SİYONİST REJİM ULAŞTIRMA BAKANI MİGİ REGEV'DEN SUUDİ ARABİSTAN'A TEŞEKKÜR
SİYONİST REJİM, 18 Şubat 2024 11:35İsrail Ulaştırma Bakanı Miri Regev, Suudi eksenindeki ülkelerin Yemen’in İsrail’e uyguladığı ablukayı kırmak için İsrail’e yaptığı büyük hizmeti şöyle anlattı.

“Şu an Mundra limanında bulunuyoruz. Mundra, Hindistan’ın en büyük limanıdır. Kuzey bölgesinde bulunuyor. Mallar buradan çıkıyor. Gördüğünüz bu kargolar, Birleşik Arap Emirlikleri’ne, Emirlikler’den de kara yoluyla İsrail’e geliyor.
Savaş bize sınırlamalar, zorluklar dayattı. En büyük zorluk malların İsrail devletine nasıl taşınacağıydı. İsrail devleti bir ada gibidir. Tüm mallar deniz yoluyla ulaşır. Maalesef Husiler Kızıldeniz’de İsrail’e gelen gemilere saldırmaya başladı. Dolayısıyla bizim yeni bir alternatif yola ihtiyacımız oldu.
Mallar Hindistan’ın Mundra limanından çıkıyor, deniz yoluyla Birleşik Arap Emirlikleri’ne geliyor. Ondan sonra biz kamyonlarla Suudiler ve Ürdün üzerinden İsrail’e taşıyoruz. Onlar da bu malların geçmesine ve İsrail’e ulaşmasına izin veriyor. Allah dilerse yapacağız ve başaracağız.”
Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Ürdün, 2005’ten beri İran’ın bölgedeki müttefikleriyle bir ‘Şii Hilali’ oluşturduğunu ve Sünni dünyayı tehdit ettiğini öne sürüyordu.
Sünnilik vurgusuyla Suriye’ye karşı terörist grupları destekleyen bu ülkeler, 24 Mart 2015’te de şu an Yemen’in büyük çoğunluğunu yöneten Ensarullah Hareketi’ne karşı savaş başlatmıştı.
Gazze’deki Sünni Filistinliler için Şii Hizbullah, Irak Halk Seferberlik Güçleri ve Yemen Ensarullah Hareketi İsrail’le savaşırken, ‘Şii Hilali’ tehdidiyle Direniş Ekseni’ne karşı mezhep kışkırtıcılığı yapan Sünni ülkeler, İsrail’e uygulanan ablukayı kırıyor.
YDH
SİYONİST REJİM, 18 Şubat 2024 11:35
Yorumlar (0)

HAMANEY: SİYONİST REJİM FİLİSTİN'DEN TEMİZLENECEKTİR

KASSAM VE KUDÜS TUGAYLARI SALDIRILARINI NEDEN DURDURDU?

SAMİ EBU ZUHRİ'DEN GAZZE İÇİN SİLAHA SARILMA ÇAĞRISI

HALİL EL HAYYE: DİRENİŞİN SİLAHI KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR

ŞEYH NAİM KASIM'DAN SİYONİST İSRAİL'E UYARI

OCHA: GAZZE'DE GIDA VE TIBBİ MALZEME STOKLARI BİTMEK ÜZERE

GAZZE'DE SOYKIRIM SÜRÜYOR

SİYONİST ORDU CENİN'DE 3250 EVİ YIKTI

MISIR ELÇİLİĞİ ÖNÜNDE REFAH KAPISI EYLEMİ

ANKARA DÜNYA KUDÜS GÜNÜ EYLEMİ (VİDEO-FOTO)

MUSTAFA AYDIN YAZDI: TÜRKİYE VE İRAN'IN FİLİSTİN POLİTİKALARI

AHMED MUHAMMEDİ: KUDÜS GÜNÜ DİRENİŞ BAYRAĞINI CANLI TUTMA GÜNÜDÜR

HAMANEY'DEN DÜNYA KUDÜS GÜNÜ ÇAĞRISI

DİRENİŞ CEPHESİ BİLEŞENLERİ FİLİSTİN DİRENİŞİNİN YANINDA

ANKARA DÜNYA KUDÜS GÜNÜ BASIN AÇIKLAMASINA DAVET

MALATYA DÜNYA KUDÜS GÜNÜ BASIN AÇIKLAMASINA DAVET

İSMAİL BEKAİ: DÜNYA GAZZE İÇİN AYAĞA KALKMALI

SİYONİST İSRAİL ORDUSUNDA KRİZ BÜYÜYOR

HAMAS'TAN GENEL SEFERBERLİK ÇAĞRISI

SİYONİST İSRAİL NASIR HASTANESİNE SALDIRDI

SALAH EL BERDEVİL ŞEHİT OLDU

YEMEN BEN GURİON HAVALİMANINI VURMAYA DEVAM EDECEK

SİYONİST İSRAİL GAZZE'DE KALICI İŞGAL PEŞİNDE

HAMANEY: İSLAM ÜMMETİ SİYONİST REJİME KARŞI BİRLİK OLMALI

HAMAS: ATEŞKESİ NETANYAHU ENGELLİYOR

HAMANEY: SİYONİST VARLIK YOK OLACAKTIR

KEMAL KEMAHLI NATO İNCİRLİK ÜSSÜNÜN ÖNÜNDE KONUŞTU

EBU UBEYDE'DEN DÜNYA MÜSLÜMANLARINA ÇAĞRI

İŞGALCİ İSRAİL'DEN GAZZE'NİN KUZEYİNE KARA HAREKATI

OCHA: GAZZE'DE İNSANİ KRİZ DERİNLEŞİYOR

YEMEN BEN GURİON HAVALİMANINI BALİSTİK FÜZE İLE VURDU

FİLİSTİNLİ GRUPLARDAN ABD'YE TEPKİ

YEMEN'DEN İSRAİL'E FÜZE SALDIRISI

NETANYAHU YİNE TEHDİT ETTİ

HİZBULLAH'TAN GAZZE AÇIKLAMASI

KUDÜS TUGAYLARI SÖZCÜSÜ EBU HAMZA ŞEHİT OLDU

SİYONİST İSRAİL ORDUSU GAZZE HALKINI YENİDEN GÖÇE ZORLUYOR

MUSTAFA EL BERGUSİ'DEN ARAP VE İSLAM DÜNYASINA ELEŞTİRİ

HAMAS'TAN KATİL NETANYAHU HÜKÜMETİNE TEPKİ
