TUĞAMİRAL ALİ RIZA TENGSİRİ'DEN SİYONİST İSRAİL'E UYARI

İSLAM ÜLKELERİ, 04 Mart 2023 18:49

İran İslam Cumhuriyeti Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetleri Komutanı Tuğamiral Ali Rıza Tengsiri, Al-Alam Network’a verdiği röportajda, Amerikalıların bir süredir bölgedeki gemilerinin boyutlarını küçülttüğüne işaret ederek, "ABD Donanması'nın beşinci filosunun komutanı Cooper da İranlıları korkutmak için Fars Körfezi'ne bir uçak gemisi ve ağır tesisler getirdiklerini resmen açıklamıştı ama İran botlarının bizimle dalga geçtiğini öğrendik." dedi.

TUĞAMİRAL ALİ RIZA TENGSİRİ'DEN SİYONİST İSRAİL'E UYARI

Tengsiri devamında, "Dolayısıyla Amerikalılar bu bölgenin bir parçası olmadıkları ve Fars Körfezi bölgesi İran İslam Cumhuriyeti'ne ve güney komşularına ait olduğu için kendilerine dayatılan bu maliyetlerle bölgede uzun süre kalamazlar. Yabancıların bölgede yeri yok ve İslam İnkılabı Lideri de Fars Körfezi'nin bize ve bölge insanına ait olduğunu, dolayısıyla bunların bölgede geçici bir yama olduğunu ve devam edemeyeceğini söyledi." ifadesini kullandı.

Amiral Tengsiri: "Amerikalılar artık bölgedeki mevcudiyetlerini p6, wp6 savaş gemileri ve bölgedeki bir muhripe indirdiler, bu da bu bölgede kalamayacakları anlamına geliyor. Bu nedenle bölgeyi terk ederek yerlerine varlığı aynı olan insansız gemileri yerleştirdiler.

Amerikalıların bölgedeki varlığı onlar için çok maliyetli

İran'ın Fars Körfezi bölgesini korumasına atıfta bulunan Devrim Muhafızları Donanma Komutanı şunları söyledi: "Sert durduğumuz, izin vermediğimiz İran adaları arasındaki su yollarını geçmek için zorbalıkla geldiler, çarpıştılar ve kısıtlandılar, komşu ülke sınırlarında geziyorlar. Amerikalıların bölgede bulunması onlar için çok pahalı çünkü uçak gemisinin günlük maliyeti çok ağır ve bölgenin bir parçası olmadıkları için kalamıyorlar."

Son zamanlarda İran ve ABD güçleri arasında herhangi bir çatışma yaşanmadı

"Son dönemde İran ve ABD güçleri arasında herhangi bir çatışma yaşanmadı ancak İran bölgede güçlü bir varlığa sahiptir. İslam ümmeti arasındaki İslami birlik ve beraberliğin ve Müslüman ülkeler arasındaki yakınlaşmanın olumlu etkisi olabileceğine inanıyoruz." dedi.

Amiral Tengsiri, "Fars Körfezi" dışında bir isim kullanmayı kabul edilemez buldu ve şunları söyledi: "Tağut döneminde Fars Körfezi bölgesinde olduğunu zaten duyurmuştuk ve devrimden sonra kuvvet yükü altına girmeyeceğiz ve ortaya atılan sahte isimler silah satışı içindir. Gördüğün husumetler batılıların bölgede kalıp silah satmaları içindir çünkü onların bu işte bir bahaneye ihtiyaçları var."

Amiral Tengsiri, İran'ın devrimden sonra Tağut dönemi Harbiye Bakanlığı'nı Savunma Bakanlığı'na çevirdiğine dikkat çekerek, şunları söyledi: "Başından beri Müslüman bir ülke olduğumuz için herkese dostluk ve kardeşlik eli uzattık; İslam başka bir Müslüman ülkeye saldırmamıza izin vermez, mesajımız buydu ancak Batılılar medyalarında İran'ın size saldırmak istediğini sürekli üflüyor."

