İMAM HAMENEİ: BATI DÜNYASI SİYONİST REJİMİ BÖLGEYİ İŞGAL ETMEK İÇİN KENDİSİNE ÜS OLARAK OLUŞTURDU

İSLAM ÜLKELERİ, 26 Kasım 2022 05:01

İran İslam Devrimi Lideri Ayetullah Seyyid Ali Hamanei, ABD'nin nükleer anlaşma tutumunu eleştirerek, "Müzakere, ABD ile sorunumuzu çözmeyecek çünkü onlar sürekli fidye istiyor." dedi.

İMAM HAMENEİ: BATI DÜNYASI SİYONİST REJİMİ BÖLGEYİ İŞGAL ETMEK İÇİN KENDİSİNE ÜS OLARAK OLUŞTURDU

Bugün İran genelinden Gönüllü Seferberlik Teşkilatı (Besic) üyelerinden bir grup İslam İnkılabı Lideri Ayetullah Hamanei ile buluştu.

İmam Hümeyni Hüseyniyesi’nde düzenlenen görüşmede Ayetullah Hamanei gençlere konuşma yaptı.İslam İnkılabı Lideri Ayetullah Hamanei İslam dünyasının siyasi coğrafyasında Besic güçlerinin seçkin bir konuma sahip olduğuna değinerek “Batı sömürgeciliği cephesi Batı Asya’ya özel bir yaklaşıma sahip çünkü bu bölge önemlidir. Batı sanayisinin tekerleklerinin hareketini sağlayan en önemli etkenlerden biri petroldür ve petrol bu bölgede var.” dedi.

Ayetullah Hamanei konuşmasının devamında İran’ın ve Batı Asya’nın coğrafi ve jeopolitik özelliklerini açıklayarak İslam İnkılabının komşu ülkelerdeki milletlerin gönüllerini harekete geçirdiğini hatırlatıp şu açıklamalarda bulundu: ABD’liler İran’a saldırmadan önce İslam Cumhuriyeti’nin stratejik derinliği olan komşu ülkeleri felce uğratmayı planladı. Bu planı ABD’liler 2006’da ifşa edip önce Irak, Suriye, Lübnan, Libya, Sudan ve Somali olmak üzere 6 ülkenin düşmesi gerektiğini ardından sıra İran’a geleceğini söylediler.İslam Cumhuriyeti kuzey Afrika’ya hiç giriş yapmadı ancak Irak, Suriye ve Lübnan’da İran’ın siyaseti işlevli oldu ve bu siyasetin sonucu ABD’nin söz konusu ülkelerde yenilgiye uğraması oldu.

İslam İnkılabı Lideri Şehit Kasım Süleymani’nin fedakarlıklarına değinerek "Hacı Kasım Süleymani’nin adı İran düşmanlarında öfke uyandırıyor, çünkü düşmanın derin planlarını bozan İslam Cumhuriyeti siyasetinin bayrağı Hacı Kasım Süleymani’nin elindeydi" ifadelerini kullandı. 

İslam İnkılabı Lideri Ayetullah Hamanei konuşmasını şöyle sürdürdü: Bazı şahıslar siyasi bilince sahip olduklarını iddia ediyor ancak gazetelerde ve sosyal ağlardaki analizler gerçekten insanda esefe yol açıyor. Bu kargaşaları bitirebilmek için ABD ile sorunları çözmek gerekiyor diyorlar! Müzakere, bizim ABD ile sorunlarımızı çözmez; Bizim ABD ile sorunlarımızı ancak tek bir şey çözebilir o da ABD’ye taviz vermemiz ancak tek bir taviz de değil, onlar sürekli taviz vermemizi istiyor. Şerefli bir İranlı böylesi bir taviz vermeyi kabul eder mi? İranlı olan ve şerefli olan bir İranlı asla böylesi bir taviz vermeyi kabul etmez. Bazıları neden anlamıyor? ABD, İran milletinin tüm kırmızı çizgilerden geçmesini istiyor.

