ERBAİN MERASİMİNDE KONUŞAN NASRALLAH'TAN KORSAN İSRAİL'E UYARI
HİZBULLAH, 18 Eylul 2022 02:30Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, Al Manar televizyonunda canlı yayınlanan konuşmasında, Kariş enerji sahası konusunda İsrail’i sert bir dille uyardı.

Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, Erbain merasimi münasebetiyle yaptığı konuşmada gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi.
Irak’ta gerçekleşen Erbain yürüyüşü etkinliklerine atıfta bulunarak, bu etkinliği “büyük bir mucize” olarak değerlendiren Hasan Nasrullah, “İnsan, Irak halkının İmam Hüseyin (a.s) sevgisi ve misafirperverliğinden dona kalıyor.” dedi.
Nasrullah, “20 milyon kişiden fazla Erbain ziyaretçisi, İmam Hüseyin (a.s) için atan 20 milyondan fazla sevgi dolu kalp demektir.” ifadesini kullandı.
Batı Şeria'daki son gelişmelere ilişkin Hasan Nasrullah, "Bugün düşmanın Batı Şeria'da çok korktuğunu görüyoruz, çünkü Filistinli direnişçiler ve genç nesil düşmana karşı savaşmaktadır." değerlendirmesinde bulundu.
Şam ile ilişkileri normalleştirmeye devam ettiğini açıklayan Hamas’ın Suriye adımını olumlu karşılayan Nasrullah, “Suriye her zaman Filistin'in, Kudüs'ün ve Filistin halkının gerçek destekçisi olmuş ve olacaktır.” değerlendirmesinde bulundu.
Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri, tüm direniş güçlerinin birleşmesi gerektiğini vurgulayarak, “Lübnanlıların, Filistinlilerin ve Suriyelilerin petrol ve doğalgazlarına, topraklarına ve itibarlarına kavuşmalarının tek umudu direniş eksenidir.” diye konuştu.
Kariş doğalgaz sahası ve İsrail'in Lübnan karasularını işgali konusuna değinen Nasrullah, hakları geri almanın tek yolunun direniş olduğunu ve bu hedefe yalvarmakla ulaşılamayacağını kaydetti.
Tartışmalı Kariş enerji sahasıyla ilgili olarak Nasrullah, “Lübnan’ın Akdeniz’deki doğalgaz kaynaklarını değerlendirerek ekonomik krizlerini ortadan kaldırması için altın bir fırsatı var. Sahada doğalgaz çıkarma işlemlerine eylül ayında başlayacaklarını öne süren Siyonist yetkililer, geri adım attılar.
Lübnan hakkını almazsa enerji sahasında doğalgaz çıkarma işlemlerinin yapılmasına izin vermeyiz. Bu bizim için çok önemli. Kariş sahasında gaz üretimi kırmızı çizgimizdir. Bu konuda Siyonistlere gereken mesajı gönderdik. Bu bölgede Siyonistlerin gaz üretimi çalışması başlatmasına karşıyız.
Lübnan'ın petrol ve doğalgazdan yararlanabilmesini istiyoruz. Kariş dosyası başka bir dosyaya bağlı değildir. Tehditler bizi etkilemez. Gözlerimiz onların üzerinde ve füzelerimizin yönünü onlara çevirdik. Savaş dayatılırsa, ondan kaçış yoktur." ifadelerini kullandı.
Seyyid Hasan Nasrullah, Lübnan’daki siyasi kriz hakkında, ülkede kaosu önlemek için tüm siyasi partilerin hükümet kurma çalışmasına katkı sağlaması gerektiğini vurguladı.
İran’ın enerji teklifine dair Hizbullah lideri, "İran İslam Cumhuriyeti'ndeki kardeşlerimiz Lübnan'a yardım sözü verdiler.” açıklamasını yaptı.
Hasan Nasrullah, yakında Lübnan Enerji Bakanlığı'ndan bir heyetin Tahran'a gideceğini duyurdu.
Tesnim
HİZBULLAH, 18 Eylul 2022 02:30
Yorumlar (0)