İran'ın 44 yıllık devriminde hiçbir ülkeye saldırmadığını ve İran'ın stratejisinin savunma olduğunu ve olacağını belirterek, "Ama Batılı ülkeler ve Siyonistler sürekli olarak İran'a pençelerini ve dişlerini gösteriyorlar, her geçen gün kendimizi hazırlamak zorunda kalıyoruz." dedi

Fars Körfezi'ndeki yabancı tatbikatlar İran için tehdit oluşturuyor

Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetleri Komutanı, bölge ülkelerinin tatbikatlarının İran için değil, onların hazırlıkları için bir tehdit oluşturduğuna işaret ederek, "Ama bir yabancı gelip bu bölgede tatbikat yaptığında haritalarına İran gibi bir bölge bile çiziyorlar, bunlar bize tehdit mesajı veriyor, biz de bu tehditlere karşı hazırlıklılığımızı artırıyoruz. Bizim yerimize herhangi bir ülke bunu ciddiye almalı ve ciddiyetle sahaya girmelidir.

Bunlar bölgeler arasıdır; Fars Körfezi bölgesinde pratik yapmak, İran için bir tehdit anlamına gelir." dedi.

Siyonist rejimin İslam Cumhuriyeti sınırlarına yaklaşması tehdit anlamına geliyor

Amiral Tengsiri, bölge ülkelerinin sahte Siyonist rejimin Müslümanların topraklarına tecavüz etmesine ve bu kadar büyük zararlara yol açmasına izin vermemesi ve bu rejimle işbirliği yapmaması gerektiğine işaret ederek, "Rejimin bölgede varlığı ve İslam Cumhuriyeti sınırlarına yaklaşması bizim için tehdit anlamına geliyor, biz Siyonist rejim ilkesine karşıyız; Çünkü bu rejim haksız yere Müslümanların topraklarını işgal etmiş ve Müslümanlara zulmetmiştir. Bir İslam askeri olarak komşu ve Müslüman ülkelere diyoruz ki bunu yapmaktan vazgeçin, Kur'an okuyun.

Neden Kuran'da "Yahudiler ve Hıristiyanlar, Batılılar ve Siyonistler dışında mı?!" düşünmüyorsunuz? Neden Allah'ın emrine uymuyoruz Siyonistlerle işbirliği İslam'a ihanettir, İslam ümmetine ihanettir Allah Fars Körfezi'nde ve Batı Asya'da bize nice nimetler vermiş, petrol, gaz vs. Müslüman birliği olabilir. Müslüman bir kadının işgalcilerin saldırısına uğramasına, evinin yıkılmasına, evladının öldürülmesine, yıllardır masumca saldırıya uğrayan Yemen günahına biz Müslümanlar izin vermemeliyiz."

İslam Cumhuriyeti'nin çıkarlarını bozmak isteyen herhangi bir coğrafyaya vereceğimiz cevap kesin cevap olacaktır.

Bölgedeki bazı ülkelerin Siyonist işgali ile ilişkilerinin normalleşmesinin ekonomik gerekçelerle bahane olduğuna dikkat çekerek, şunları kaydetti: "İşgalciler bize saldırmak için kendilerini donatıyorlar, onlara karşı ne yapmalıyız? Cevap vermemiz gerekmez mi?! İslam Cumhuriyeti'nde bir Müslümanın başka bir Müslümanı öldürmemesi veya zulmetmemesi gerektiğine inanıyoruz. Siyonistler bölgeye çocuk katilleri getirdiğinde, İslam Cumhuriyeti'nin çıkarlarını bozmak isteyen herhangi bir bölgeye vereceğimiz yanıt kesin bir yanıt olacaktır."

Silahları tamamen İran'da yapıyoruz/ İran gemilerinin hızı bölgedeki Amerikan gemilerinden üç kat daha hızlı

Amiral Tengsiri: "Son üç yılda 6 adet katılım gerçekleştirerek 650 adet füze rampası, roketatar ve torpido rampası ve diğer gemileri teşkilat bünyesine kazandırdık. Bu süre zarfında düşük girişli ve yüksek hızlı gemilere yüksek hassasiyetli füzeler yerleştirdik. Silahları tamamen İran'da yapmakla gurur duyuyoruz, gemilerin hızını 75 deniz miline ve 90 deniz miline çıkardık ve gelecekte 110 deniz miline ulaşacak, bu da İran gemilerinin bölgedeki Amerikan gemilerinin üç katı hıza sahip olduğu anlamına geliyor."

Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetlerini insansız ve yapay zeka gemileriyle donatmak

Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetleri Komutanı, ülkede yapay zekaya sahip insansız gemiler, yapay zeka ve insansız denizaltıların inşasına atıfta bulunurken, bilgiye dayalı şirketlerin kapasitesinin kullanıldığını vurguladı.

Savunma Bakanlığı ve Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetleri'nde çeşitli insansız hava araçlarının yanı sıra füzelerle birlikte 8 metrelik Aşure yüzer de dahil olmak üzere çok menzilli füzeler inşa etmekten gurur duyduğumuzu da sözlerine ekledi.

Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetleri Komutanı, Katar, Kuveyt ve Umman ülkeleri ile dost ve kardeş olduğumuza işaret ederek, “Müslüman, Kur'an'ın kınadığı bir kimseyle işbirliği yapmamalı, kendi ülkesinin toprağını, havasını, uzayını bir Müslüman'a karşı kullanmamalıdır. Müslüman bir ülkeye saldırmak için düşmana bu şekilde yardım etmemeliyiz.

Lübnan'ı, Suriye'yi, Irak'ı savunmak için kanımızı verdik. Bu bizim sloganımızdır "Şii ve Sünni kanı şeref ve güvenliği savunmak için birleşti.”

Amiral Tengsiri şunları ekledi: "Bize saldırmak isteyenlere karşı dimdik dururuz, Müslüman bir ülkeden bize saldırmaya geldiler ama bir gün bütün teçhizatlarını bırakıp kaçarlar, hiçbir Müslüman ülke onlarla işbirliği yapmasın.

Bölgenin Müslüman halkına mesajım, “Ben Müslüman bir askerim ve saldırıya uğrayan Müslüman bir ülkeyi savunmak için canımı feda ederim;” Fars Körfezi bölgesinin (Hürmüz Boğazı) güvenliğini sağlamasaydık, Batılılar bölgeye gelecek ve mutlaka yolu kapatacak ve bölgeyi kullandıkları için onlardan para alacaklardı ancak Devrim Muhafızları Donanması bu alanı açmış ve güvenliğini sağlamıştır."

tesnim

İSLAM ÜLKELERİ, 04 Mart 2023 18:49

Yorumlar (0)

Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
MUHAMMED CAN YAZDI: BOLİVYA YA DA BANGLADEŞ KADAR OLAMAMAK

MUHAMMED CAN YAZDI: BOLİVYA YA DA BANGLADEŞ KADAR OLAMAMAK

ALPARSLAN KUYTUL İRAN'IN SİYONİST İSRAİL'E YÖNELİK MİSİLLEMESİNİ DEĞERLENDİRDİ (VİDEO)

ALPARSLAN KUYTUL İRAN'IN SİYONİST İSRAİL'E YÖNELİK MİSİLLEMESİNİ DEĞERLENDİRDİ (VİDEO)

ABD ÜNİVERSİTELERİ GAZZE İÇİN AYAKTA (ANALİZ)

ABD ÜNİVERSİTELERİ GAZZE İÇİN AYAKTA (ANALİZ)