Ayetullah Hamanei bugün düşmanın en önemli yönteminin yalan söylemek olduğunu belirterek "Yalan haber ve analiz veriyorlar, sahte öldürülme projesi yürütüyorlar, düşman bugün yalan yaymaya çalışıyor; sizin göreviniz aydınlatma cihadıdır" dedi.

İslam İnkılabı Lideri açıklamasının devamında şunları söyledi: "Gönüllü seferberlik güçlerine birkaç tavsiyede bulunmak istiyorum. Besici kalınız. Besicilik imanınızı ve ruhiyenizi muhafaza ediniz. Kadrinizi biliniz. Tabii bir besicinin özelliği böbürlenmemesidir. Fakat Allah'ın verdiği bu başarının da kıymetini bilin. Düşmanı, onun zayıf noktalarını ve planlarını iyi tanıyın. Kendisini büyük ve güçlü göstererek sizi gafil avlamaya çalışan düşman karşısında uyanık olun. Manevi rüştünüzü korumaya ve sürekli onu ölçmeye çalışın. Düşmanların bugün en önemli taktiği, televizyonları ve sosyal medya aracılığı ile yalan ve gerçek dışı haberler yaymaktır. 
Bu hile karşısında, gerçekleri açıklama cihadı vazifenizle amel ederek keskin görüşlülüğünüzü artırın. 
Bu yolla, topraklara egemen olmaktan ziyade zihinleri kontrol altına alma peşinde olan düşmanın, hedefine ulaşmasına engel olun. 
Ameli hazırlığınızı muhafaza edin ve gaflete düşmeyin. Düşmanın Batı Asya bölgesinde, Kafkaslarda ve bize komşu olan ülkelerde ne yapmak istediğini anlamaya çalışın. Bugün İran dışında, tüm İslam dünyasında milyonlarca besici (gönüllü) var. Dilimizi bilmiyorlar, biz de onların dilini anlamıyoruz ama kalplerimizin dili birdir. Muhtelif ülkelerde...Bu Besic'in bereketlerindendir 
Müstekbir devletler, halkların Dünya Kupası'na dikkatlerinin çevrildiği dönemlerde başka sinsi işler peşindedir. O yüzden bu dönemde dikkatinizi toplayın ve uyanık olun. 
Ehil olmayan ve fasit olan kişilerin aranıza sızmasına izin vermeyin. 
Kur'an'ın şu buyruğunu hiç unutmayın; 'Gevşeklik göstermeyin. üzüntüye kapılmayın. Eğer inanmışsanız üstün gelecek olan sizsiniz.'
Gönüllü seferberlik güçleri teşkilatını yani besici kurmak İmam Humeyni'nin en önemli ve en büyük işlerinden birisidir. Besic, askeri bir teşkilatın çok ötesinde gerçekte kültürel, doktirinel ve fikri bir yapıdır. 
İslam dünyasının siyasi coğrafyasında ve Amerika'nın İran milleti karşısındaki komplolarının başarısızlığa uğratılmasında besicin çok önemli bir rolü vardır. 
Rahmetli İmam, besici, aşk medresesi ve şehitlerin, isimsiz şehitlerin mektebi olarak adlandırmıştır.
Imam'ın bakış açısına göre besic sadece savaş alanlarında yer almaz, besic tüm alanlarda (ilmi vd.) varlık gösterir. 
Gerçek bir besici, kimseden bir teşekkür beklentisi bile olmadan cihat ve hizmet meydanlarında varlık gösterir ve tehlikelere karşı göğsünü siper eder. 
Işte gördünüz İran'da çıkartılan sokak eylemlerinde, besiciler halkın zarar görmemesi için isyancılar karşısında mücadele ederken mazlumca şehit edildiler. 
Besicin bereketlerinden birisi de, İslam dünyasına besici düşüncenin yayılmasıdır. 
Bugün İmam'ın bu yadigarı, İslam dünyasında ve ülkemizde faaldir, gelecekte de faal olacaktır ve bunun bereketleri de görülecektir. 
Stratejik Batı Asya bölgesinin en önemli ve hassas noktası İran'dır.
İran'da İslam inkılabı ile birlikte ortaya çıkan bağımsızlık düşüncesi tüm bölgede eser bıraktı.
İslam İnkılabı'nın mesajları bir gül kokusu gibi bir bahar havası gibi doğal olarak tüm bölge halklarına ulaştı. İslam İnkılabı bölge halklarını uyandırdı. Bu yüzden batılılar ve özellikle de Amerika bu gelişmenin önünü almaya çalıştı. 
Fakat İnkılap fidanı onların sultasını yıktı ve bölgeyi sarstı.
Düşman bize Bercam 2 ve Bercam 3 anlaşmalarını dayatarak, İran'ın bölgesel rolünden vazgeçmesini, füze ve İHA gibi stratejik hiçbir silahı üretmemesini sağlamak istiyordu. Böylece bir saldırı karşısında elimizin boş olmasını  arzuluyorlardı. 
Siz Besiciler, savaş meydanında varlık gösterdiniz. Amerika tarafından ortaya çıkarılan DAEŞ karşısında haremleri müdafaa ettiniz. Lübnanlı ve Filistinli kardeşlerinize elinizden gelen her türlü yardımı ulaştırdınız ve yine de ulaştırmaya devam edeceksiniz.
Besiciler şunu unutmasın ki, asıl savaşları Dünya istikbarıyladır. 
İran'ın problemleri Amerika ile oturmakla müzakere etmekle onlardan taahhüt almakla çözülmez.
Şunu unutmayın biz 1981'de Amerikalı casusları teslim ettiğimiz anlaşmada, Amerika bize verdiği sözlerin hiçbirini yerine getirmedi. 
Nükleer anlaşmada da bunu gördük Amerika verdiği sözleri yerine getirmedi."

