HAMAS'TAN BİRLİK ÇAĞRISI
HAMAS, 18 Aralık 2022 16:49
İslami Direniş Hareketi (Hamas), siyonist işgal güçlerinin Filistin davasının ve direnişinin öncülerinden 415 kişiyi Lübnan'ın güneyindeki Mercu'z-Zuhur bölgesine sürgün etmesinin 30. yıl dönümü münasebetiyle yaptığı açıklamada Filistin halkını birlik içinde hareket etmeye, işgal altındaki vatanı kurtarmak ve yurda dönüşü gerçekleştirmek için de her zaman direniş yolu üzerinde kalmaya davet etti.
Hamas bu vesileyle yayınladığı bildiride işgal rejiminin cinayet, sürgün ve tasfiye politikasının Filistin halkını korkutamayacağını, onun direniş konusundaki iradesini kıramayacağını, onun bütün alanlarda vatanını savunmak, yurdunu, Kudüs'ünü, Aksa'sını işgalden kurtarmak için mücadele etmeye devam edeceğini, tüm haklarını geri alıncaya kadar da bu mücadelesinin süreceğini vurguladı.
Filistin halkının 1987'de başlayan intifadası karşısında zorlanan işgal rejimi bu direnişi kırmak amacıyla özellikle direniş liderlerinden, fikir adamlarından ve üniversite hocalarından oluşan 415 kişiyi, 30 yıl önce 17 Aralık 1992 tarihinde evlerini gece yarısı basarak zorla otobüslere bindirip, o zaman henüz siyonistlerin işgal altında tuttuğu Güney Lübnan'daki Mercu'z-Zuhur bölgesine bırakmıştı.
Sonrasında Avrupa ülkeleri sürgün edilen bu kişileri kendi ülkelerine kabul etme teklifinde bulunmalarına rağmen sürgündeki direniş önderleri kendi yurtlarına dönmekten başka bir seçeneği kabul etmeyerek Filistin'e dönme konusunda ısrarlı davrandılar. Verilen mücadele neticesinde işgal rejimi Eylül 1993'te onların yeniden yurtlarına dönmelerine izin vermek zorunda kaldı. Bu iznin ardından dönüşler başladı ve en son kalanlar da Aralık 1993'te döndü. Böylece Mercu'z-Zuhur direnişi bir kararlılık örneği olarak tarihe geçti.
Filistin Enformasyon Merkezi
HAMAS, 18 Aralık 2022 16:49
Yorumlar (0)

İSTANBUL'DA DÜNYA KUDÜS GÜNÜ YÜRÜYÜŞÜ DÜZENLENDİ

HAMAS: GAZZE'DE BÜTÜN EKMEK FIRINLARI KAPANDI

HİZBULLAH KOMUTANI HASAN BEDR ŞEHİT OLDU

HAMANEY: SİYONİST REJİM FİLİSTİN'DEN TEMİZLENECEKTİR

KASSAM VE KUDÜS TUGAYLARI SALDIRILARINI NEDEN DURDURDU?

SAMİ EBU ZUHRİ'DEN GAZZE İÇİN SİLAHA SARILMA ÇAĞRISI

HALİL EL HAYYE: DİRENİŞİN SİLAHI KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR

ŞEYH NAİM KASIM'DAN SİYONİST İSRAİL'E UYARI

OCHA: GAZZE'DE GIDA VE TIBBİ MALZEME STOKLARI BİTMEK ÜZERE

GAZZE'DE SOYKIRIM SÜRÜYOR

SİYONİST ORDU CENİN'DE 3250 EVİ YIKTI

MISIR ELÇİLİĞİ ÖNÜNDE REFAH KAPISI EYLEMİ

ANKARA DÜNYA KUDÜS GÜNÜ EYLEMİ (VİDEO-FOTO)

MUSTAFA AYDIN YAZDI: TÜRKİYE VE İRAN'IN FİLİSTİN POLİTİKALARI

AHMED MUHAMMEDİ: KUDÜS GÜNÜ DİRENİŞ BAYRAĞINI CANLI TUTMA GÜNÜDÜR

HAMANEY'DEN DÜNYA KUDÜS GÜNÜ ÇAĞRISI

DİRENİŞ CEPHESİ BİLEŞENLERİ FİLİSTİN DİRENİŞİNİN YANINDA

ANKARA DÜNYA KUDÜS GÜNÜ BASIN AÇIKLAMASINA DAVET

MALATYA DÜNYA KUDÜS GÜNÜ BASIN AÇIKLAMASINA DAVET

İSMAİL BEKAİ: DÜNYA GAZZE İÇİN AYAĞA KALKMALI

SİYONİST İSRAİL ORDUSUNDA KRİZ BÜYÜYOR

HAMAS'TAN GENEL SEFERBERLİK ÇAĞRISI

SİYONİST İSRAİL NASIR HASTANESİNE SALDIRDI

SALAH EL BERDEVİL ŞEHİT OLDU

YEMEN BEN GURİON HAVALİMANINI VURMAYA DEVAM EDECEK

SİYONİST İSRAİL GAZZE'DE KALICI İŞGAL PEŞİNDE

HAMANEY: İSLAM ÜMMETİ SİYONİST REJİME KARŞI BİRLİK OLMALI

HAMAS: ATEŞKESİ NETANYAHU ENGELLİYOR

HAMANEY: SİYONİST VARLIK YOK OLACAKTIR

KEMAL KEMAHLI NATO İNCİRLİK ÜSSÜNÜN ÖNÜNDE KONUŞTU

EBU UBEYDE'DEN DÜNYA MÜSLÜMANLARINA ÇAĞRI

İŞGALCİ İSRAİL'DEN GAZZE'NİN KUZEYİNE KARA HAREKATI

OCHA: GAZZE'DE İNSANİ KRİZ DERİNLEŞİYOR

YEMEN BEN GURİON HAVALİMANINI BALİSTİK FÜZE İLE VURDU

FİLİSTİNLİ GRUPLARDAN ABD'YE TEPKİ

YEMEN'DEN İSRAİL'E FÜZE SALDIRISI

NETANYAHU YİNE TEHDİT ETTİ

HİZBULLAH'TAN GAZZE AÇIKLAMASI

KUDÜS TUGAYLARI SÖZCÜSÜ EBU HAMZA ŞEHİT OLDU
