DİRENİŞİN ZAFERİ VE SİYONİSTLERİN KORKUSU (ANALİZ)
SİYONİST REJİM, 28 Mayıs 2023 15:4025 Mayıs, Siyonist Rejim işgalci ordusunun Lübnan'ın güneyinden kaçmasının 23. yıldönümüdür. Bu işgal 18 yılın ardından sona ermiş ve direniş bayramı olarak adlandırmıştır.

Lübnan İslami direniş hareketi her yıl bu günü, Siyonist ordunun bir dizi yenilgisini ve bölgedeki İslami direniş hareketlerinin zaferler zincirinin başlangıcını belirleyen özel bir tören düzenleyerek anıyor. Bu yıl, Lübnan direniş hareketinin 2000 yılındaki tarihi zaferinin kutlanmasına özel bir askeri tatbikat eşlik etti. 31 Mayıs'ta, Güney Lübnan'ın Siyonist rejimden kurtuluşunun 23. yıldönümüne birkaç gün kala Hizbullah, yerli ve yabancı medyanın katılımıyla ilk kez güney Lübnan'da bir tatbikat gerçekleştirdi. Lübnan'ın güneyinde, Nebtiya şehrinin yanındaki Melita bölgesi yakınında, Hizbullah'ın kışlalarından birinde düzenlenen bu tatbikatta savaş mermileri kullanıldı, Hizbullah'ın füzeleri ve askeri araçları sergilendi ve Hizbullah'ın farklı askeri kollarında uzmanlaşmış birimler, yeteneklerini sergiledi Hizbullah böylece Siyonistlere karşı büyük bir güç gösterisinde bulundu.
"Geçeceğiz... öyleyse geçelim" başlığı altında gerçekleştirilen bu tatbikatın Siyonist işgalciler için pek çok mesajı olduğu açıktır. Bu tatbikat 650'den fazla gazeteci, medya şahsiyeti ve Lübnanlı ve yabancı fotoğrafçı için çok heyecan verici bir gündü ve Hizbullah'ın medya ilişkileri biriminin daveti üzerine birçok medya mensubu da Hizbullah'ın bu askeri manevrasına katıldılar ve Hizbullah ile her türlü çatışmaya girmeye hazır olduklarını gösterdiler. Pek çok kişinin Siyonist rejime bir uyarı olarak gördüğü bu tatbikatta Hizbullah, yeteneklerinin ve kabiliyetlerinin sadece küçük bir kısmını sergilemiş ve hafif araçlara monte edilmiş tanksavar füzeleri, farklı menzil ve boyutlardaki roketatarlar gibi çeşitli silahlar kullanmış, zırhlı araçlar ve İHA'larla da gücünü tam olarak göstermeye çalışmıştır.
Bundan birkaç hafta önce Biden yönetiminin İran'ın nükleer tesislerine yönelik Siyonist saldırıyı durdurmayacağı ifadeleri ve bu yeşil ışığın Netanyahu'nun aşırılık yanlısı hükümetinin iç krizler hususunda gerçekleri saptırmak ve artan protestoları dizginlemesi için bir bahane olarak kullanılabileceği öngörülmüştü. Bu tatbikatın en önemli işlevi, bu rejimin yeni tehditlerine karşı caydırıcılık olarak görülebilir. Ancak mevcut kanıtlar, Hizbullah tatbikatının, çeşitli işlevlerine ek olarak, Siyonistlerin entelektüel ve araçsal seçkinlerinin yıllık bir toplantısı da etki yaptığını gösteriyor.
Her yıl, işgal altındaki Filistin'in içindeki ve dışındaki Siyonist yetkililer ve seçkinler, Herzliya yıllık toplantısına katılarak bir sonraki yılın yol haritasını planlıyorlar, ancak bu yıl Hizbullah tatbikatı bu toplantının atmosferini gölgeledi. Herzliya Üniversitesi'ne (IDC) bağlı Politika ve Strateji Enstitüsü (IPS) tarafından düzenlenen Herzliya Yıllık Konferansı, Siyonist rejimde bu rejimin karşı karşıya olduğu zorlukları incelemek için her yıl düzenlenen en önemli siyasi güvenlik konferanslarından biridir. Herzliya'nın bu konferansı diğer benzer konferanslardan ayıran özelliği, bu konferansta Siyonist rejimin siyasi güvenlik görevlilerinin ve başta Batılı olmak üzere yabancı ülkelerdeki Siyonistlerin de katılımıdır. Üç üst düzey İsrailli general, Herzliya güvenlik konferansında yaptıkları konuşmalarda, İran'ın bölgedeki siyasi başarılarının ardından başta Suudi Arabistan ile varılan anlaşma ve diğer Fars Körfezi ülkeleriyle ilişkilerin yeniden kurulması ve de Hizbullah'ın son dönemde gerçekleştirdiği tatbikatın tehlikesini ele aldı. Siyonist rejimin askeri istihbarat dairesi komutanı "Aharon Haliva" Herzliya'daki yıllık toplantıda yaptığı açıklamada,Hizbullah tatbikatından duydukları endişeyi dile getirdi.
parstoday
SİYONİST REJİM, 28 Mayıs 2023 15:40
Yorumlar (0)

