HAMAS'TAN NABLUS DİRENİŞİNE TEBRİK
HAMAS, 30 Haziran 2022 16:54
Dün (29 Haziran Çarşamba) gece Nablus'un doğusunda, yerleşimcilerin Yusuf'un Kabri bölgesine düzenledikleri baskını güvenceye almak amacıyla bölgeye yığın yapan işgal askerlerine karşı silahla mücadele eden ve bir işgalci komutanla iki yerleşimciyi yaralayan direnişçileri tebrik eden Hamas, işgal rejiminin direniş silahının her yerde karşısına çıkabileceğini bilmesi gerektiğini hatırlattı.
İslami Direniş Hareketi (Hamas) Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan basın açıklamasında Batı Şeria'da direnişin silahının yükselişte olduğunu belirterek, onur ve özgürlük yolunda büyük fedakarlıklarda bulunan Filistin halkının intifadasının da süreceğini vurguladı.
Hamas, işgal rejiminin Filistin direnişinin her yerde karşısına çıkabileceğini sürekli aklında tutması gerektiğini hatırlatarak Cenin'de, Nablus'ta ve zulme başkaldıran Batı Şeria'nın her tarafında mücahitlerin ellerini tutmaya devam edeceklerini dile getirdi.
Dün gece, yahudi yerleşimcilerin Yusuf'un Kabri isimli türbeye baskın düzenleyerek orada talmudi ayinler yapmalarına imkan sağlamak amacıyla İsrail işgal güçleri, aralarında bir askeri buldozerin de bulunduğu 30 araçla bölgeye baskın düzenledi.
İşgal güçleri Yusuf'un Kabri çevresine yayıldı ve bazı keskin nişancılar da Amman Caddesi üzerindeki evlerin çatılarına konuşlandı.
Gençlerin Yusuf'un Kabri'ne giden caddeleri lastik yakarak kapatmaları üzerine işgal güçlerinin de göz yaşartıcı gaz bombaları atmaları neticesinde çatışmalar çıktı.
Aralarında 4 çocuğun da bulunduğu birçok kişi atılan gaz bombalarından dolayı nefes alma krizleri yaşadı ve tedavi için Rividya Hastanesi'ne kaldırıldılar.
Çatışmada işgal güçlerinden bir komutanın ve yahudi yerleşimcilerden de iki kişinin yaralandığı duyuruldu.
Filistin Enformasyon Merkezi
HAMAS, 30 Haziran 2022 16:54
Yorumlar (0)

İSTANBUL'DA DÜNYA KUDÜS GÜNÜ YÜRÜYÜŞÜ DÜZENLENDİ

HAMAS: GAZZE'DE BÜTÜN EKMEK FIRINLARI KAPANDI

HİZBULLAH KOMUTANI HASAN BEDR ŞEHİT OLDU

HAMANEY: SİYONİST REJİM FİLİSTİN'DEN TEMİZLENECEKTİR

KASSAM VE KUDÜS TUGAYLARI SALDIRILARINI NEDEN DURDURDU?

SAMİ EBU ZUHRİ'DEN GAZZE İÇİN SİLAHA SARILMA ÇAĞRISI

HALİL EL HAYYE: DİRENİŞİN SİLAHI KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR

ŞEYH NAİM KASIM'DAN SİYONİST İSRAİL'E UYARI

OCHA: GAZZE'DE GIDA VE TIBBİ MALZEME STOKLARI BİTMEK ÜZERE

GAZZE'DE SOYKIRIM SÜRÜYOR

SİYONİST ORDU CENİN'DE 3250 EVİ YIKTI

MISIR ELÇİLİĞİ ÖNÜNDE REFAH KAPISI EYLEMİ

ANKARA DÜNYA KUDÜS GÜNÜ EYLEMİ (VİDEO-FOTO)

MUSTAFA AYDIN YAZDI: TÜRKİYE VE İRAN'IN FİLİSTİN POLİTİKALARI

AHMED MUHAMMEDİ: KUDÜS GÜNÜ DİRENİŞ BAYRAĞINI CANLI TUTMA GÜNÜDÜR

HAMANEY'DEN DÜNYA KUDÜS GÜNÜ ÇAĞRISI

DİRENİŞ CEPHESİ BİLEŞENLERİ FİLİSTİN DİRENİŞİNİN YANINDA

ANKARA DÜNYA KUDÜS GÜNÜ BASIN AÇIKLAMASINA DAVET

MALATYA DÜNYA KUDÜS GÜNÜ BASIN AÇIKLAMASINA DAVET

İSMAİL BEKAİ: DÜNYA GAZZE İÇİN AYAĞA KALKMALI

SİYONİST İSRAİL ORDUSUNDA KRİZ BÜYÜYOR

HAMAS'TAN GENEL SEFERBERLİK ÇAĞRISI

SİYONİST İSRAİL NASIR HASTANESİNE SALDIRDI

SALAH EL BERDEVİL ŞEHİT OLDU

YEMEN BEN GURİON HAVALİMANINI VURMAYA DEVAM EDECEK

SİYONİST İSRAİL GAZZE'DE KALICI İŞGAL PEŞİNDE

HAMANEY: İSLAM ÜMMETİ SİYONİST REJİME KARŞI BİRLİK OLMALI

HAMAS: ATEŞKESİ NETANYAHU ENGELLİYOR

HAMANEY: SİYONİST VARLIK YOK OLACAKTIR

KEMAL KEMAHLI NATO İNCİRLİK ÜSSÜNÜN ÖNÜNDE KONUŞTU

EBU UBEYDE'DEN DÜNYA MÜSLÜMANLARINA ÇAĞRI

İŞGALCİ İSRAİL'DEN GAZZE'NİN KUZEYİNE KARA HAREKATI

OCHA: GAZZE'DE İNSANİ KRİZ DERİNLEŞİYOR

YEMEN BEN GURİON HAVALİMANINI BALİSTİK FÜZE İLE VURDU

FİLİSTİNLİ GRUPLARDAN ABD'YE TEPKİ

YEMEN'DEN İSRAİL'E FÜZE SALDIRISI

NETANYAHU YİNE TEHDİT ETTİ

HİZBULLAH'TAN GAZZE AÇIKLAMASI

KUDÜS TUGAYLARI SÖZCÜSÜ EBU HAMZA ŞEHİT OLDU
