SİYONİST İŞGALCİLER MESCİD-İ AKSA'YA BASKIN DÜZENLEDİ
KUDÜS, 06 Nisan 2023 11:23Bugün (6 Nisan Perşembe) sabah Yahudilerin "Hamursuz Bayramı" olarak kabul ettikleri dini bayramlarının birinci gününde, onlarca yahudi yerleşimci çok sayıda işgalci güvenlik görevlisinin sıkı himayesi altında Mescidi Aksa'ya baskın düzenledi.

Müslümanları zorla Mescidi Aksa'dan çıkarmak için geçtiğimiz salı gecesinden bu yana farklı zamanlarda üç kez buraya baskın düzenleyen, namaz kılanlara ve itikafa girenlere saldırıda bulunan işgal güçleri yahudi yerleşimcilerin burada rahatça gezip dolaşabilmeleri ve içeride kendi inançlarına göre ayin düzenleyebilmeleri için onları sıkı korumaya aldılar.
Bugün sabah baskın düzenleyen yahudilerden onlarcasının özellikle kahin kıyafetleri giymeleri dikkat çekti. İşgal güçleri onların güzergah olarak kullandığı yerlerde itikafa giren Müslümanları ve Kıble Camisi içinde bulunanları zorla uzaklaştırdılar. Baskın esnasında Filistinli gençlerin Mescidi Aksa içine girmelerini de engellediler.
Baskın düzenleyen yerleşimciler Mescidi Aksa içinde talmudi ayinler düzenlediler. Bu esnada işgal güçlerinin onların güvenliğini sağlamak amacıyla Mescidi Aksa üzerinde bir insansız hava aracı uçurarak çevreyi kontrol ettikleri dikkat çekti.
Yerleşimcilere bu imkanı sağlayan işgal güçleri sabah namazında Filistin'in Batı Şeria bölgesinden gelenleri Kudüs'e sokmadı. Kudüs içinde yaşayan ve "mavi kart" olarak isimlendirilen Kudüslülere özel kimlik taşıyan Filistinlilerden de 40 yaşın altında olanları bugün sabah namazında Mescidi Aksa'ya sokmadılar. Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinden gelen Filistinlilerin de birçoğunun sabah namazı vaktinde Mescidi Aksa'ya ulaşmasını engellediler.
İşgal güçlerinin salı gecesi, çarşamba sabahı ve yine çarşamba günü teravih namazı sırasında Mescidi Aksa'ya düzenledikleri baskınlarda, burada itikafa girenlere ve namaz kılanlara yönelik olarak gerçekleştirdikleri saldırılarda yüzlerce kişi yaralanmış, 500 civarında insan da esir alınmıştı. Saldırıda Mescidi Aksa'nın bazı kapıları hasar görmüş, ecza dolaplarındaki malzemeler ve mushaflar yerlere atılmıştı.
Filistin Enformasyon Merkezi
KUDÜS, 06 Nisan 2023 11:23
Yorumlar (0)

HAMANEY: SİYONİST REJİM FİLİSTİN'DEN TEMİZLENECEKTİR

KASSAM VE KUDÜS TUGAYLARI SALDIRILARINI NEDEN DURDURDU?

SAMİ EBU ZUHRİ'DEN GAZZE İÇİN SİLAHA SARILMA ÇAĞRISI

HALİL EL HAYYE: DİRENİŞİN SİLAHI KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR

ŞEYH NAİM KASIM'DAN SİYONİST İSRAİL'E UYARI

OCHA: GAZZE'DE GIDA VE TIBBİ MALZEME STOKLARI BİTMEK ÜZERE

GAZZE'DE SOYKIRIM SÜRÜYOR

SİYONİST ORDU CENİN'DE 3250 EVİ YIKTI

MISIR ELÇİLİĞİ ÖNÜNDE REFAH KAPISI EYLEMİ

ANKARA DÜNYA KUDÜS GÜNÜ EYLEMİ (VİDEO-FOTO)

MUSTAFA AYDIN YAZDI: TÜRKİYE VE İRAN'IN FİLİSTİN POLİTİKALARI

AHMED MUHAMMEDİ: KUDÜS GÜNÜ DİRENİŞ BAYRAĞINI CANLI TUTMA GÜNÜDÜR

HAMANEY'DEN DÜNYA KUDÜS GÜNÜ ÇAĞRISI

DİRENİŞ CEPHESİ BİLEŞENLERİ FİLİSTİN DİRENİŞİNİN YANINDA

ANKARA DÜNYA KUDÜS GÜNÜ BASIN AÇIKLAMASINA DAVET

MALATYA DÜNYA KUDÜS GÜNÜ BASIN AÇIKLAMASINA DAVET

İSMAİL BEKAİ: DÜNYA GAZZE İÇİN AYAĞA KALKMALI

SİYONİST İSRAİL ORDUSUNDA KRİZ BÜYÜYOR

HAMAS'TAN GENEL SEFERBERLİK ÇAĞRISI

SİYONİST İSRAİL NASIR HASTANESİNE SALDIRDI

SALAH EL BERDEVİL ŞEHİT OLDU

YEMEN BEN GURİON HAVALİMANINI VURMAYA DEVAM EDECEK

SİYONİST İSRAİL GAZZE'DE KALICI İŞGAL PEŞİNDE

HAMANEY: İSLAM ÜMMETİ SİYONİST REJİME KARŞI BİRLİK OLMALI

HAMAS: ATEŞKESİ NETANYAHU ENGELLİYOR

HAMANEY: SİYONİST VARLIK YOK OLACAKTIR

KEMAL KEMAHLI NATO İNCİRLİK ÜSSÜNÜN ÖNÜNDE KONUŞTU

EBU UBEYDE'DEN DÜNYA MÜSLÜMANLARINA ÇAĞRI

İŞGALCİ İSRAİL'DEN GAZZE'NİN KUZEYİNE KARA HAREKATI

OCHA: GAZZE'DE İNSANİ KRİZ DERİNLEŞİYOR

YEMEN BEN GURİON HAVALİMANINI BALİSTİK FÜZE İLE VURDU

FİLİSTİNLİ GRUPLARDAN ABD'YE TEPKİ

YEMEN'DEN İSRAİL'E FÜZE SALDIRISI

NETANYAHU YİNE TEHDİT ETTİ

HİZBULLAH'TAN GAZZE AÇIKLAMASI

KUDÜS TUGAYLARI SÖZCÜSÜ EBU HAMZA ŞEHİT OLDU

SİYONİST İSRAİL ORDUSU GAZZE HALKINI YENİDEN GÖÇE ZORLUYOR

MUSTAFA EL BERGUSİ'DEN ARAP VE İSLAM DÜNYASINA ELEŞTİRİ

HAMAS'TAN KATİL NETANYAHU HÜKÜMETİNE TEPKİ
