BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE DİRENİŞ EYLEMLERİ DEVAM EDİYOR
BATI YAKA , 05 Haziran 2023 11:23Siyonist işgal rejiminin tüm saldırgan tutumuna, baskısına, ablukasına ve cinayetlerine rağmen Filistin halkının işgale karşı kararlı direnişi devam ediyor.

Geçtiğimiz mayıs ayı içinde de Filistin'in işgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs bölgelerinde işgalcilere yönelik muhtelif eylemler gerçekleştirildi. Bunların içinde silahlı eylem, silahlı çatışma, araçlı saldırı eylemleri ve etkileyici bıçaklı saldırı eylemleri de yer alıyor. Bu eylemlerde iki işgalci öldürülürken, 28 işgal askeri ve yahudi yerleşimci de farklı derecelerde yaralandı. Filistinli direnişçilerden de 21 kişi işgal güçlerinin veya yahudi yerleşimcilerin saldırılarında şehit edildi.
Filistin Bilgi Merkezi'nin hazırladığı aylık rapora göre işgal güçlerine yönelik olarak mayıs ayı içinde gerçekleştirilen direniş eylemi sayısı 1025'i buldu. Bunların içinde 124 silahlı saldırı veya silahlı çatışma eylemi yer alıyor. Bunlardan 47'si Cenin civarında, 43'ü de Nablus civarında gerçekleştirildi.
İşgal güçlerini ve ırkçı tasfiye amaçlı yahudileştirme faaliyetlerini protesto amacıyla gerçekleştirilen gösterilerin sayısı 28 oldu. 294 taşlı saldırı, 384 adet de işgal güçleriyle doğrudan çatışma olayı vuku buldu. 20 molotof kokteyli atma eylemi gerçekleştirildi. Siyonist işgal rejiminin milis güçleri olarak kullandığı ve işgal askerleri tarafından himaye edilerek Filistinlilere yönelik saldırılar düzenleyen sözde sivil ama omuzları silahlı yahudi yerleşimci terör çetelerinin saldırılarının engellenmesi amacıyla da 93 direniş eylemi gerçekleştirildi.
Batı Şeria vilayetleri içinde en fazla direniş eylemine şahit olan vilayetler sırasıyla Nablus, El-Halil ve Ramallah oldu. Bunlardan birincisinde 225, ikincisinde 143, üçüncüsünde de 142 eylem gerçekleştirildi.
Filistin Enformasyon Merkezi
BATI YAKA , 05 Haziran 2023 11:23
Yorumlar (0)

HAMANEY: SİYONİST REJİM FİLİSTİN'DEN TEMİZLENECEKTİR

KASSAM VE KUDÜS TUGAYLARI SALDIRILARINI NEDEN DURDURDU?

SAMİ EBU ZUHRİ'DEN GAZZE İÇİN SİLAHA SARILMA ÇAĞRISI

HALİL EL HAYYE: DİRENİŞİN SİLAHI KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR

ŞEYH NAİM KASIM'DAN SİYONİST İSRAİL'E UYARI

OCHA: GAZZE'DE GIDA VE TIBBİ MALZEME STOKLARI BİTMEK ÜZERE

GAZZE'DE SOYKIRIM SÜRÜYOR

SİYONİST ORDU CENİN'DE 3250 EVİ YIKTI

MISIR ELÇİLİĞİ ÖNÜNDE REFAH KAPISI EYLEMİ

ANKARA DÜNYA KUDÜS GÜNÜ EYLEMİ (VİDEO-FOTO)

MUSTAFA AYDIN YAZDI: TÜRKİYE VE İRAN'IN FİLİSTİN POLİTİKALARI

AHMED MUHAMMEDİ: KUDÜS GÜNÜ DİRENİŞ BAYRAĞINI CANLI TUTMA GÜNÜDÜR

HAMANEY'DEN DÜNYA KUDÜS GÜNÜ ÇAĞRISI

DİRENİŞ CEPHESİ BİLEŞENLERİ FİLİSTİN DİRENİŞİNİN YANINDA

ANKARA DÜNYA KUDÜS GÜNÜ BASIN AÇIKLAMASINA DAVET

MALATYA DÜNYA KUDÜS GÜNÜ BASIN AÇIKLAMASINA DAVET

İSMAİL BEKAİ: DÜNYA GAZZE İÇİN AYAĞA KALKMALI

SİYONİST İSRAİL ORDUSUNDA KRİZ BÜYÜYOR

HAMAS'TAN GENEL SEFERBERLİK ÇAĞRISI

SİYONİST İSRAİL NASIR HASTANESİNE SALDIRDI

SALAH EL BERDEVİL ŞEHİT OLDU

YEMEN BEN GURİON HAVALİMANINI VURMAYA DEVAM EDECEK

SİYONİST İSRAİL GAZZE'DE KALICI İŞGAL PEŞİNDE

HAMANEY: İSLAM ÜMMETİ SİYONİST REJİME KARŞI BİRLİK OLMALI

HAMAS: ATEŞKESİ NETANYAHU ENGELLİYOR

HAMANEY: SİYONİST VARLIK YOK OLACAKTIR

KEMAL KEMAHLI NATO İNCİRLİK ÜSSÜNÜN ÖNÜNDE KONUŞTU

EBU UBEYDE'DEN DÜNYA MÜSLÜMANLARINA ÇAĞRI

İŞGALCİ İSRAİL'DEN GAZZE'NİN KUZEYİNE KARA HAREKATI

OCHA: GAZZE'DE İNSANİ KRİZ DERİNLEŞİYOR

YEMEN BEN GURİON HAVALİMANINI BALİSTİK FÜZE İLE VURDU

FİLİSTİNLİ GRUPLARDAN ABD'YE TEPKİ

YEMEN'DEN İSRAİL'E FÜZE SALDIRISI

NETANYAHU YİNE TEHDİT ETTİ

HİZBULLAH'TAN GAZZE AÇIKLAMASI

KUDÜS TUGAYLARI SÖZCÜSÜ EBU HAMZA ŞEHİT OLDU

SİYONİST İSRAİL ORDUSU GAZZE HALKINI YENİDEN GÖÇE ZORLUYOR

MUSTAFA EL BERGUSİ'DEN ARAP VE İSLAM DÜNYASINA ELEŞTİRİ

HAMAS'TAN KATİL NETANYAHU HÜKÜMETİNE TEPKİ
