SİYONİST MEDYA: HİZBULLAH İLE BİR SAVAŞ İSRAİL'E ÇOK PAHALIYA MAL OLACAK
HİZBULLAH, 20 Ağustos 2023 02:40Hizbullah ile bir savaş İsrail'e çok pahalıya mal olacak ve kesinlikle Gazze Şeridi'ndeki Filistinli gruplarla bir savaştan daha pahalıya mal olacak.

Yedioth Ahronoth gazetesi bu konuda yaptığı bir haberde, ordunun (Siyonist rejim), Hizbullah'ın sürpriz saldırısından korunmak için Celile bölgesindeki tahkimatlarını artırmak için geniş çaplı bir faaliyet yürüttüğünü duyurdu.
Bu İbranice yayın yapan medyanın askeri muhabiri Yoaf Zeytin, "Bugünlerde ordunun Rezvan güçleri olarak bilinen Hizbullah'ın elit güçlerine şaşırmaması için kuzey bölgesindeki çabalarının arttığına tanık olduğumuzu" da sözlerine ekledi.
Bu raporun bir başka bölümünde ise Lübnan'ın güney bölgesindeki BM barış gücü (UNIFIL) sayısının günden güne azaldığı iddia ediliyor; aynı zamanda Hizbullah'ın bu bölgede oynadığı rolün arttığına da tanık oluyoruz.
Ahronoth ayrıca şunları da ortaya çıkardı: "Ordu, Lübnan sınırı boyunca 3 tip genel operasyon yürütüyor; sınır güvenliğini sağlamak, muhtemel casusların mevcudiyeti ve saklanması olasılığını azaltmak için Tel Aviv'in kontrolü altındaki bölgeleri belirlemek için mühendislik ve izleme operasyonları yürütmek, üçüncüsü, ordunun gerektiğinde kullanması için gizli yollar inşa etmek."
Raporun devamında Celil bölgesinin güvenliğini sağlamak ve idame ettirmekle yükümlü olan El Celil Tümeni'nin Hizbullah ile mücadelede birbiriyle çelişen iki hedefi yerine getirmesi gerekiyor.
Zeytin, bu konuda şunları yazdı: "Bir yandan kuzeyde (İşgal Altındaki Filistin) konumlanan bu askeri birlik, Lübnan vatandaşlarının ve Hizbullah'ın en önemli güçlerinin ölümüne yol açan operasyonlardan kaçınmakla yükümlüdür çünkü bu eylemi Hizbullah'ın topyekun bir savaşa girmesine yol açabileceği gibi diğer yandan da Hizbullah'ın eylemlerine caydırıcılık kabiliyetini sürdürme çerçevesinde karşılık vermek durumundadır."
Yedioth Ahronoth da şunu kabul etti: "Hizbullah İsrail'in bir numaralı düşmanı çünkü 200.000 füzesi var. Bu arada İsrail Hava Kuvvetleri'nin gelişmiş hava savunma sistemlerini ele geçirmesi nedeniyle Lübnan hava sahasındaki manevra menzili büyük ölçüde azaltıldı."
Bu analizin yazarı, Siyonist rejimin askeri kaynaklarından alıntı yaparak: "Hizbullah ile savaş İsrail'e çok pahalıya mal olacak ve kesinlikle Gazze Şeridi'ndeki Filistinli gruplarla savaştan daha pahalıya mal olacak çünkü Hamas ve İslami Cihad hareketleri günde maksimum 300 ila 400 arası roket atma kapasitesine sahiptir ama Hizbullah'ın elinde bu sayının en az 4 katı günlük roket var ve aynı zamanda füze kabiliyeti çok daha yüksek ve daha gelişmiş ve aynı zamanda Lübnan coğrafyasının üstünlüğü ile belirli alanlarda konuşlanmış keskin nişancılar da dahil olmak üzere geri kalan güçlerini de unutmamak gerekir."
Kaynaklar, ordunun yüzbinlerce asker için eşi benzeri görülmemiş bir deneyim olacak yeni tatbikatlar ve harekât tatbikatları yapmaya hazırlandığını da sözlerine ekledi.
tesnim
HİZBULLAH, 20 Ağustos 2023 02:40
Yorumlar (0)

