NETANYAHU İRAN DOSYASI ÜZERİNDEN SİYASİ GELECEĞİNİ KURTARMAK İSTİYOR (ANALİZ)
SİYONİST REJİM, 26 Şubat 2023 11:35İsrail'in 12. kanalı yayınladığı raporda, Netanyahu'nun İran hususunda 5 kez gizli tartışma açtığını bunlardan birinde İran nükleer tesislerine yönelik askeri saldırı için tam hazırlandığını da bildirdi.

Halbuki Siyonist Rejim içinde koşullar iç savaş için el verişli bir hal almıştır.
Gözlemciler ve uzmanlar, bu rejimin ciddi bir iç krizle karşı karşıya olduğunu herkesin bildiği görüşündedir, ancak bu rejimin yetkilileri ve sözde vatandaşları arasında bir iç savaşın yakında başlayacağına dair fısıltılar sürekli olarak duyulmaktadır. Binyamin Netanyahu'nun İran'a yönelik tehditlerinin sadece bu krizi bu rejimin dışına aktarma girişimi olduğuna dikkat çekilmektedir. Ayrıca psikolojik, propagandif ve medya savaşı bağlamında da bu doğrultuda amaçlar gütmektedir. Binyamin Netanyahu'nun amacı bu rejimin bir dış düşmanı olduğunu ima etmektir ve bu bahaneyi bir şekilde bu rejimin iç durumunu çözmek için kullanmaktır. Bu taktik aslında bir gerçekleri saptırma, dikkatleri dağıtma girişimidir.
Bu raporda, Netanyahu'nun iddia ve tehditlerinin yeni olmadığı ve uygulamada yaşananların İran'a zarar veremeyeceği doğrultusundadır, son dönemde İran'a karşı yürütülen birleşik ve hibrit savaşın başarısızlığa uğraması ve bu rejim ile ABD'nin de katılımıyla organize edilmeye çalışılan İran'a yönelik iç kaos yaratma projesinin yenilgiye uğramasına da değinilmiştir. Aralarında Suudi Arabistan'ın da bulunduğu 47 ülkenin işbirliği ile başta da ABD ve Siyonist Rejim İran'da ve sonuçta , bölgede kaosu ve kargaşayı destekleyerek ve kriz yaratarak güvenliği sorgulmaya çalışmıştır. Bu rejimin uzmanları bile, bu rejimin Batı Şeria'daki cinayetleri ile İran'a yönelik tehditleri arasında açık bir bağlantı olduğunu vurgulamış, bu rejimin içeriden kesinlikle parçalanacağını, çünkü bir "millet" olarak bir araya toplananların "Bu rejimin ırkçılık ve başkalarına karşı nefret üzerine " kurulduğunu düşünüyor.
Öte yandan İranlı diplomatlar, bu tehditlerin ve hatta bu rejimin Kerec veya Natanz'daki nükleer tesislere saldırılar ve İranlı nükleer bilim adamlarına suikast gibi bazı terör operasyonlarının bu rejim için normal hale geldiğine dikkat çekti. Tabii bu sefer Netanyahu'nun üslubu, edebiyatı ve tehditleri farklı ve bu rejim içinde yaşanan değişimlerin bir sonucu. Bu rejim şu anda çok kaotik bir iç duruma sahip ve kesinlikle bu rejimin çökmesine yol açabilecek bir zemin söz konusudur. Bu uzmanlar, Netanyahu'yu şu anda endişelendiren hususun Amerika'nın İran'ın nükleer davasıyla ilgili yeni hamleleri ve bu davanın nihai olarak çözülmesi olduğuna, bu nedenle Amerika'nın hesaplarını alt üst etmeye çalıştığına ve hatta bir intihar saldırısı başlatabileceğine inanıyor. Avrupa'yı savaşa sokması bile ihtimaller arasında yer almaktadır. Tabii Netanyahu bu savaşta başarısız olursa "İsrail"de kendisine karşı iç karışıklıkların ve sürekli gösterilerin tırmanmasından da kaygılı . Bu durum ise Batı Şeria ve Nablus'ta çatışmanın tırmanmasına yol açacaktır- bu da onun ebediyen yok olmasına yol açacaktır.
parstoday
SİYONİST REJİM, 26 Şubat 2023 11:35
Yorumlar (0)

HAMANEY: SİYONİST REJİM FİLİSTİN'DEN TEMİZLENECEKTİR

KASSAM VE KUDÜS TUGAYLARI SALDIRILARINI NEDEN DURDURDU?

