SABRA VE ŞATİLA KATLİAMININ YILDÖNÜMÜ (ANALİZ)
BATI YAKA , 18 Eylul 2022 16:1616 Eylül günü, Sabra ve Şatila cinayetinin 40. yıl dönümüydü.

16-18 Eylül 1982 tarihleri arasında Siyonist rejim ordusu Beyrut'un batısındaki Sabra ve Şatila kampını kuşattı ve üç bin 500 Filistinli kadın, çocuk ve yaşlı insanla çok sayıda Lübnanlıyı üç gün boyunca katletti. 1980'ler, işgal rejiminin Lübnanlılara karşı en çok cinayet işlediği yıllardı. Aslında, bu on yıl boyunca Lübnan, Siyonistlerin vahşice işlediği cinayetlerin odak noktasıydı. Hem savaş hem de sivillerin katledilmesi bu rejimin gündemindeydi. Bu arada Lübnanlı sivillerin yanı sıra Filistinli mülteciler de Siyonistler tarafından hedef alındı. Bu cinayetler içinde birkaç siyasi analiz noktası var.
Birinci nokta, Sabra ve Şatila suçunun, işgal rejiminin apartheid'a dayandığını ve sivilleri, hatta mültecileri hedef aldığını açıkça kanıtlamasıdır. İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, Siyonist rejim askerlerinin Sabra ve Şatila'daki Filistin mülteci kamplarında işledikleri suçların 40. yıl dönümü münasebetiyle Instagram'da yaptığı paylaşımda şunları yazdı: " Bugün 16 Eylül, Beyrut'un güneyindeki Sabra ve Şatila kamplarında Filistinli mültecilerin kana susamış Siyonist rejim ve suç ortakları tarafından 3 günlük menfur ve akıl almaz katliamlarının başlamasının üzerinden kırk yıl geçti. Bu sahte rejimin ne ilk suçuydu, ne de sonuncusu. Siyonist apartheid rejiminin temeli, saldırganlık, suç ve uluslararası yasaların ve insan haklarının aleni ihlallerine dayanmaktadır ve her zaman uluslararası barış ve güvenliği tehdit edecektir."
İkinci nokta ise, Siyonistlerin İslam ülkelerindeki bazı grupların ihanetinden her zaman yararlandıkları ve ihanetin İslam ülkelerindeki siyasi özelliklerden biri olduğudur. Sabra ve Şatila'nın cinayeti de Samir Caca'ya bağlı Lübnan'daki falanjların ihanetiyle işlendi. İsrail Başbakanı Yair Lapid'in ofisinin yakın zamanda yayınladığı belgeler de Samir Caca bağlantılı milislerin ihanetini doğruladı. Bu belgelerde İsrail casus teşkilatı (Mossad) ile Lübnanlı falanjlar grubu arasındaki doğrudan bağlantı ortaya çıktı. İsrailli yetkililerin 1980'lerin başında "Lübnan'da bizim varlığımız olan destekçilerimiz olduğunu" söylediği bu belgelerde belirtilmektedir. Bugün bile çeşitli İslam ülkelerindeki Siyonistler, bazı kişi ve grupların ihanetinden faydalanmakta ve çıkarlarını güvence altına almaktadır.
Üçüncü nokta, Lübnan'da direnişin ortaya çıkması, bu ülkenin Siyonist rejim tarafından kademeli olarak gerçekleşen işgalinin sona ermesi ve bugün direniş güçlerinin Lübnan'ın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü savunmasıdır. Bu konu aynı zamanda özellikle ABD ve Lübnan'daki bazı iç gruplardan Hizbullah'la olan düşmanlıkların da ana sebebidir çünkü vatanseverlik devam etmesine rağmen hem işgal yolu hem de ihanet yolu kapatılmıştır.
Dördüncü nokta, Siyonist işgal rejiminin işlediği diğer suçlar gibi Sabra ve Şatila cinayeti de uluslararası toplumda cezalandırılmamış olması ve Batılı güçlerin, özellikle de ABD'nin desteğiyle bu rejim, bu menfur cinayeti atlatmasıdır. Takip eden tüm yıllarda, Siyonist rejim iğrenç cinayetlerini sürdürdü ve yapmaya devam ediyor, bunun ana nedenlerinden biri ABD de dahil olmak üzere Batılı güçlerin pasifliği ve desteğine değinmek mümkün.
Parstoday
BATI YAKA , 18 Eylul 2022 16:16
Yorumlar (0)

