GEÇEN YIL BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE 176 FİLİSTİNLİ ŞEHİT OLDU
BATI YAKA , 07 Ocak 2023 11:26Son dört yıla nispetle, işgal güçlerinin Filistin'in Batı Şeria bölgesinde ve Kudüs'te en fazla ihlal gerçekleştirdikleri yıl geçen yıl yani 2022 yılı oldu. Verilen bilgiler, işgal rejiminin Filistin halkına yönelik saldırganlığını, düşmanca tutumunu ve insanlık suçlarını artırdığını ortaya koyuyor.

Filistin Bilgi Merkezi'nin hazırladığı yıllık rapora göre İsrail işgal güçleri ile onların, kıyafetleri sivil omuzları silahlı gerilla güçleri niteliğindeki yahudi yerleşimcilerin 2022 yılı içinde işgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs bölgelerinde gerçekleştirdikleri ihlal sayısı 35 bin 520'yi buldu. Bu sayının cinayetten sürgüne, ev basmadan esir almaya, arazileri tahrip etmekten insanların mal varlıklarını gasp etmeye tüm ihlal türlerini kapsadığı ifade edildi.
İşgalci askerlerin ve yerleşimci teröristlerin ihlallerinin ve saldırılarının hedefinde eğitim ve sağlık sektörleri de vardı. Bu konuda tüm uluslararası sözleşmeleri ve insan hakları ilkelerini ayaklar altına aldıklarına dikkat çekildi.
Filistin Bilgi Merkezi'nin raporuna göre işgalcilerin ve yerleşimci terör çetelerinin saldırılarında 2022 yılı içinde 45'i çocuk, 7'si kadın, 4'ü yaşlı olmak üzere 176 Filistinli şehit edildi. Bu sayının son dört yılın en yüksek sayısı olduğu vurgulandı. 2021'de şehit edilenlerin sayısının ise yaklaşık iki katına tekabül ediyor.
2022'de yaralananların sayısı ise 8757'ye ulaştı.
Gözaltına alınanların sayısı 6551'i buldu. Bunların arasında çocuklar, kadınlar ve eski esirler de yer alıyor.
İşgalci askerlerin gerçekleştirdiği saldırı sayısı 2970'i bulurken, onların gerilla güçleri niteliğindeki yerleşimci terör çetelerinin gerçekleştirdiği saldırıların sayısı da 1512 oldu.
Filistin Enformasyon Merkezi
BATI YAKA , 07 Ocak 2023 11:26
Yorumlar (0)

HAMANEY: SİYONİST REJİM FİLİSTİN'DEN TEMİZLENECEKTİR

KASSAM VE KUDÜS TUGAYLARI SALDIRILARINI NEDEN DURDURDU?

SAMİ EBU ZUHRİ'DEN GAZZE İÇİN SİLAHA SARILMA ÇAĞRISI

HALİL EL HAYYE: DİRENİŞİN SİLAHI KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR

ŞEYH NAİM KASIM'DAN SİYONİST İSRAİL'E UYARI

OCHA: GAZZE'DE GIDA VE TIBBİ MALZEME STOKLARI BİTMEK ÜZERE

GAZZE'DE SOYKIRIM SÜRÜYOR

SİYONİST ORDU CENİN'DE 3250 EVİ YIKTI

MISIR ELÇİLİĞİ ÖNÜNDE REFAH KAPISI EYLEMİ

ANKARA DÜNYA KUDÜS GÜNÜ EYLEMİ (VİDEO-FOTO)

MUSTAFA AYDIN YAZDI: TÜRKİYE VE İRAN'IN FİLİSTİN POLİTİKALARI

AHMED MUHAMMEDİ: KUDÜS GÜNÜ DİRENİŞ BAYRAĞINI CANLI TUTMA GÜNÜDÜR

HAMANEY'DEN DÜNYA KUDÜS GÜNÜ ÇAĞRISI

DİRENİŞ CEPHESİ BİLEŞENLERİ FİLİSTİN DİRENİŞİNİN YANINDA

ANKARA DÜNYA KUDÜS GÜNÜ BASIN AÇIKLAMASINA DAVET

MALATYA DÜNYA KUDÜS GÜNÜ BASIN AÇIKLAMASINA DAVET

İSMAİL BEKAİ: DÜNYA GAZZE İÇİN AYAĞA KALKMALI

SİYONİST İSRAİL ORDUSUNDA KRİZ BÜYÜYOR

HAMAS'TAN GENEL SEFERBERLİK ÇAĞRISI

SİYONİST İSRAİL NASIR HASTANESİNE SALDIRDI

SALAH EL BERDEVİL ŞEHİT OLDU

YEMEN BEN GURİON HAVALİMANINI VURMAYA DEVAM EDECEK

SİYONİST İSRAİL GAZZE'DE KALICI İŞGAL PEŞİNDE

HAMANEY: İSLAM ÜMMETİ SİYONİST REJİME KARŞI BİRLİK OLMALI

HAMAS: ATEŞKESİ NETANYAHU ENGELLİYOR

HAMANEY: SİYONİST VARLIK YOK OLACAKTIR

KEMAL KEMAHLI NATO İNCİRLİK ÜSSÜNÜN ÖNÜNDE KONUŞTU

EBU UBEYDE'DEN DÜNYA MÜSLÜMANLARINA ÇAĞRI

İŞGALCİ İSRAİL'DEN GAZZE'NİN KUZEYİNE KARA HAREKATI

OCHA: GAZZE'DE İNSANİ KRİZ DERİNLEŞİYOR

YEMEN BEN GURİON HAVALİMANINI BALİSTİK FÜZE İLE VURDU

FİLİSTİNLİ GRUPLARDAN ABD'YE TEPKİ

YEMEN'DEN İSRAİL'E FÜZE SALDIRISI

NETANYAHU YİNE TEHDİT ETTİ

HİZBULLAH'TAN GAZZE AÇIKLAMASI

KUDÜS TUGAYLARI SÖZCÜSÜ EBU HAMZA ŞEHİT OLDU

SİYONİST İSRAİL ORDUSU GAZZE HALKINI YENİDEN GÖÇE ZORLUYOR

MUSTAFA EL BERGUSİ'DEN ARAP VE İSLAM DÜNYASINA ELEŞTİRİ

HAMAS'TAN KATİL NETANYAHU HÜKÜMETİNE TEPKİ
