HİZBULLAH'IN SAVAŞ TAKTİKLERİ SİYONİST ORDUNUN KAFASINI KARIŞTIRIYOR
HİZBULLAH, 21 Ocak 2024 02:37Hizbullah'ın taktik meydan okumaları İsrail rejimi ordusunun komuta kademesinin kafasını karıştırıyor.

Ynetnew sitesinde yer alan Yossi Yehoshua imzalı habere göre, Hizbullah'ın taktik meydan okumaları İsrail rejimi ordusunun komuta kademesinde kafa karışıklığına yol açıyor.
Yehoshua, yakın zaman öncesine kadar barış ve huzur içinde bir belde olan Celile'nin bugün itibariyle tanklar, askerler. subaylar ile dolu askeri bir bölgeye dönüştüğünü ve bölgenin normale nasıl dönebileceğinin bilinmediğini söylüyor.
Yehoshua'ya göre Kuzey Komutanlığı'nın amacı bölge halkını korumak olmasına ve kurulan pek çok yeni askeri noktaya rağmen ordu bunu sağlamayı başaramamış halde.
İsrail rejimi ordusunun Hizbullah'ın dayattığı angajman kurallarını aşmamak için son derece dikkatli davrandığını ama bunun da bir fayda sağlamadığını vurgulayan Yehoshua, 7 Ekim'de zedelenen caydırıcılık dengesinin iyice bozulduğunu söylüyor.
Hizbullah ile İsrail rejimi arasındaki çatışmanın geçmişe göre temel bir farkının da bulunduğuna işaret eden Yehoshua, bu farkın çatışma alanı olduğunu ifade ediyor. Yehoshua, geçmişte çatışmanın Lübnan içinde gerçekleştiğini, Hizbullah'ın temelde savunma pozisyonunda olduğunu ancak bugün çatışma alanının İsrail rejiminin egemenliği altındaki bölgelere dönüştüğünü, İsrail'in savunma pozisyonunda olduğunu söylüyor.
Yehoshua'ya göre, İsrail rejimi ordusu komuta kademesinin korkulu rüyası Hizbullah'ın özel Rıdvan kuvvetlerinin bölgeyi işgal etmesi. Ordunun şu anki temel planı Rıdvan kuvvetlerini olabildiğince bölgeden uzak tutmaktan ibaret zira Gazze'deki HAMAS ile kıyaslandığında Hizbullah kuvvetleri çok daha organize, donanımlı, tecürebeli ve saldırıya hazır halde.
Yehoshua İsrail rejimi ordusunun bu bölgeye son derece tecrübeli subaylarını gönderdiğini ancak henüz bir netice almaktan uzak olduklarını söylüyor. Bunun sebebine dair ordu içindeki görüşlerden birinin de Hizbullah'ın Şii ideolojisi olduğunu ifade eden Yehoshua, İsrail rejimi ordusunun yersiz riskleri en aza indirerek çatışma alanına dahil olduğunu, buna mukabil Hizbullah'ın son derece kararlı olduğunu ve Gazze'ye yönelik saldırılar bitmeden çatışmayı durdurmayacağını açıkladığını ve yine bu kararında sebat gösterdiğini söyleyen bir subaydan bahsediyor.
YDH
HİZBULLAH, 21 Ocak 2024 02:37
Yorumlar (0)

SEYYİD ABDULMELİK EL HUSİ'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

UNRWA'DAN IRKÇI İSRAİL'E SUÇLAMA

OCHA GAZZE RAPORUNU YAYINLADI

ISRAEL KATZ SİYONİST İSRAİL'İN YENİ İŞGAL STRATEJİSİNİ AÇIKLADI

SİYONİST İSRAİL GAZZE'NİN ÜZERİNE 40 BİN BOMBA ATTI

EURO-MED: GAZZE'DE KITLIK TEHLİKESİ ALARM VERİYOR

ABD YEMEN'İ VURDU: 58 İŞÇİ ŞEHİT OLDU

ÜRDÜN BATI ŞERİA'YA SİLAH SEVKİYATINI ENGELLİYOR

SİYONİST ORDUDA YEDEK ASKER KRİZİ

İSRAİLLİ ESİR NETANYAHU'YU SUÇLADI

HAMAS LÜBNAN'DA VE ÜRDÜN'DE HEDEFTE

GAZZE'DE İNSANİ KRİZ DERİNLEŞİYOR

HASAN HATIR'DAN MESCİD-İ AKSA UYARISI

İRAN: SURİYE HÜKÜMETİNE YARDIM ETMEYE HAZIRIZ

ITAMAR BEN GVİR İBRAHİM CAMİİ'NE BASKIN DÜZENLEDİ

İRAN ABD'YE AİT ASKERİ ÜSLERİ GÖZÜNE KESTİRDİ

SİYONİST SUBAYLAR NETANYAHU'DAN SAVAŞIN SONA ERDİRİLMESİNİ İSTEDİ

HİZBULLAH JOSEPH AOUN'UN AÇIKLAMALARINA CEVAP VERDİ

JOSEPH AOUN HİZBULLAH'IN SİLAHSIZLANDIRILACAĞINI ÖNE SÜRDÜ

İŞGALCİ İSRAİL CENİN'DE 3600 EVİ YIKTI

GAZZE'DE SOYKIRIM SÜRÜYOR

SINIR TANIMAYAN DOKTORLAR ÖRGÜTÜ'NÜN GAZZE RAPORU

FİLİSTİN SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI AĞI GAZZE RAPORU

SAMİ EBU ZUHRİ'DEN YEMEN'E TEBRİK

EYAL ZAMİR'DEN NETANYAHU'YA UYARI

İRANLI GAZETECİLERDEN GAZZE ÇAĞRISI

SİYONİST İSRAİL'İN ATEŞKES ÖNERİLERİ ALDATICI

İBRAHİM EL EMİN HİZBULLAH'IN SİLAHSIZLANDIRILMA TALEBİNİ DEĞERLENDİRDİ

HAMAS MISIR'IN SİLAHSIZLANMA ŞARTINI KABUL ETMEDİ

YAHYA SERİ: İSRAİL HEDEFLERİNİ FÜZE VE İHA İLE VURDUK

HAMANEY ORDU KOMUTANLARI İLE GÖRÜŞTÜ

MISIRLI YAZAR FARUK CEVAYDE: SİYONİST REJİM KALICI DEĞİL

İSRAİL İŞGAL GÜÇLERİ BAPTİST HASTANESİNİ BOMBALADI

META'DAN SİYONİST İSRAİL'E TAM DESTEK

EHUD OLMERT'TEN İÇ SAVAŞ UYARISI

GAZZE'DE SU SIKINTISI GİDEREK ARTIYOR

HAMAS HEYKEL CEMAATLERİNİN ÇAĞRISINA KARŞI UYARDI

SİYONİST İSRAİL ORDUSUNDA KRİZ

İSRAİL ORDUSUNUN AKSA TUFANI'NDAKİ BAŞARISIZLIĞI RAPORLAŞTIRILDI