DİRENİŞ ÇADIRI 28 NİSAN PAZAR GÜNÜ TÜM TÜRKİYE'Yİ KÜRECİK KAPATILSIN TALEBİNİ YÜKSELTMEK İÇİN MEYDANLARA DAVET ETTİ

DİRENİŞ ÇADIRI 28 NİSAN PAZAR GÜNÜ TÜM TÜRKİYE'Yİ KÜRECİK KAPATILSIN TALEBİNİ YÜKSELTMEK İÇİN MEYDANLARA DAVET ETTİ

YEMEN ORDUSU SİYONİSTLERE AİT BİR GEMİYİ VURDU

YEMEN ORDUSU SİYONİSTLERE AİT BİR GEMİYİ VURDU

SEYYİD ABDULMELİK EL HUSİ: YEMEN'İN SALDIRILARI SONUCU EİLAT LİMANI TAMAMEN KAPATILDI

SEYYİD ABDULMELİK EL HUSİ: YEMEN'İN SALDIRILARI SONUCU EİLAT LİMANI TAMAMEN KAPATILDI

FİLİSTİNLİ DİRENİŞ GRUPLARINDAN REFAH AÇIKLAMASI

FİLİSTİNLİ DİRENİŞ GRUPLARINDAN REFAH AÇIKLAMASI

EL MEYADİN TV'YE KONUŞAN BİR KAYNAK: ABD VE SİYONİST İSRAİL KATAR'A BASKI YAPIYOR

EL MEYADİN TV'YE KONUŞAN BİR KAYNAK: ABD VE SİYONİST İSRAİL KATAR'A BASKI YAPIYOR

YEDİOTH AHRONOTH: İSRAİL ORDUSUNDA İSTİFALAR DEVAM EDECEK

YEDİOTH AHRONOTH: İSRAİL ORDUSUNDA İSTİFALAR DEVAM EDECEK

COLUMBİA ÜNİVERSİTESİ GAZZE'YE DESTEK VEREN ÖĞRENCİLERİ TEHDİT ETTİ

COLUMBİA ÜNİVERSİTESİ GAZZE'YE DESTEK VEREN ÖĞRENCİLERİ TEHDİT ETTİ

İBRAHİM EL EMİN İRAN'IN MİSİLLEMESİNİ DEĞERLENDİRDİ

İBRAHİM EL EMİN İRAN'IN MİSİLLEMESİNİ DEĞERLENDİRDİ

HAMAS'IN ELİNDE ONLARCA SİYONİST SUBAY VAR

HAMAS'IN ELİNDE ONLARCA SİYONİST SUBAY VAR

SİYONİST ASKERLER EL HALİL'DE BİR GENÇ KIZI ŞEHİT ETTİ

SİYONİST ASKERLER EL HALİL'DE BİR GENÇ KIZI ŞEHİT ETTİ

SİYONİSTLERDEN MESCİD-İ AKSA'YA BASKIN

SİYONİSTLERDEN MESCİD-İ AKSA'YA BASKIN

HİZBULLAH SİYONİST YERLEŞKELERİ VURMAYA DEVAM EDİYOR

HİZBULLAH SİYONİST YERLEŞKELERİ VURMAYA DEVAM EDİYOR

GAZZE'DE SOYKIRIMIN 201. GÜNÜ

GAZZE'DE SOYKIRIMIN 201. GÜNÜ

İMAM HAMENEİ: TÜM MİLLETLER FİLİSTİN'İ DESTEKLİYOR

İMAM HAMENEİ: TÜM MİLLETLER FİLİSTİN'İ DESTEKLİYOR

EBU UBEYDE İRAN'IN MİSİLLEMESİNİ DEĞERLENDİRDİ

EBU UBEYDE İRAN'IN MİSİLLEMESİNİ DEĞERLENDİRDİ

FİLİSTİN İSLAMİ CİHAD LİDERİ ZİYAD EN-NEHALE'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

FİLİSTİN İSLAMİ CİHAD LİDERİ ZİYAD EN-NEHALE'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

OP. DR. TANER KAMACI GAZZE'DEKİ ŞAHİTLİĞİNİ ANLATTI (VİDEO)

OP. DR. TANER KAMACI GAZZE'DEKİ ŞAHİTLİĞİNİ ANLATTI (VİDEO)

SİYONİST ORDU İSTİHBARAT BAŞKAN YARDIMCISI GENERAL AHARON HALİVA İSTİFA ETTİ

SİYONİST ORDU İSTİHBARAT BAŞKAN YARDIMCISI GENERAL AHARON HALİVA İSTİFA ETTİ

MISIRLI DR. AHMED ABDÜLAZİZ'DEN GAZZE AÇIKLAMASI

MISIRLI DR. AHMED ABDÜLAZİZ'DEN GAZZE AÇIKLAMASI

KATİL NETANYAHU TUTUKLANMAKTAN KORKUYOR

KATİL NETANYAHU TUTUKLANMAKTAN KORKUYOR

ASLANLAR YUVASINDAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

ASLANLAR YUVASINDAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

HİZBULLAH'IN OPERASYONLARI SİYONİST İŞGALCİLERİ FİLİSTİN'İN KUZEYİNDEN KAÇIRIYOR

HİZBULLAH'IN OPERASYONLARI SİYONİST İŞGALCİLERİ FİLİSTİN'İN KUZEYİNDEN KAÇIRIYOR

HİZBULLAH SİYONİST ORDUYA AİT HERMES 450 İHASINI DÜŞÜRDÜ

HİZBULLAH SİYONİST ORDUYA AİT HERMES 450 İHASINI DÜŞÜRDÜ

AKSA TUFANI SAVAŞININ KAYBEDENLERİ (ANALİZ)

