MUHAMMED ABDUSSELAM: YEMEN'İN OPERASYONLARI DURMAYACAK
İSLAM ÜLKELERİ, 20 Ocak 2024 11:23Yemen'deki Ensarullah hareketinin resmi sözcüsü Muhammed Abdusselam, ABD'nin Yemen'deki pozisyonlara yönelik saldırganlığını haksız olarak nitelendirdi. Yemen'in bu saldırılara tepkisinin devam edeceğini vurguladı.

Abdulsselam Reuters haber ajansına verdiği röportajda şunları söyledi:mYemen silahlı kuvvetleri yalnızca işgal altındaki Filistin limanlarına doğru hareket eden İsrail gemi veya gemilerini hedef alıyor ancak ABD'nin bu hatta girmesi gerilimi artırdı ve Amerikan saldırıları kanunlara aykırı.
Ensarullah'ın sözcüsü ayrıca şunları söyledi: Amerika'nın bu konudaki tutumu dünyayı değil, İsrail'i korumaktır. ABD'nin gerçekleştirdiği saldırılar, Yemen egemenliğinin açık bir ihlali ve ülkemize yönelik tehlikeli bir saldırıdır. Yemen halkının yaptığı ilk şey, işgal altındaki Filistin'e doğru ilerleyen İsrail gemi ve donmalarını hedef almak oldu. Yemen silahlı kuvvetlerinin operasyonları, 3 ayı aşkın süredir Gazze'de Siyonist rejimin saldırısı altında kalan Filistin halkıyla dayanışma amacıyla yürütülüyor.
İsrail gemilerinin hareketini engellemeye devam ediyoruz
Abdusselam şöyle devam etti: Ensarullah gerilimi tırmandırmaya çalışmıyor. Bir damla kanın dahi akmadığı, fazla maddi zararın oluşmadığı bir dizi çatışma kuralı oluşturduk. Bu kuralların amacı dünya ülkelerine baskı yapmak değil, sadece İsrail'e baskı yapmaktı. Yemen de düşmanın saldırganlığına karşılık vermekte ve işgal altındaki Filistin'e giden İsrail gemi ve donanmaların hareketini önleme konusundaki tavrını sürdürmekte ısrar etmektedir ve bu durum Amerika'nın (Yemen'e yönelik) saldırıları ve Gazze'ye yönelik Siyonist saldırganlık duruncaya kadar devam edecektir.
Yemen'in Filistin halkını destekleme kararı bağımsız bir karardır
Muhammed Abdusselam, Yemen ile İran İslam Cumhuriyeti arasındaki ilişkilere de değinerek şunları söyledi: İran İslam Cumhuriyeti ile ilişkilerimiz olduğunu inkar etmiyoruz. Biz de bu ülkenin askeri, deniz, hava, inşaat ve altyapı alanlarındaki tecrübelerinden faydalanıyoruz. Ancak Yemen'in Filistin halkını desteklemek için aldığı karar bağımsız bir karardı.
Bu karar, sadece Yemen'e değil, tüm bölge halkına uygulanan yoğun bir kamuoyu baskısının ardından alındı; Bölge yönetimlerinden ve liderlerinden Siyonist düşmanın Gazze'deki saldırganlığına ve Filistin halkının katledilmesine karşı ciddi bir duruş sergilemelerini isteyen halkın duruşuydu bu.
Suudi Arabistan ve BAE ABD saldırılarını desteklemediği sürece onlara karşı herhangi bir işlem yapmayacağız
Ensarullah hareketinin bu yetkilisi şunları söyledi: Düşmanın saldırganlığına cevap verme konusundaki konumumuz istikrarlı olup, bölgede istikrar talep eden ve gerginlik yaratılmasını kınayan bazı ülkelerin tutumunu olumlu değerlendiriyoruz, Yemen de İsrail'in yürüttüğü savaşın kapsamının genişlememesini destekleyen ülkelerden biridir.
Suudi Arabistan ve BAE bu prensibe bağlı kaldığı sürece savaşın kapsamı dışında kalacaklar, Amerika'nın Yemen'e yönelik saldırılarına katılmadıkları veya bu saldırıları desteklemedikleri sürece onlara karşı herhangi bir eylemde bulunmayacağız..
Muhammed Abusselam şunları söyledi: Suudi Arabistan ve BAE'den, Kızıldeniz'in askerileştirilmesini veya bölgede askeri güç bulunmamasını reddedecek şekilde konumlarını belirlemelerini istiyoruz.
Kızıldeniz bölgesindeki ülkelerin hiçbirinin ABD koalisyonuna katılmadığını gördük. Bu koalisyon bölgemize Batı tarafından getirildi ve dolayısıyla bu koalisyonun tüm bölge ülkeleri için tehdit olduğuna inanıyoruz ve bu ülkeler arasında Suudi Arabistan ve BAE de var.
Yemen, bölgenin güvenlik ve istikrarını destekleme yönündeki konumuna bağlı kalacak
Abdusselam şöyle devam etti: Ensarullah, bölgenin güvenlik ve istikrarını destekleme yönündeki tavrını sürdürüyor ve biz ABD ve İngiltere'nin saldırılarına yanıt vereceğiz. Bahreyn'in Amerikan koalisyonuna katılımı konusunda şunu da söylemeliyiz.
Bahreyn'in bir rejim olarak ya da bu koalisyonun bir katılımcısı olarak önemli bir rol oynamadığına inanıyoruz. Bunun cevabını vermek gerekirse sadece Bahreyn'deki Amerikan üsleri hedef alınacaktır.
Ensarullah sözcüsü, konuşmasının sonunda Yemen ile Suudi Arabistan arasında sağlanan ateşkese dikkat çekerek şunları duyurdu: Bu ateşkes devam ediyor ve Suudi yetkililerle olumlu ilişkilerimiz var. Yemen ile Suudi Arabistan arasındaki ateşkes kalıcı ve süreklidir, bu yönde çabalarımızı sürdüreceğiz.
tesnim
İSLAM ÜLKELERİ, 20 Ocak 2024 11:23
Yorumlar (0)