SEYYİD ABDULMELİK EL HUSİ'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

UNRWA'DAN IRKÇI İSRAİL'E SUÇLAMA

OCHA GAZZE RAPORUNU YAYINLADI

ISRAEL KATZ SİYONİST İSRAİL'İN YENİ İŞGAL STRATEJİSİNİ AÇIKLADI

SİYONİST İSRAİL GAZZE'NİN ÜZERİNE 40 BİN BOMBA ATTI

EURO-MED: GAZZE'DE KITLIK TEHLİKESİ ALARM VERİYOR

ABD YEMEN'İ VURDU: 58 İŞÇİ ŞEHİT OLDU

ÜRDÜN BATI ŞERİA'YA SİLAH SEVKİYATINI ENGELLİYOR

SİYONİST ORDUDA YEDEK ASKER KRİZİ

İSRAİLLİ ESİR NETANYAHU'YU SUÇLADI

HAMAS LÜBNAN'DA VE ÜRDÜN'DE HEDEFTE

GAZZE'DE İNSANİ KRİZ DERİNLEŞİYOR

HASAN HATIR'DAN MESCİD-İ AKSA UYARISI

İRAN: SURİYE HÜKÜMETİNE YARDIM ETMEYE HAZIRIZ

ITAMAR BEN GVİR İBRAHİM CAMİİ'NE BASKIN DÜZENLEDİ

İRAN ABD'YE AİT ASKERİ ÜSLERİ GÖZÜNE KESTİRDİ

SİYONİST SUBAYLAR NETANYAHU'DAN SAVAŞIN SONA ERDİRİLMESİNİ İSTEDİ

HİZBULLAH JOSEPH AOUN'UN AÇIKLAMALARINA CEVAP VERDİ

JOSEPH AOUN HİZBULLAH'IN SİLAHSIZLANDIRILACAĞINI ÖNE SÜRDÜ

İŞGALCİ İSRAİL CENİN'DE 3600 EVİ YIKTI

GAZZE'DE SOYKIRIM SÜRÜYOR

SINIR TANIMAYAN DOKTORLAR ÖRGÜTÜ'NÜN GAZZE RAPORU

FİLİSTİN SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI AĞI GAZZE RAPORU

SAMİ EBU ZUHRİ'DEN YEMEN'E TEBRİK

EYAL ZAMİR'DEN NETANYAHU'YA UYARI

İRANLI GAZETECİLERDEN GAZZE ÇAĞRISI

SİYONİST İSRAİL'İN ATEŞKES ÖNERİLERİ ALDATICI

İBRAHİM EL EMİN HİZBULLAH'IN SİLAHSIZLANDIRILMA TALEBİNİ DEĞERLENDİRDİ

HAMAS MISIR'IN SİLAHSIZLANMA ŞARTINI KABUL ETMEDİ

YAHYA SERİ: İSRAİL HEDEFLERİNİ FÜZE VE İHA İLE VURDUK

HAMANEY ORDU KOMUTANLARI İLE GÖRÜŞTÜ

MISIRLI YAZAR FARUK CEVAYDE: SİYONİST REJİM KALICI DEĞİL

İSRAİL İŞGAL GÜÇLERİ BAPTİST HASTANESİNİ BOMBALADI

META'DAN SİYONİST İSRAİL'E TAM DESTEK

EHUD OLMERT'TEN İÇ SAVAŞ UYARISI

GAZZE'DE SU SIKINTISI GİDEREK ARTIYOR

HAMAS HEYKEL CEMAATLERİNİN ÇAĞRISINA KARŞI UYARDI

SİYONİST İSRAİL ORDUSUNDA KRİZ

İSRAİL ORDUSUNUN AKSA TUFANI'NDAKİ BAŞARISIZLIĞI RAPORLAŞTIRILDI