AKSA TUFANI SAVAŞININ KAYBEDENLERİ (ANALİZ)

ABD'NİN PLANI Şİİ-SÜNNİ ÇATIŞMASI

ABD'NİN PLANI Şİİ-SÜNNİ ÇATIŞMASI

İSLAM ÖZKAN YAZDI: İSRAİL-İRAN RESTLEŞMESİ VE BÖLGESEL JEOPOLİTİK

İSLAM ÖZKAN YAZDI: İSRAİL-İRAN RESTLEŞMESİ VE BÖLGESEL JEOPOLİTİK

GERÇEK VAAT MİSİLLEMESİNİN GİZLİ KALAN YÖNLERİ (ANALİZ)

GERÇEK VAAT MİSİLLEMESİNİN GİZLİ KALAN YÖNLERİ (ANALİZ)

İSTANBUL'DA SİYONİST İSRAİL'E KARŞI TÜRKİYE-İRAN DAYANIŞMASI EYLEMİ (VİDEO)

İSTANBUL'DA SİYONİST İSRAİL'E KARŞI TÜRKİYE-İRAN DAYANIŞMASI EYLEMİ (VİDEO)

AHMET HAKAN ÇAKICI'DAN OKUNMASI GEREKEN TÜRKİYE-NATO-İRAN-İSRAİL ANALİZİ

AHMET HAKAN ÇAKICI'DAN OKUNMASI GEREKEN TÜRKİYE-NATO-İRAN-İSRAİL ANALİZİ

İSMAİL HANİYE’DEN  A HABER’E İRAN, HİZBULLAH VE HUSİLER HAKKINDA ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR (VİDEO)

İSMAİL HANİYE’DEN A HABER’E İRAN, HİZBULLAH VE HUSİLER HAKKINDA ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR (VİDEO)

HÜSEYİN EMİR ABDULLAHİYAN: HAMAS'IN EYLEMİNİ DESTEKLİYORUZ

HÜSEYİN EMİR ABDULLAHİYAN: HAMAS'IN EYLEMİNİ DESTEKLİYORUZ

NASIR EBU ŞERİF'TEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

NASIR EBU ŞERİF'TEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

EĞİTİM İLKE SEN: KÜRECİK VE İNCİRLİK KAPATILSIN (VİDEO)

EĞİTİM İLKE SEN: KÜRECİK VE İNCİRLİK KAPATILSIN (VİDEO)

KEMAL KEMAHLI: HÜKÜMETTEN KÜRECİK NATO RADAR ÜSSÜNÜ KAPATMASINI İSTİYORUZ

KEMAL KEMAHLI: HÜKÜMETTEN KÜRECİK NATO RADAR ÜSSÜNÜ KAPATMASINI İSTİYORUZ

MAVİ MARMARA GAZİLERİ MEHMET TUNÇ VE ZEKİ KANAT: KÜRECİK NATO RADAR ÜSSÜ KAPATILSIN

MAVİ MARMARA GAZİLERİ MEHMET TUNÇ VE ZEKİ KANAT: KÜRECİK NATO RADAR ÜSSÜ KAPATILSIN

İMAM HAMENEİ İRAN'IN SİYONİST İSRAİL'E KARŞI DÜZENLEDİĞİ MİSİLLEMEYİ DEĞERLENDİRDİ

İMAM HAMENEİ İRAN'IN SİYONİST İSRAİL'E KARŞI DÜZENLEDİĞİ MİSİLLEMEYİ DEĞERLENDİRDİ

ŞEYH NAİM KASIM: EĞER İSRAİL SAVAŞI GENİŞLETMEK İSTİYORSA BUNUNLA MÜCADELEYE HAZIRIZ

ŞEYH NAİM KASIM: EĞER İSRAİL SAVAŞI GENİŞLETMEK İSTİYORSA BUNUNLA MÜCADELEYE HAZIRIZ