TÜMGENERAL HÜSEYİN SELAMİ ŞEHİD SEYYİD RAZİ MUSEVİ HAKKINDA KONUŞTU
İSLAM ÜLKELERİ, 30 Aralık 2023 11:32Tümgeneral Hüseyin Selami, İranlı General Şehid Musevi’nin şehadeti sebebiyle yaptığı konuşmada şehiy Musevi’nin Kasım Süleymani ile birlikte cihad meydanındaki cesur duruşuna değindi.

İran Devrim Muhafızları Ordusu Genelkomutanı Tümgeneral Hüseyin Selami bu perşembe sabahı şehit Seyid Razi Musevi'nin cenaze töreninde şunları söyledi: Şehit Musevi, en zor ve tehlikeli durumlarda Müslümanların onurunu korumak ve güvenliğini sağlamak için bir dağ gibi korkusuzca meydanlarda savaştı.
İslam'ın ve İran'ın ebedi ve unutulmaz efsanesi şehid Kasım Süleymani'nin yoldaşıydı. Ayrıca 45 yıllık cihat hayatı boyunca cihat meydanlarını asla terk etmememiş ve cihat elbisesini hiç çıkarmamıştır.
Devrim Muhafızları Genelkomutanı konuşmasına şunları ekledi: Şehit Musevi, İslam düşmanlarının Müslüman topraklarının derinliklerinde bulunmaması gerektiğini her zaman tekit ediyordu.
Tümgeneral Selami, Şehit Seyyid Razi'nin vefalı, dürüst ve güvenilir bir insan olduğunu belirterek, şunları kaydetti: Güçlü ve sağlam yüzünde her zaman mertçe bir tevazu ve nezaketinin nişaneleri vardı. Direniş cephesinin en ağır bombardımana maruz kalan yerlerinde bu cephelerin taşıyıcı direği gibiydi.
Hüseyin Selami şöyle devam etti: Bugün Lübnan, Suriye ve Filistin'de Müslümanların güçlü yapısının önemli bir parçası olarak var olan yapı, hiç şüphesiz bu direnişçinin çabalarının sonucudur.
İran Devrim Muhafızları Genelkomutanı, Şehit Kasım Süleymani’nin şehadeti sonrasında Kudüs Gücü Komutanı İsmail Kaani'ye eşlik ettiğini belirtti: Düşman onu bizden daha iyi tanıyordu çünkü ondan çok ağır darbeler almıştı ve o direniş cephesinde güç zincirinin devasa inşasında rol oynamıştı.
Bugün düşmanı ümitsizliğe ve karamsarlığa sürükleyen büyük Filistin hareketi, bu isimsiz kahramanların mücadelesinin ürünüdür. Böyle alçakgönüllü birçok direnişçi var ve onlar düşmanlara karşı mücadele ederek Müslümanların güvenliği, huzuru ve onurunu koruyor.
Genelkomutan şunu vurguladı: Bugün direniş cephesi, Kasımlar ve Seyyid Razilerin armağan ettiği fidanların meyvelerini topluyor.
Aksa Tufanı’nın Filistin direnişinin cesur direnişinin sonucunda geröekleştiğini vurgulayan Tümgeneral Selami şunları söyledi: AksaTufanı, İngiliz hükümetinin 1945'ten bu yana yürüttüğü işgalci Haganah gizli ordusunun terör timlerinin gerçekleştirdiği cinayetlerin, Kafr Kasım katliamının, Deyr Yasin Katliamının ve aynı zamanda kasap Ariel Şaron'un Sabra ve Şatilla'da Filistinlileri katletmesinin sonucu ve Siyonist rejimin Mescid-i Aksa'ya yaptığı tüm işgal ve hakaretlerin ürünüdür.
Tümgeneral Selami konuşmasının sonunda şunları söyledi: Direniş cephesi, hepsi aynı inanç ve idealleri paylaşıyor ve stratejik düzeyde güçlü ortak noktalara sahiptir. Diğer yandan ise direniş cephesinin her unsuru aynı zamanda kendi milli kimliğine göre de hareket ediyor. Coğrafi olarak ayrılmış bu cepheyi ideolojik ve dini olarak birbirine bağlayan, İslam ve İslam dünyası adında ortak bir kimlik var. Ama Ensarullah Yemenli bir kimliğe sahip ve operasyonel düzeyde kararlarını kendisi veriyor, bizimle hiçbir ilgisi yok, bağımsızdır, kendi iradesi, stratejisi ve gücü vardır.
tesnim
İSLAM ÜLKELERİ, 30 Aralık 2023 11:32
Yorumlar (0)

HAMANEY: SİYONİST REJİM FİLİSTİN'DEN TEMİZLENECEKTİR

KASSAM VE KUDÜS TUGAYLARI SALDIRILARINI NEDEN DURDURDU?

