MUSA EBU MERZUK'TAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR
HAMAS, 09 Ağustos 2023 11:09Hamas liderlerinden biri, Filistin gruplarının genel sekreterleri toplantısının beklendiği kadar başarılı olmadığını, çünkü Hamas'ın Filistin ulusunun kökenlerine ve hedeflerine daha yakın anlaşmalar aradığını açıkladı.

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas'ın siyasi ofisinin bir üyesi olan Musa Ebu Merzuk, El Cezire web sitesine (Al Jazeera Net) verdiği özel bir röportajda; Batı Şeria'nın kapsamlı direniş stratejisinin merkezi olduğunu ve bunun en başında silahlı direnişin geldiğini, dolayısıyla Hamas'ın önceliklerinin başında geldiğini vurguladı.
Filistinli grupların genel sekreterlerinin Mısır'daki toplantısında Hamas heyetinin bir üyesi olan Ebu Merzuk şunları bildirdi: "Bu hareket, inşallah iç çekişmeleri sona erdirmek ve farklı Filistinli gruplar arasındaki gerilimi önlemek amacıyla çalışmalarını sürdürür ve bu doğrultuda Siyonist rejimin komplolarına karşı sinerji sağlanır."
Mısır üzerinden Gazze Şeridi'ne giden Ebu Merzuk, Filistin İslami Cihat hareketinin Kahire mitingini boykot etmesine ilişkin bir soruya yanıt olarak şunları vurguladı: "Her grubun kendi bakış açısından doğru kararı verme hakkı vardır, eğer İslami Cihat yaptırım seçeneğini seçtiyse, bu onun egemen görüşü ve kararıydı, ama aynı zamanda bu hareketin ulusal faaliyetler sahnesinden uzak kalmasına izin vermiyoruz, bu nedenle iki ülke arasında pozisyonlar açısından koordinasyonu sürdürüyoruz."
Direnişin koşullarına ilişkin bir başka soruya da yanıt olarak şöyle ifade etti: "İster Cenin'de ister Nablus'ta olsun, Batı Şeria'daki silahlı mücadele faaliyetlerinin koşulları, tüm Filistin ulusunun işgale karşı çıkması ve yerleşimci teröre karşı mücadele etmesi için bir ilham simgesidir."
Genel olarak Batı Şeria, kapsamlı direniş stratejisinin ana odak noktasıdır ve bunun en tepesinde silahlı direniş yer alır; biz Hamas'ta buna özel bir önem vermekle kalmıyor, aynı zamanda önceliklerimizin en üst sıralarına koyuyoruz.
"Hamas'ın planı Gazze Şeridi'ndeki direnişi sürdürmek ve aynı zamanda gücünü dinamik ve etkili bir şekilde sürdürmeye çalışacağız. Ayrıca Hamas, etkinliğini artırmak için direniş gruplarının eylemlerini birleştirmenin yollarını arıyor." söylediğini aktardı.
Tesnim
HAMAS, 09 Ağustos 2023 11:09
Yorumlar (0)

HAMANEY: SİYONİST REJİM FİLİSTİN'DEN TEMİZLENECEKTİR

KASSAM VE KUDÜS TUGAYLARI SALDIRILARINI NEDEN DURDURDU?

SAMİ EBU ZUHRİ'DEN GAZZE İÇİN SİLAHA SARILMA ÇAĞRISI

HALİL EL HAYYE: DİRENİŞİN SİLAHI KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR

ŞEYH NAİM KASIM'DAN SİYONİST İSRAİL'E UYARI

OCHA: GAZZE'DE GIDA VE TIBBİ MALZEME STOKLARI BİTMEK ÜZERE

GAZZE'DE SOYKIRIM SÜRÜYOR

SİYONİST ORDU CENİN'DE 3250 EVİ YIKTI

MISIR ELÇİLİĞİ ÖNÜNDE REFAH KAPISI EYLEMİ

ANKARA DÜNYA KUDÜS GÜNÜ EYLEMİ (VİDEO-FOTO)

MUSTAFA AYDIN YAZDI: TÜRKİYE VE İRAN'IN FİLİSTİN POLİTİKALARI

AHMED MUHAMMEDİ: KUDÜS GÜNÜ DİRENİŞ BAYRAĞINI CANLI TUTMA GÜNÜDÜR

HAMANEY'DEN DÜNYA KUDÜS GÜNÜ ÇAĞRISI

DİRENİŞ CEPHESİ BİLEŞENLERİ FİLİSTİN DİRENİŞİNİN YANINDA

ANKARA DÜNYA KUDÜS GÜNÜ BASIN AÇIKLAMASINA DAVET

MALATYA DÜNYA KUDÜS GÜNÜ BASIN AÇIKLAMASINA DAVET

İSMAİL BEKAİ: DÜNYA GAZZE İÇİN AYAĞA KALKMALI

SİYONİST İSRAİL ORDUSUNDA KRİZ BÜYÜYOR

HAMAS'TAN GENEL SEFERBERLİK ÇAĞRISI

SİYONİST İSRAİL NASIR HASTANESİNE SALDIRDI

SALAH EL BERDEVİL ŞEHİT OLDU

YEMEN BEN GURİON HAVALİMANINI VURMAYA DEVAM EDECEK

SİYONİST İSRAİL GAZZE'DE KALICI İŞGAL PEŞİNDE

HAMANEY: İSLAM ÜMMETİ SİYONİST REJİME KARŞI BİRLİK OLMALI

HAMAS: ATEŞKESİ NETANYAHU ENGELLİYOR

HAMANEY: SİYONİST VARLIK YOK OLACAKTIR

KEMAL KEMAHLI NATO İNCİRLİK ÜSSÜNÜN ÖNÜNDE KONUŞTU

EBU UBEYDE'DEN DÜNYA MÜSLÜMANLARINA ÇAĞRI

İŞGALCİ İSRAİL'DEN GAZZE'NİN KUZEYİNE KARA HAREKATI

OCHA: GAZZE'DE İNSANİ KRİZ DERİNLEŞİYOR

YEMEN BEN GURİON HAVALİMANINI BALİSTİK FÜZE İLE VURDU

FİLİSTİNLİ GRUPLARDAN ABD'YE TEPKİ

YEMEN'DEN İSRAİL'E FÜZE SALDIRISI

NETANYAHU YİNE TEHDİT ETTİ

HİZBULLAH'TAN GAZZE AÇIKLAMASI

KUDÜS TUGAYLARI SÖZCÜSÜ EBU HAMZA ŞEHİT OLDU

SİYONİST İSRAİL ORDUSU GAZZE HALKINI YENİDEN GÖÇE ZORLUYOR

MUSTAFA EL BERGUSİ'DEN ARAP VE İSLAM DÜNYASINA ELEŞTİRİ

HAMAS'TAN KATİL NETANYAHU HÜKÜMETİNE TEPKİ