HAMANEY: SİYONİST REJİM FİLİSTİN'DEN TEMİZLENECEKTİR

KASSAM VE KUDÜS TUGAYLARI SALDIRILARINI NEDEN DURDURDU?

SAMİ EBU ZUHRİ'DEN GAZZE İÇİN SİLAHA SARILMA ÇAĞRISI

HALİL EL HAYYE: DİRENİŞİN SİLAHI KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR

ŞEYH NAİM KASIM'DAN SİYONİST İSRAİL'E UYARI

OCHA: GAZZE'DE GIDA VE TIBBİ MALZEME STOKLARI BİTMEK ÜZERE

GAZZE'DE SOYKIRIM SÜRÜYOR

SİYONİST ORDU CENİN'DE 3250 EVİ YIKTI

MISIR ELÇİLİĞİ ÖNÜNDE REFAH KAPISI EYLEMİ

ANKARA DÜNYA KUDÜS GÜNÜ EYLEMİ (VİDEO-FOTO)

MUSTAFA AYDIN YAZDI: TÜRKİYE VE İRAN'IN FİLİSTİN POLİTİKALARI

AHMED MUHAMMEDİ: KUDÜS GÜNÜ DİRENİŞ BAYRAĞINI CANLI TUTMA GÜNÜDÜR

HAMANEY'DEN DÜNYA KUDÜS GÜNÜ ÇAĞRISI

DİRENİŞ CEPHESİ BİLEŞENLERİ FİLİSTİN DİRENİŞİNİN YANINDA

ANKARA DÜNYA KUDÜS GÜNÜ BASIN AÇIKLAMASINA DAVET

MALATYA DÜNYA KUDÜS GÜNÜ BASIN AÇIKLAMASINA DAVET

İSMAİL BEKAİ: DÜNYA GAZZE İÇİN AYAĞA KALKMALI

SİYONİST İSRAİL ORDUSUNDA KRİZ BÜYÜYOR

HAMAS'TAN GENEL SEFERBERLİK ÇAĞRISI

SİYONİST İSRAİL NASIR HASTANESİNE SALDIRDI

SALAH EL BERDEVİL ŞEHİT OLDU

YEMEN BEN GURİON HAVALİMANINI VURMAYA DEVAM EDECEK

SİYONİST İSRAİL GAZZE'DE KALICI İŞGAL PEŞİNDE

HAMANEY: İSLAM ÜMMETİ SİYONİST REJİME KARŞI BİRLİK OLMALI

HAMAS: ATEŞKESİ NETANYAHU ENGELLİYOR

HAMANEY: SİYONİST VARLIK YOK OLACAKTIR

KEMAL KEMAHLI NATO İNCİRLİK ÜSSÜNÜN ÖNÜNDE KONUŞTU

EBU UBEYDE'DEN DÜNYA MÜSLÜMANLARINA ÇAĞRI

İŞGALCİ İSRAİL'DEN GAZZE'NİN KUZEYİNE KARA HAREKATI

OCHA: GAZZE'DE İNSANİ KRİZ DERİNLEŞİYOR

YEMEN BEN GURİON HAVALİMANINI BALİSTİK FÜZE İLE VURDU

FİLİSTİNLİ GRUPLARDAN ABD'YE TEPKİ

YEMEN'DEN İSRAİL'E FÜZE SALDIRISI

NETANYAHU YİNE TEHDİT ETTİ

HİZBULLAH'TAN GAZZE AÇIKLAMASI

KUDÜS TUGAYLARI SÖZCÜSÜ EBU HAMZA ŞEHİT OLDU

SİYONİST İSRAİL ORDUSU GAZZE HALKINI YENİDEN GÖÇE ZORLUYOR

MUSTAFA EL BERGUSİ'DEN ARAP VE İSLAM DÜNYASINA ELEŞTİRİ

HAMAS'TAN KATİL NETANYAHU HÜKÜMETİNE TEPKİ