SEYYİD ABDULMELİK EL HUSİ'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

UNRWA'DAN IRKÇI İSRAİL'E SUÇLAMA

OCHA GAZZE RAPORUNU YAYINLADI

ISRAEL KATZ SİYONİST İSRAİL'İN YENİ İŞGAL STRATEJİSİNİ AÇIKLADI

SİYONİST İSRAİL GAZZE'NİN ÜZERİNE 40 BİN BOMBA ATTI

EURO-MED: GAZZE'DE KITLIK TEHLİKESİ ALARM VERİYOR

ABD YEMEN'İ VURDU: 58 İŞÇİ ŞEHİT OLDU

ÜRDÜN BATI ŞERİA'YA SİLAH SEVKİYATINI ENGELLİYOR

SİYONİST ORDUDA YEDEK ASKER KRİZİ

İSRAİLLİ ESİR NETANYAHU'YU SUÇLADI

HAMAS LÜBNAN'DA VE ÜRDÜN'DE HEDEFTE

GAZZE'DE İNSANİ KRİZ DERİNLEŞİYOR

HASAN HATIR'DAN MESCİD-İ AKSA UYARISI

İRAN: SURİYE HÜKÜMETİNE YARDIM ETMEYE HAZIRIZ

ITAMAR BEN GVİR İBRAHİM CAMİİ'NE BASKIN DÜZENLEDİ

İRAN ABD'YE AİT ASKERİ ÜSLERİ GÖZÜNE KESTİRDİ

SİYONİST SUBAYLAR NETANYAHU'DAN SAVAŞIN SONA ERDİRİLMESİNİ İSTEDİ

HİZBULLAH JOSEPH AOUN'UN AÇIKLAMALARINA CEVAP VERDİ

JOSEPH AOUN HİZBULLAH'IN SİLAHSIZLANDIRILACAĞINI ÖNE SÜRDÜ

İŞGALCİ İSRAİL CENİN'DE 3600 EVİ YIKTI

GAZZE'DE SOYKIRIM SÜRÜYOR

SINIR TANIMAYAN DOKTORLAR ÖRGÜTÜ'NÜN GAZZE RAPORU

FİLİSTİN SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI AĞI GAZZE RAPORU

SAMİ EBU ZUHRİ'DEN YEMEN'E TEBRİK

EYAL ZAMİR'DEN NETANYAHU'YA UYARI

İRANLI GAZETECİLERDEN GAZZE ÇAĞRISI

SİYONİST İSRAİL'İN ATEŞKES ÖNERİLERİ ALDATICI

İBRAHİM EL EMİN HİZBULLAH'IN SİLAHSIZLANDIRILMA TALEBİNİ DEĞERLENDİRDİ

HAMAS MISIR'IN SİLAHSIZLANMA ŞARTINI KABUL ETMEDİ

YAHYA SERİ: İSRAİL HEDEFLERİNİ FÜZE VE İHA İLE VURDUK

HAMANEY ORDU KOMUTANLARI İLE GÖRÜŞTÜ

MISIRLI YAZAR FARUK CEVAYDE: SİYONİST REJİM KALICI DEĞİL

İSRAİL İŞGAL GÜÇLERİ BAPTİST HASTANESİNİ BOMBALADI

META'DAN SİYONİST İSRAİL'E TAM DESTEK

EHUD OLMERT'TEN İÇ SAVAŞ UYARISI

GAZZE'DE SU SIKINTISI GİDEREK ARTIYOR

HAMAS HEYKEL CEMAATLERİNİN ÇAĞRISINA KARŞI UYARDI

SİYONİST İSRAİL ORDUSUNDA KRİZ

İSRAİL ORDUSUNUN AKSA TUFANI'NDAKİ BAŞARISIZLIĞI RAPORLAŞTIRILDI
