekledi.
Abdülhadi daha sonra, Direniş'in, büyük fedakârlıklarda bulunduğu halkının taleplerini garanti altına alacak bir anlaşmaya varmak niyetinde olduğunu teyit ederek, "İsrail'in savaş alanında elde edemediğini arabuluculuk yoluyla elde edemeyeceğini" vurguladı.
Abdülhadi sözlerine şöyle devam etti: "Arabulucular tarafından ortaya atılacak her türlü fikre açığız, ancak temel taleplerimizi de korumak istiyoruz."
Hamas temsilcisi ayrıca, İsrail’in "görüşmelerde daha sonra yaşanacak başarısızlıklardan Hamas'ı sorumlu tutmaya çalıştığını ve bunu Refah'ın işgalinin önünü açmak için bir bahane olarak kullanmayı planladığını" vurguladı.
Sızıntıların Paris müzakerelerinin bir parçası olduğunu, ancak tamamen ABD ve İsrail'in kamuoyuna Hamas'ın bunları onayladığı yanılsamasını vermeye çalıştığını belirten Abdülhadi, "paylaşılan her şeyin ciddi olmadığını, Direniş'e baskı yapmak için bir manevra olduğunu" yineledi.
Bugün erken saatlerde, Paris'teki ateşkes görüşmelerine yakın üst düzey bir kaynak Reuters'a Filistin Direniş Hareketi Hamas'a Paris'teki Gazze ateşkes görüşmelerinden bir taslak öneri sunulduğunu, taslağın tüm "askeri operasyonlara" 40 gün ara verilmesini ve Filistinli tutukluların İsrailli esirlerle 10'a 1 oranında takas edilmesini içerdiğini bildirmişti.
Kaynak ayrıca, önerilen teklif kapsamında Gazze'deki hastane ve fırınların onarılacağını, her gün 500 yardım kamyonunun Şerid’e girişine izin verileceğini ve yerinden edilmiş Filistinlileri barındırmak için binlerce çadır ve karavan sağlanacağını açıklamıştı.
Kaynaklar, taslakta ayrıca İsrail'in esir aldığı yaklaşık 400 Filistinliyi bir daha esir almamak şartıyla serbest bırakacağını, buna karşılık Hamas'ın da 40 İsrailli esiri serbest bırakacağını belirtmişti.
YDH
HAMAS, 27 Şubat 2024 11:00
Yorumlar (0)

HAMANEY: SİYONİST REJİM FİLİSTİN'DEN TEMİZLENECEKTİR

KASSAM VE KUDÜS TUGAYLARI SALDIRILARINI NEDEN DURDURDU?

SAMİ EBU ZUHRİ'DEN GAZZE İÇİN SİLAHA SARILMA ÇAĞRISI

HALİL EL HAYYE: DİRENİŞİN SİLAHI KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR

ŞEYH NAİM KASIM'DAN SİYONİST İSRAİL'E UYARI

OCHA: GAZZE'DE GIDA VE TIBBİ MALZEME STOKLARI BİTMEK ÜZERE

GAZZE'DE SOYKIRIM SÜRÜYOR

SİYONİST ORDU CENİN'DE 3250 EVİ YIKTI

MISIR ELÇİLİĞİ ÖNÜNDE REFAH KAPISI EYLEMİ

ANKARA DÜNYA KUDÜS GÜNÜ EYLEMİ (VİDEO-FOTO)

MUSTAFA AYDIN YAZDI: TÜRKİYE VE İRAN'IN FİLİSTİN POLİTİKALARI

AHMED MUHAMMEDİ: KUDÜS GÜNÜ DİRENİŞ BAYRAĞINI CANLI TUTMA GÜNÜDÜR

HAMANEY'DEN DÜNYA KUDÜS GÜNÜ ÇAĞRISI

DİRENİŞ CEPHESİ BİLEŞENLERİ FİLİSTİN DİRENİŞİNİN YANINDA

ANKARA DÜNYA KUDÜS GÜNÜ BASIN AÇIKLAMASINA DAVET

MALATYA DÜNYA KUDÜS GÜNÜ BASIN AÇIKLAMASINA DAVET

İSMAİL BEKAİ: DÜNYA GAZZE İÇİN AYAĞA KALKMALI

SİYONİST İSRAİL ORDUSUNDA KRİZ BÜYÜYOR

HAMAS'TAN GENEL SEFERBERLİK ÇAĞRISI

SİYONİST İSRAİL NASIR HASTANESİNE SALDIRDI

SALAH EL BERDEVİL ŞEHİT OLDU

YEMEN BEN GURİON HAVALİMANINI VURMAYA DEVAM EDECEK

SİYONİST İSRAİL GAZZE'DE KALICI İŞGAL PEŞİNDE

HAMANEY: İSLAM ÜMMETİ SİYONİST REJİME KARŞI BİRLİK OLMALI

HAMAS: ATEŞKESİ NETANYAHU ENGELLİYOR

HAMANEY: SİYONİST VARLIK YOK OLACAKTIR

KEMAL KEMAHLI NATO İNCİRLİK ÜSSÜNÜN ÖNÜNDE KONUŞTU

EBU UBEYDE'DEN DÜNYA MÜSLÜMANLARINA ÇAĞRI

İŞGALCİ İSRAİL'DEN GAZZE'NİN KUZEYİNE KARA HAREKATI

OCHA: GAZZE'DE İNSANİ KRİZ DERİNLEŞİYOR

YEMEN BEN GURİON HAVALİMANINI BALİSTİK FÜZE İLE VURDU

FİLİSTİNLİ GRUPLARDAN ABD'YE TEPKİ

YEMEN'DEN İSRAİL'E FÜZE SALDIRISI

NETANYAHU YİNE TEHDİT ETTİ

HİZBULLAH'TAN GAZZE AÇIKLAMASI

KUDÜS TUGAYLARI SÖZCÜSÜ EBU HAMZA ŞEHİT OLDU

SİYONİST İSRAİL ORDUSU GAZZE HALKINI YENİDEN GÖÇE ZORLUYOR

MUSTAFA EL BERGUSİ'DEN ARAP VE İSLAM DÜNYASINA ELEŞTİRİ

HAMAS'TAN KATİL NETANYAHU HÜKÜMETİNE TEPKİ