HTŞ FİLİSTİN İSLAMİ CİHAD LİDERLERİNİ TUTUKLADI

İSRAİLLİ YETKİLİ: ABD-İRAN GÖRÜŞMELERİ İSRAİL'İN PLANINI KISITLAYABİLİR

YAİR LAPİD: İSRAİL YENİ BİR FELAKETE SÜRÜKLENİYOR

ABD YEMEN'E SALDIRDI: 12 ŞEHİT

EYAL ZAMİR: SURİYE'DE KALACAĞIZ

MEHDİ EL MEŞAT: GAZZE'YE DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK

MİCHAEL MİLSTEİN: İSRAİL GAZZE’DE BATAKLIĞA SAPLANDI

MAARİV GAZETESİ: HAMAS ASKERİ ZAYIFLIĞINI AVANTAJA DÖNÜŞTÜRÜYOR

ABD YEMEN'DE SİVİL HEDEFLERİ VURUYOR

SİYONİST İSRAİL GÜNEY LÜBNAN'A SALDIRILARINI SÜRDÜRÜYOR

FİLİSTİN İNSAN HAKLARI MERKEZİ'NDEN GAZZE UYARISI

ŞEYH NAİM KASIM: DİRENİŞ SİLAHINI BIRAKMAYACAK

SEYYİD ABDULMELİK EL HUSİ'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

UNRWA'DAN IRKÇI İSRAİL'E SUÇLAMA

OCHA GAZZE RAPORUNU YAYINLADI

ISRAEL KATZ SİYONİST İSRAİL'İN YENİ İŞGAL STRATEJİSİNİ AÇIKLADI

SİYONİST İSRAİL GAZZE'NİN ÜZERİNE 40 BİN BOMBA ATTI

EURO-MED: GAZZE'DE KITLIK TEHLİKESİ ALARM VERİYOR

ABD YEMEN'İ VURDU: 58 İŞÇİ ŞEHİT OLDU

ÜRDÜN BATI ŞERİA'YA SİLAH SEVKİYATINI ENGELLİYOR

SİYONİST ORDUDA YEDEK ASKER KRİZİ

İSRAİLLİ ESİR NETANYAHU'YU SUÇLADI

HAMAS LÜBNAN'DA VE ÜRDÜN'DE HEDEFTE

GAZZE'DE İNSANİ KRİZ DERİNLEŞİYOR

HASAN HATIR'DAN MESCİD-İ AKSA UYARISI

İRAN: SURİYE HÜKÜMETİNE YARDIM ETMEYE HAZIRIZ

ITAMAR BEN GVİR İBRAHİM CAMİİ'NE BASKIN DÜZENLEDİ

İRAN ABD'YE AİT ASKERİ ÜSLERİ GÖZÜNE KESTİRDİ

SİYONİST SUBAYLAR NETANYAHU'DAN SAVAŞIN SONA ERDİRİLMESİNİ İSTEDİ

HİZBULLAH JOSEPH AOUN'UN AÇIKLAMALARINA CEVAP VERDİ

JOSEPH AOUN HİZBULLAH'IN SİLAHSIZLANDIRILACAĞINI ÖNE SÜRDÜ

İŞGALCİ İSRAİL CENİN'DE 3600 EVİ YIKTI

GAZZE'DE SOYKIRIM SÜRÜYOR

SINIR TANIMAYAN DOKTORLAR ÖRGÜTÜ'NÜN GAZZE RAPORU

FİLİSTİN SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI AĞI GAZZE RAPORU

SAMİ EBU ZUHRİ'DEN YEMEN'E TEBRİK

EYAL ZAMİR'DEN NETANYAHU'YA UYARI

İRANLI GAZETECİLERDEN GAZZE ÇAĞRISI

SİYONİST İSRAİL'İN ATEŞKES ÖNERİLERİ ALDATICI