SAMİ EBU ZUHRİ'DEN GAZZE İÇİN SİLAHA SARILMA ÇAĞRISI

HALİL EL HAYYE: DİRENİŞİN SİLAHI KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR

ŞEYH NAİM KASIM'DAN SİYONİST İSRAİL'E UYARI

OCHA: GAZZE'DE GIDA VE TIBBİ MALZEME STOKLARI BİTMEK ÜZERE

GAZZE'DE SOYKIRIM SÜRÜYOR

SİYONİST ORDU CENİN'DE 3250 EVİ YIKTI

MISIR ELÇİLİĞİ ÖNÜNDE REFAH KAPISI EYLEMİ

ANKARA DÜNYA KUDÜS GÜNÜ EYLEMİ (VİDEO-FOTO)

MUSTAFA AYDIN YAZDI: TÜRKİYE VE İRAN'IN FİLİSTİN POLİTİKALARI

AHMED MUHAMMEDİ: KUDÜS GÜNÜ DİRENİŞ BAYRAĞINI CANLI TUTMA GÜNÜDÜR

HAMANEY'DEN DÜNYA KUDÜS GÜNÜ ÇAĞRISI

DİRENİŞ CEPHESİ BİLEŞENLERİ FİLİSTİN DİRENİŞİNİN YANINDA

ANKARA DÜNYA KUDÜS GÜNÜ BASIN AÇIKLAMASINA DAVET

MALATYA DÜNYA KUDÜS GÜNÜ BASIN AÇIKLAMASINA DAVET

İSMAİL BEKAİ: DÜNYA GAZZE İÇİN AYAĞA KALKMALI

SİYONİST İSRAİL ORDUSUNDA KRİZ BÜYÜYOR

HAMAS'TAN GENEL SEFERBERLİK ÇAĞRISI

SİYONİST İSRAİL NASIR HASTANESİNE SALDIRDI

SALAH EL BERDEVİL ŞEHİT OLDU

YEMEN BEN GURİON HAVALİMANINI VURMAYA DEVAM EDECEK

SİYONİST İSRAİL GAZZE'DE KALICI İŞGAL PEŞİNDE

HAMANEY: İSLAM ÜMMETİ SİYONİST REJİME KARŞI BİRLİK OLMALI

HAMAS: ATEŞKESİ NETANYAHU ENGELLİYOR

HAMANEY: SİYONİST VARLIK YOK OLACAKTIR

KEMAL KEMAHLI NATO İNCİRLİK ÜSSÜNÜN ÖNÜNDE KONUŞTU

EBU UBEYDE'DEN DÜNYA MÜSLÜMANLARINA ÇAĞRI

İŞGALCİ İSRAİL'DEN GAZZE'NİN KUZEYİNE KARA HAREKATI

OCHA: GAZZE'DE İNSANİ KRİZ DERİNLEŞİYOR

YEMEN BEN GURİON HAVALİMANINI BALİSTİK FÜZE İLE VURDU

FİLİSTİNLİ GRUPLARDAN ABD'YE TEPKİ

YEMEN'DEN İSRAİL'E FÜZE SALDIRISI

NETANYAHU YİNE TEHDİT ETTİ

HİZBULLAH'TAN GAZZE AÇIKLAMASI

KUDÜS TUGAYLARI SÖZCÜSÜ EBU HAMZA ŞEHİT OLDU

SİYONİST İSRAİL ORDUSU GAZZE HALKINI YENİDEN GÖÇE ZORLUYOR

MUSTAFA EL BERGUSİ'DEN ARAP VE İSLAM DÜNYASINA ELEŞTİRİ

HAMAS'TAN KATİL NETANYAHU HÜKÜMETİNE TEPKİ