Devrimi Lideri Ayetullah Hamanei'nin konuşmasından satır başları şöyle:

- Seferberlik sadece askeri alanda değil tüm alanlarda varlık göstermeli.

- Seferberlik askeri alanda parlasa da sadece askeri bir teşkilat değildir. Seferberliğin itibarı ve yeri bir teşkilattan daha fazlasıdır ve seferberlik birer düşünce, söylem ve kültürdür.

-Batı sömürgeciliği, Batı Asya ya da Ortadoğu bölgesine özel önem veriyor, çünkü bu bölge önemlidir ve Batı dünyasının sanayi çarklarının hareketi bölgemizdeki petrole bağlıdır. Bu nedenle işgalci Siyonist Rejimi bölgede savaşmak ve işgal etmek için kendilerine üs olarak oluşturdular.

-İran, Batı Asya bölgesinin en önemli ülkesidir, çünkü zenginliği tüm bu ülkelerden fazladır ve onlar İran üzerine bölgedeki diğer ülkelere göre hassaslardır.

- İslam Devrimi İran'da onların tüm hayallerini boşa çıkardı ve sömürge politikalarına ölümcül bir darbe indirdi.

-İslam Devrimi ile ABD, İngiltere ve sömürgeciliğe bağlı kalma kimliğini fidye ödememeye dönüştürdük ve kendi ayaklarımız üstünde burduk.

- Düşmanlar devrimi yok etmek için her şeyi yaptılar ama İran'la yüzleşmenin zor olduğunu anladılar. Onlar Irak, Suriye ve Lübnan Hizbullah Hareketi'nin kontrolünü ele geçirmek istediler ancak bunu başaramadılar. Amerikalılar İran'a darbe indirmek için çok para ve zaman harcadılar ancak başarısız kaldılar.

-Şehit General Süleymani'nin isminin İran halkı için neden bu kadar popüler olduğu ve düşmanlar için neden bu kadar öfkeye sebep olduğu şimdi anlaşılıyor. Çünkü Şehit Süleymani, düşmanın bölgedeki planlarını suya düşürdü.