ŞEYH NAİM KASIM: DİRENİŞ SİLAHINI BIRAKMAYACAK

SEYYİD ABDULMELİK EL HUSİ'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

UNRWA'DAN IRKÇI İSRAİL'E SUÇLAMA

OCHA GAZZE RAPORUNU YAYINLADI

ISRAEL KATZ SİYONİST İSRAİL'İN YENİ İŞGAL STRATEJİSİNİ AÇIKLADI

SİYONİST İSRAİL GAZZE'NİN ÜZERİNE 40 BİN BOMBA ATTI

EURO-MED: GAZZE'DE KITLIK TEHLİKESİ ALARM VERİYOR

ABD YEMEN'İ VURDU: 58 İŞÇİ ŞEHİT OLDU

ÜRDÜN BATI ŞERİA'YA SİLAH SEVKİYATINI ENGELLİYOR

SİYONİST ORDUDA YEDEK ASKER KRİZİ

İSRAİLLİ ESİR NETANYAHU'YU SUÇLADI

HAMAS LÜBNAN'DA VE ÜRDÜN'DE HEDEFTE

GAZZE'DE İNSANİ KRİZ DERİNLEŞİYOR

HASAN HATIR'DAN MESCİD-İ AKSA UYARISI

İRAN: SURİYE HÜKÜMETİNE YARDIM ETMEYE HAZIRIZ

ITAMAR BEN GVİR İBRAHİM CAMİİ'NE BASKIN DÜZENLEDİ

İRAN ABD'YE AİT ASKERİ ÜSLERİ GÖZÜNE KESTİRDİ

SİYONİST SUBAYLAR NETANYAHU'DAN SAVAŞIN SONA ERDİRİLMESİNİ İSTEDİ

HİZBULLAH JOSEPH AOUN'UN AÇIKLAMALARINA CEVAP VERDİ

JOSEPH AOUN HİZBULLAH'IN SİLAHSIZLANDIRILACAĞINI ÖNE SÜRDÜ

İŞGALCİ İSRAİL CENİN'DE 3600 EVİ YIKTI

GAZZE'DE SOYKIRIM SÜRÜYOR

SINIR TANIMAYAN DOKTORLAR ÖRGÜTÜ'NÜN GAZZE RAPORU

FİLİSTİN SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI AĞI GAZZE RAPORU

SAMİ EBU ZUHRİ'DEN YEMEN'E TEBRİK

EYAL ZAMİR'DEN NETANYAHU'YA UYARI

İRANLI GAZETECİLERDEN GAZZE ÇAĞRISI

SİYONİST İSRAİL'İN ATEŞKES ÖNERİLERİ ALDATICI

İBRAHİM EL EMİN HİZBULLAH'IN SİLAHSIZLANDIRILMA TALEBİNİ DEĞERLENDİRDİ

HAMAS MISIR'IN SİLAHSIZLANMA ŞARTINI KABUL ETMEDİ

YAHYA SERİ: İSRAİL HEDEFLERİNİ FÜZE VE İHA İLE VURDUK

HAMANEY ORDU KOMUTANLARI İLE GÖRÜŞTÜ

MISIRLI YAZAR FARUK CEVAYDE: SİYONİST REJİM KALICI DEĞİL

İSRAİL İŞGAL GÜÇLERİ BAPTİST HASTANESİNİ BOMBALADI

META'DAN SİYONİST İSRAİL'E TAM DESTEK

EHUD OLMERT'TEN İÇ SAVAŞ UYARISI

GAZZE'DE SU SIKINTISI GİDEREK ARTIYOR

HAMAS HEYKEL CEMAATLERİNİN ÇAĞRISINA KARŞI UYARDI

SİYONİST İSRAİL ORDUSUNDA KRİZ
