GASIP İSRAİL BATI ŞERİA'DA YENİ YERLEŞKE İNŞA EDECEK
BATI YAKA , 25 Mayıs 2022 16:03İsrail işgal rejiminin sözde Sivil Yönetimi dün (24 Mayıs Salı) Batı Şeria'nın güney kesimindeki El-Halil şehrinin batısında yer alan Devra kasabasının toprakları üzerine yeni bir yahudi yerleşim alanı kurulmasını onayladı.

İşgal rejiminin Batı Şeria bölgesindeki sözde Sivil Yönetimi'ne bağlı Yüksek Planlama ve İnşa Kurulu'nun, Givat Habstan-Mitcpe Lachish yerleşim alanını yasallaştırma ve Devra'daki Neghot yahudi yerleşim merkezine dahil etme planını yayınladı.
Yeni yerleşim planının 520 dönümlük araziyi kapsadığı belirtildi. İşgal rejimi yeni bir yerleşim merkezi inşa etmek yerine burayı mevcut yahudi yerleşim merkezine bağlamak ve buraya 158 adet yeni yerleşim birimi inşa etmek istiyor.
İsrail'de faaliyet yürüten Şimdi Barış Hareketi'nin verilerine göre, Batı Şeria bölgesinde ve Kudüs çevresinde 145 adet büyük yerleşim merkezi, 140 adet plansız, gecekondu tarzı kurulmuş yerleşim alanı ve 666 bin yerleşimci bulunuyor.
Kısa adı ARIJ olan Kudüs Uygulamalı Araştırma Enstitüsü (Applied Research Institute –Jerusalem) Genel Müdürü Cad İshak tarafından yapılan açıklamada ise Batı Şeria ve Kudüs bölgelerinde 199 yahudi yerleşim merkezi, 220 gecekondu tarzı yerleşim bölgesi bulunduğu ve buralarda toplam 913 bin yahudi yerleşimcinin ikamet ettiği bilgisi verilmişti.
İşgal rejimi bu bölgedeki yerleşim faaliyetlerini tamamen uluslararası hukuka aykırı bir şekilde yürüttüğünden ve sürekli yeni yerleşim merkezleri inşa ettiğinden yahut mevcut yerleşim merkezlerine yeni yerleşim birimleri eklediğinden kesin ve doğru bilgileri tam olarak vermiyor. O yüzden farklı merkezler tarafından birbirinden farklı bilgiler verilebiliyor.
Uluslararası yasalara göre bu yerleşim merkezlerinin tamamı gayri meşru sayılıyor. İşgal rejimi bu yerleşim merkezlerinin tamamını Filistinlilerin arazilerini hukuksuz yollarla gasp etmek suretiyle inşa etmiş durumda.
Filistin Enformasyon Merkezi
BATI YAKA , 25 Mayıs 2022 16:03
Yorumlar (0)

BM: GAZZE'DE DURUM FELAKET BOYUTUNDA

HTŞ FİLİSTİN İSLAMİ CİHAD LİDERLERİNİ TUTUKLADI

İSRAİLLİ YETKİLİ: ABD-İRAN GÖRÜŞMELERİ İSRAİL'İN PLANINI KISITLAYABİLİR

YAİR LAPİD: İSRAİL YENİ BİR FELAKETE SÜRÜKLENİYOR

ABD YEMEN'E SALDIRDI: 12 ŞEHİT

EYAL ZAMİR: SURİYE'DE KALACAĞIZ

MEHDİ EL MEŞAT: GAZZE'YE DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK

MİCHAEL MİLSTEİN: İSRAİL GAZZE’DE BATAKLIĞA SAPLANDI

MAARİV GAZETESİ: HAMAS ASKERİ ZAYIFLIĞINI AVANTAJA DÖNÜŞTÜRÜYOR

ABD YEMEN'DE SİVİL HEDEFLERİ VURUYOR

SİYONİST İSRAİL GÜNEY LÜBNAN'A SALDIRILARINI SÜRDÜRÜYOR

FİLİSTİN İNSAN HAKLARI MERKEZİ'NDEN GAZZE UYARISI

ŞEYH NAİM KASIM: DİRENİŞ SİLAHINI BIRAKMAYACAK

SEYYİD ABDULMELİK EL HUSİ'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

UNRWA'DAN IRKÇI İSRAİL'E SUÇLAMA

OCHA GAZZE RAPORUNU YAYINLADI

ISRAEL KATZ SİYONİST İSRAİL'İN YENİ İŞGAL STRATEJİSİNİ AÇIKLADI

SİYONİST İSRAİL GAZZE'NİN ÜZERİNE 40 BİN BOMBA ATTI

EURO-MED: GAZZE'DE KITLIK TEHLİKESİ ALARM VERİYOR

ABD YEMEN'İ VURDU: 58 İŞÇİ ŞEHİT OLDU

ÜRDÜN BATI ŞERİA'YA SİLAH SEVKİYATINI ENGELLİYOR

SİYONİST ORDUDA YEDEK ASKER KRİZİ

İSRAİLLİ ESİR NETANYAHU'YU SUÇLADI

HAMAS LÜBNAN'DA VE ÜRDÜN'DE HEDEFTE

GAZZE'DE İNSANİ KRİZ DERİNLEŞİYOR

HASAN HATIR'DAN MESCİD-İ AKSA UYARISI

İRAN: SURİYE HÜKÜMETİNE YARDIM ETMEYE HAZIRIZ

ITAMAR BEN GVİR İBRAHİM CAMİİ'NE BASKIN DÜZENLEDİ

İRAN ABD'YE AİT ASKERİ ÜSLERİ GÖZÜNE KESTİRDİ

SİYONİST SUBAYLAR NETANYAHU'DAN SAVAŞIN SONA ERDİRİLMESİNİ İSTEDİ

HİZBULLAH JOSEPH AOUN'UN AÇIKLAMALARINA CEVAP VERDİ

JOSEPH AOUN HİZBULLAH'IN SİLAHSIZLANDIRILACAĞINI ÖNE SÜRDÜ

İŞGALCİ İSRAİL CENİN'DE 3600 EVİ YIKTI

GAZZE'DE SOYKIRIM SÜRÜYOR

SINIR TANIMAYAN DOKTORLAR ÖRGÜTÜ'NÜN GAZZE RAPORU

FİLİSTİN SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI AĞI GAZZE RAPORU

SAMİ EBU ZUHRİ'DEN YEMEN'E TEBRİK

EYAL ZAMİR'DEN NETANYAHU'YA UYARI

İRANLI GAZETECİLERDEN GAZZE ÇAĞRISI
