HAMAS HEYETİ BEŞŞAR ESAD İLE GÖRÜŞTÜ
HAMAS, 19 Ekim 2022 11:08İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Halil El-Hayye'nin başkanlığındaki Hamas heyeti bugün (19 Ekim Çarşamba) Suriye ziyaretine ve görüşmelerine başladı. Heyetin bugün Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed'le bir araya geldiği duyuruldu.

HAMAS Siyasi Bürosu Üyesi Halil el Hayye, yanındaki heyet ile beraber Suriye ziyaretinde Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esat ile görüştü.
Halil el Hayye, "Beşar Esat ile ilişkileri tekrar kurmaktan memnunuz ve bundan eminiz." dedi.
HAMAS temsilcisi "Daha önce Suriye'ye karşı bireysel kararımızın yanlış olduğunun farkındayız.' dedi.
El Hayye yaptığı konuşmada; "Suriye topraklarından işgalcilere seslenmek istiyoruz: Biz Filistin ülküsüne darbe indirmek isteyen Amerika'nın planları ve entrikalarını hezimete uğratacağız. Suriye ile ilişkileri kurma kararını Hamas liderliğinin ve destekçilerimizin mutabakatı ile aldık. Kararımızı bildirdiğimiz bütün devletler de bunu memnuniyetle karşıladı ve destekledi. Bu adımı atmaya bizi teşvik eden/cesaretlendiren Türkiye ve Katar da dahil olmak üzere." dedi.
Esed'le yapılan görüşme hakkında açıklamada bulunan El-Hayye, görüşmenin sıcak bir ortamda gerçekleştiğini söyledi.
El-Hayye, görüşme sonrasında yaptığı basın açıklamasında görüşmenin bölgedeki işgal projelerine karşı direniş ruhunun yenilendiğinin göstergesi ve bölgeyle ilgili işgal projelerine bir red olduğunu söyledi.
El-Hayye, hareketlerinin Suriye'ye, topraklarının ve devletinin bütünlüğüne destek verdiğini ve onu hedef alan her düşmanca tutuma karşı olduğunu ifade etti.
El-Hayye, hareketlerinin liderlerinin ittifakıyla, geçmişi geride bırakarak bunun doğruluğu kanaatiyle Suriye'yle ilişkileri yeniden başlatma kararı aldığını vurguladı.
El-Hayye, Hamas'ın liderliğinin onaylamadığı kişisel duruşları bir kenara koyarak Beşşar Esed'le birlikte geçmişin sayfalarını dürmeye karar verdiklerini söyledi. Suriye Cumhurbaşkanının da Filistin halkına ve direnişine tam destek vereceğini ifade ettiğini belirtti.
Filistin Halkının Kurtarılışı Halk Hareketi Genel Başkanı Tallal Naji de bu görüşmede; "Suriye direniş kalesi olarak bizler için azizdir. Bu kale Filistin halkı için neler neler takdim etmiştir. HAMAS ile Suriye ilişkilerinin dönmesinden memnunuz. "
Bu heyetin çarşamba öğlen saatlerinde Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esat ile görüştüğü belirtildi.
Filistin Enformasyon Merkezi/Tesnim/France24
HAMAS, 19 Ekim 2022 11:08
Yorumlar (0)

HAMANEY: SİYONİST REJİM FİLİSTİN'DEN TEMİZLENECEKTİR

KASSAM VE KUDÜS TUGAYLARI SALDIRILARINI NEDEN DURDURDU?

SAMİ EBU ZUHRİ'DEN GAZZE İÇİN SİLAHA SARILMA ÇAĞRISI

HALİL EL HAYYE: DİRENİŞİN SİLAHI KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR

ŞEYH NAİM KASIM'DAN SİYONİST İSRAİL'E UYARI

OCHA: GAZZE'DE GIDA VE TIBBİ MALZEME STOKLARI BİTMEK ÜZERE

GAZZE'DE SOYKIRIM SÜRÜYOR

SİYONİST ORDU CENİN'DE 3250 EVİ YIKTI

MISIR ELÇİLİĞİ ÖNÜNDE REFAH KAPISI EYLEMİ

ANKARA DÜNYA KUDÜS GÜNÜ EYLEMİ (VİDEO-FOTO)

MUSTAFA AYDIN YAZDI: TÜRKİYE VE İRAN'IN FİLİSTİN POLİTİKALARI

AHMED MUHAMMEDİ: KUDÜS GÜNÜ DİRENİŞ BAYRAĞINI CANLI TUTMA GÜNÜDÜR

HAMANEY'DEN DÜNYA KUDÜS GÜNÜ ÇAĞRISI

DİRENİŞ CEPHESİ BİLEŞENLERİ FİLİSTİN DİRENİŞİNİN YANINDA

ANKARA DÜNYA KUDÜS GÜNÜ BASIN AÇIKLAMASINA DAVET

MALATYA DÜNYA KUDÜS GÜNÜ BASIN AÇIKLAMASINA DAVET

İSMAİL BEKAİ: DÜNYA GAZZE İÇİN AYAĞA KALKMALI

SİYONİST İSRAİL ORDUSUNDA KRİZ BÜYÜYOR

HAMAS'TAN GENEL SEFERBERLİK ÇAĞRISI

SİYONİST İSRAİL NASIR HASTANESİNE SALDIRDI

SALAH EL BERDEVİL ŞEHİT OLDU

YEMEN BEN GURİON HAVALİMANINI VURMAYA DEVAM EDECEK

SİYONİST İSRAİL GAZZE'DE KALICI İŞGAL PEŞİNDE

HAMANEY: İSLAM ÜMMETİ SİYONİST REJİME KARŞI BİRLİK OLMALI

HAMAS: ATEŞKESİ NETANYAHU ENGELLİYOR

HAMANEY: SİYONİST VARLIK YOK OLACAKTIR

KEMAL KEMAHLI NATO İNCİRLİK ÜSSÜNÜN ÖNÜNDE KONUŞTU

EBU UBEYDE'DEN DÜNYA MÜSLÜMANLARINA ÇAĞRI

İŞGALCİ İSRAİL'DEN GAZZE'NİN KUZEYİNE KARA HAREKATI

OCHA: GAZZE'DE İNSANİ KRİZ DERİNLEŞİYOR

YEMEN BEN GURİON HAVALİMANINI BALİSTİK FÜZE İLE VURDU

FİLİSTİNLİ GRUPLARDAN ABD'YE TEPKİ

YEMEN'DEN İSRAİL'E FÜZE SALDIRISI

NETANYAHU YİNE TEHDİT ETTİ

HİZBULLAH'TAN GAZZE AÇIKLAMASI

KUDÜS TUGAYLARI SÖZCÜSÜ EBU HAMZA ŞEHİT OLDU

SİYONİST İSRAİL ORDUSU GAZZE HALKINI YENİDEN GÖÇE ZORLUYOR

MUSTAFA EL BERGUSİ'DEN ARAP VE İSLAM DÜNYASINA ELEŞTİRİ

HAMAS'TAN KATİL NETANYAHU HÜKÜMETİNE TEPKİ