- Bazıları siyasi anlayış iddiasında bulunuyor ama onların gazetelerdeki ve sosyal medyadaki tehditleri üzücüür. Kargaşaların bitmesi için ABD ile sorunumuzu çözmemiz gerektiğini söylüyorlar. ABD ile sorun nasıl çözülür? Müzakere yolu ve ABD'den taahhüt alarak sorun çözülür mü?

- ABD yaptırımları kaldırıp yükümlülüklerini yerine getirdi mi? ABD yükümlülüklerini yerine getirmiyor. Amerikalılar nükleer endüstriyel faaliyetlerimiz azaltmamız durumunda yaptırımları kaldıracaklarını söylediler ama bunu yapmadılar. Müzakere, ABD ile sorunumuzu çözmeyecek çünkü onlar sürekli fidye istiyor.

- Düşmanı ve düşmanın planlarını bilmeliyiz ve kimse onların planlarına şaşırmamalı. Bugün düşmanın en önemli yöntemi yalan yaymaktır. Onlar yalan haber ve analizler yapıyorlar ve bazı insanlar buna inanıyor. Ülke yetkilileri, vatanın her yerine özen göstermelidir. Düşmanın ne yapmak istediğine dikkat etmeliyiz.

- İran Milli Futbol Takımı dün, FIFA 2022 Dünya Kupası'nda İran milletini sevindirdi. Yüce Allah onları sevindirsin.

parstoday/mehrnews/kudüsgünü

İSLAM ÜLKELERİ, 26 Kasım 2022 05:01

Yorumlar (0)

Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
ALPTEKİN DURSUNOĞLU İRAN'IN MİSİLLEMESİNİ DEĞERLENDİRDİ

ALPTEKİN DURSUNOĞLU İRAN'IN MİSİLLEMESİNİ DEĞERLENDİRDİ

PROF. DR. MEHMET YUVA YAZDI: İSRAİL TÜRKİYE'DE İSRAİL'DEN GÜÇLÜ

PROF. DR. MEHMET YUVA YAZDI: İSRAİL TÜRKİYE'DE İSRAİL'DEN GÜÇLÜ

HAMAS'TAN MÜZAKERE AÇIKLAMASI

HAMAS'TAN MÜZAKERE AÇIKLAMASI

KUDÜS VAKIFLARI KONSEYİ'NDEN MESCİD-İ AKSA UYARISI

KUDÜS VAKIFLARI KONSEYİ'NDEN MESCİD-İ AKSA UYARISI

GAZZE'DE SOYKIRIMIN 195. GÜNÜ

GAZZE'DE SOYKIRIMIN 195. GÜNÜ

KÜRECİK NATO RADARI SİYONİST İSRAİL'İ KORUDU

KÜRECİK NATO RADARI SİYONİST İSRAİL'İ KORUDU

HÜDA PAR GENEL BAŞKAN YARDIMCISI MEHMET EŞİN: KÜRECİK KAPATILSIN

HÜDA PAR GENEL BAŞKAN YARDIMCISI MEHMET EŞİN: KÜRECİK KAPATILSIN

KEMAL KEMAHLI EL ARABİ EL CEDİD GAZETESİ'NİN İDDİASINI DEĞERLENDİRDİ

KEMAL KEMAHLI EL ARABİ EL CEDİD GAZETESİ'NİN İDDİASINI DEĞERLENDİRDİ

MUHAMMED EL HİNDİ: NETANYAHU BÖLGEYİ SAVAŞA SÜRÜKLEMEK İSTİYOR

MUHAMMED EL HİNDİ: NETANYAHU BÖLGEYİ SAVAŞA SÜRÜKLEMEK İSTİYOR

ŞEYH NAİM KASIM'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

ŞEYH NAİM KASIM'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

ABDULBARİ ATVAN: İRAN'IN MİSİLLEME OPERASYONU DENKLEMLERİ DİRENİŞ EKSENİ LEHİNE DEĞİŞTİRİYOR

ABDULBARİ ATVAN: İRAN'IN MİSİLLEME OPERASYONU DENKLEMLERİ DİRENİŞ EKSENİ LEHİNE DEĞİŞTİRİYOR

PAKİSTANLI ESKİ BAKAN SEYYİD MÜNİR HÜSEYİN GİLANİ İRAN'IN MİSİLLEMESİNİ DEĞERLENDİRDİ

PAKİSTANLI ESKİ BAKAN SEYYİD MÜNİR HÜSEYİN GİLANİ İRAN'IN MİSİLLEMESİNİ DEĞERLENDİRDİ

ONUR SİNAN GÜZALTAN: İRAN İSRAİL'İN DOKUNULMAZLIK MİTİNİ YIKTI

ONUR SİNAN GÜZALTAN: İRAN İSRAİL'İN DOKUNULMAZLIK MİTİNİ YIKTI

DOĞU PERİNÇEK: İRAN DÜŞMANLIĞI TÜRKİYE VE FİLİSTİN'E İHANETTİR

DOĞU PERİNÇEK: İRAN DÜŞMANLIĞI TÜRKİYE VE FİLİSTİN'E İHANETTİR

TEMEL KARAMOLLAOĞLU: GAZZE HAK İLE BATILIN MÜCADELE MERKEZİDİR

TEMEL KARAMOLLAOĞLU: GAZZE HAK İLE BATILIN MÜCADELE MERKEZİDİR

YOUTUBE KEMAL KEMAHLI'NIN VİDEOSUNU KALDIRDI (VİDEO)

YOUTUBE KEMAL KEMAHLI'NIN VİDEOSUNU KALDIRDI (VİDEO)

İRAN'IN MİSİLLEME OPERASYONUNDA EN AZ 44 SİYONİST SUBAY ÖLDÜRÜLDÜ

İRAN'IN MİSİLLEME OPERASYONUNDA EN AZ 44 SİYONİST SUBAY ÖLDÜRÜLDÜ

KEMAL KEMAHLI İRAN'IN MİSİLLEMESİNİ ON4 TV'YE DEĞERLENDİRDİ (VİDEO)

KEMAL KEMAHLI İRAN'IN MİSİLLEMESİNİ ON4 TV'YE DEĞERLENDİRDİ (VİDEO)

GAZZE'DE SOYKIRIMIN 194. GÜNÜ

GAZZE'DE SOYKIRIMIN 194. GÜNÜ

İRAN İSLAM CUMHURİYETİ İSTANBUL BAŞKONSOLOSU AHMED MUHAMMEDİ YAZDI: ASİLİĞİN BEDELİ

İRAN İSLAM CUMHURİYETİ İSTANBUL BAŞKONSOLOSU AHMED MUHAMMEDİ YAZDI: ASİLİĞİN BEDELİ

LE FİGARO GAZETESİ İRAN'IN MİSİLLEMESİNİ DEĞERLENDİRDİ

LE FİGARO GAZETESİ İRAN'IN MİSİLLEMESİNİ DEĞERLENDİRDİ

İRAN BÜYÜKELÇİSİ MUHAMMED HASAN HABİBULLAHZADEH YAZDI: İRAN NEDEN İSRAİL'E SALDIRDI?

İRAN BÜYÜKELÇİSİ MUHAMMED HASAN HABİBULLAHZADEH YAZDI: İRAN NEDEN İSRAİL'E SALDIRDI?

EMEKLİ HAVA KURMAY ALBAY İHSAN SEFA: ‘TÜRKİYE KÜRECİK RADARINI KAPATMAMAKLA İSRAİL’E DESTEK VERMİŞTİR’ (VİDEO)

EMEKLİ HAVA KURMAY ALBAY İHSAN SEFA: ‘TÜRKİYE KÜRECİK RADARINI KAPATMAMAKLA İSRAİL’E DESTEK VERMİŞTİR’ (VİDEO)