SAMİ EBU ZUHRİ'DEN GAZZE İÇİN SİLAHA SARILMA ÇAĞRISI

HALİL EL HAYYE: DİRENİŞİN SİLAHI KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR

ŞEYH NAİM KASIM'DAN SİYONİST İSRAİL'E UYARI

OCHA: GAZZE'DE GIDA VE TIBBİ MALZEME STOKLARI BİTMEK ÜZERE

GAZZE'DE SOYKIRIM SÜRÜYOR

SİYONİST ORDU CENİN'DE 3250 EVİ YIKTI

MISIR ELÇİLİĞİ ÖNÜNDE REFAH KAPISI EYLEMİ

ANKARA DÜNYA KUDÜS GÜNÜ EYLEMİ (VİDEO-FOTO)

MUSTAFA AYDIN YAZDI: TÜRKİYE VE İRAN'IN FİLİSTİN POLİTİKALARI

AHMED MUHAMMEDİ: KUDÜS GÜNÜ DİRENİŞ BAYRAĞINI CANLI TUTMA GÜNÜDÜR

HAMANEY'DEN DÜNYA KUDÜS GÜNÜ ÇAĞRISI

DİRENİŞ CEPHESİ BİLEŞENLERİ FİLİSTİN DİRENİŞİNİN YANINDA

ANKARA DÜNYA KUDÜS GÜNÜ BASIN AÇIKLAMASINA DAVET

MALATYA DÜNYA KUDÜS GÜNÜ BASIN AÇIKLAMASINA DAVET

İSMAİL BEKAİ: DÜNYA GAZZE İÇİN AYAĞA KALKMALI

SİYONİST İSRAİL ORDUSUNDA KRİZ BÜYÜYOR

HAMAS'TAN GENEL SEFERBERLİK ÇAĞRISI

SİYONİST İSRAİL NASIR HASTANESİNE SALDIRDI

SALAH EL BERDEVİL ŞEHİT OLDU

YEMEN BEN GURİON HAVALİMANINI VURMAYA DEVAM EDECEK

SİYONİST İSRAİL GAZZE'DE KALICI İŞGAL PEŞİNDE

HAMANEY: İSLAM ÜMMETİ SİYONİST REJİME KARŞI BİRLİK OLMALI

HAMAS: ATEŞKESİ NETANYAHU ENGELLİYOR

HAMANEY: SİYONİST VARLIK YOK OLACAKTIR

KEMAL KEMAHLI NATO İNCİRLİK ÜSSÜNÜN ÖNÜNDE KONUŞTU

EBU UBEYDE'DEN DÜNYA MÜSLÜMANLARINA ÇAĞRI

İŞGALCİ İSRAİL'DEN GAZZE'NİN KUZEYİNE KARA HAREKATI

OCHA: GAZZE'DE İNSANİ KRİZ DERİNLEŞİYOR

YEMEN BEN GURİON HAVALİMANINI BALİSTİK FÜZE İLE VURDU

FİLİSTİNLİ GRUPLARDAN ABD'YE TEPKİ

YEMEN'DEN İSRAİL'E FÜZE SALDIRISI

NETANYAHU YİNE TEHDİT ETTİ

HİZBULLAH'TAN GAZZE AÇIKLAMASI

KUDÜS TUGAYLARI SÖZCÜSÜ EBU HAMZA ŞEHİT OLDU

SİYONİST İSRAİL ORDUSU GAZZE HALKINI YENİDEN GÖÇE ZORLUYOR

MUSTAFA EL BERGUSİ'DEN ARAP VE İSLAM DÜNYASINA ELEŞTİRİ

HAMAS'TAN KATİL NETANYAHU HÜKÜMETİNE TEPKİ