ALPTEKİN DURSUNOĞLU İRAN'IN MİSİLLEMESİNİ ANALİZ ETTİ

ALPTEKİN DURSUNOĞLU İRAN'IN MİSİLLEMESİNİ ANALİZ ETTİ

İRAN KORSAN İSRAİL'E MİSİLLEMEDE BULUNDU

İRAN KORSAN İSRAİL'E MİSİLLEMEDE BULUNDU

DİRENİŞ ÇADIRI'NDAN 14 NİSAN PAZAR GÜNÜ GAZZE İÇİN EYLEM ÇAĞRISI

DİRENİŞ ÇADIRI'NDAN 14 NİSAN PAZAR GÜNÜ GAZZE İÇİN EYLEM ÇAĞRISI

SİYONİST İŞGALCİLER RAMALLAH'TA FİLİSTİNLİ BİR GENCİ ŞEHİD ETTİ

SİYONİST İŞGALCİLER RAMALLAH'TA FİLİSTİNLİ BİR GENCİ ŞEHİD ETTİ

İRAN BATI ŞERİA'DAKİ DİRENİŞİ DE SİLAHLANDIRIYOR

İRAN BATI ŞERİA'DAKİ DİRENİŞİ DE SİLAHLANDIRIYOR

SİYONİST ANALİST DORON MATZA İRAN'IN MİSİLLEME KARARINI DEĞERLENDİRDİ

SİYONİST ANALİST DORON MATZA İRAN'IN MİSİLLEME KARARINI DEĞERLENDİRDİ

YUVAL ABRAHAM KORSAN İSRAİL'İN YAPAY ZEKA İLE NASIL KATLİAM YAPTIĞINI YAZDI

YUVAL ABRAHAM KORSAN İSRAİL'İN YAPAY ZEKA İLE NASIL KATLİAM YAPTIĞINI YAZDI

İRAN SİYONİST MİLYARDERE AİT GEMİYE EL KOYDU

İRAN SİYONİST MİLYARDERE AİT GEMİYE EL KOYDU

İRAN ABD'Yİ UYARDI

İRAN ABD'Yİ UYARDI

HAMAS'TAN BATI ŞERİA HALKINA İNTİFADA ÇAĞRISI

HAMAS'TAN BATI ŞERİA HALKINA İNTİFADA ÇAĞRISI

GENERAL ALİ RIZA TENGSİRİ: DİRENİŞ EKSENİNİN MİSYONU FİLİSTİN'İ SAVUNMAKTIR

GENERAL ALİ RIZA TENGSİRİ: DİRENİŞ EKSENİNİN MİSYONU FİLİSTİN'İ SAVUNMAKTIR

MUHAMMED ALİ SENOBERİ GPS ŞİRKETLERİNİN GAZZE SAVAŞINDAKİ ROLÜNÜ YAZDI

MUHAMMED ALİ SENOBERİ GPS ŞİRKETLERİNİN GAZZE SAVAŞINDAKİ ROLÜNÜ YAZDI

SİYONİSTLER KKTC'DE CİRİT ATIYOR

SİYONİSTLER KKTC'DE CİRİT ATIYOR

AMOS HAREL: İSRAİL'İN CAYDIRICILIĞI EROZYONA UĞRADI

AMOS HAREL: İSRAİL'İN CAYDIRICILIĞI EROZYONA UĞRADI

FRANSA KIZILDENİZ'DEKİ SAVAŞ GEMİSİNİ ÇEKMEK ZORUNDA KALDI

FRANSA KIZILDENİZ'DEKİ SAVAŞ GEMİSİNİ ÇEKMEK ZORUNDA KALDI

KATİL NETANYAHU TÜM SENARYOLARA HAZIR OLDUKLARINI ÖNE SÜRDÜ

KATİL NETANYAHU TÜM SENARYOLARA HAZIR OLDUKLARINI ÖNE SÜRDÜ

WALL STREET JOURNAL: İSRAİL İRAN'IN MİSİLLEMESİNE KARŞILIK VERECEK

WALL STREET JOURNAL: İSRAİL İRAN'IN MİSİLLEMESİNE KARŞILIK VERECEK