ŞEYH NAİM KASIM LÜBNAN SEÇİM SONUÇLARINI DEĞERLENDİRDİ
HİZBULLAH, 24 Mayıs 2022 02:21Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, 15 Mayıs seçimlerinden sonra Direniş’in parlamentodaki desteğinin azalmadığını açıkladı.

El Menar televizyonuna demeç evren Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, Hizbullah’ın müttefikleriyle olan ilişkisinin sadece seçim dönemleriyle sınırlı olmadığını müttefiklerle her zaman işbirliği içinde olduklarını söyledi.
Şeyh Nasim Kasım, Hizbullah ve müttefiklerinin parlamentoda çoğunluğu sağlayamadığına dair yorumlar üzerine, “Bizim parlamento çoğunluğunu elde etmek gibi bir çabamız yok. 14 Martçılar, önceki seçimde 47 sandalyeye sahipti; şu an 36 sandalye kazanabildiler. Bu, açık bir gerilemedir” dedi.
Lübnan parlamentosunda Direniş’e verilen destekte herhangi bir azalma olmadığını belirten Şeyh Naim Kasım, “Eğer parlamento, İsrail’e karşı kim Direniş’ten yana diye sınıflandırılacak olursa şu an 77 milletvekili düşmana karşı Direniş’ten yanadır” diye konuştu.
Hizbullah’ın bağımsız ılımlı milletvekilleriyle ve yabancı elçiliklerle ilişkisi olmayan sivil toplum kuruluşlarıyla ilişkisinin bulunduğunu belirten Şeyh Naim Kasım, “Biz Hizbullah olarak 17 Ekim Hareketi’nden yabancı elçiliklerle ilişkili olmayan hiç kimseye karşı çıkmadık. Derdini söylemek herkesin hakkıdır” dedi.
Saad Hariri liderliğindeki el-Mustakbel partisi üyesi olan dönemin İletişim Bakanı Muhammed Şukayr’ın, Whatsapp uygulamasından vergi alma kararı üzerine 17 Ekim 2019’da protesto gösterileri başlamış ve bu gösterilere öncülük eden sivil toplum kuruluşları da hükümeti istifaya çağırmıştı.
Hizbullah, ekonomik yolsuzlukların ve hizmet yetersizliklerinin protesto edilmesinin bir hak olduğunu belirtmiş; ancak hükümetin istifasına karşı olduğunu açıklamıştı.
Lübnan’da yeni bir hükümetin kurulmasının aylar sürdüğüne dikkat çeken Hizbullah, hükümetin istifa etmesi halinde şikayet edilen sorunları çözecek bir merci kalmayacağını belirtmiş ve düzenlenen gösterilerle hükümet üzerinde baskı kurarak şikayet edilen sorunların çözülmesini sağlamanın daha akılcı bir yol olduğunu savunmuştu.
Ancak Hizbullah’ın bu çabasına rağmen Başbakan Saad Hariri istifa etmiş, Semir Caca liderliğindeki Lübnan Kuvvetleri partisi ile Velid Canbolat liderliğindeki İlerici Sosyalist parti de kabinedeki bakanlarını çekmiş ve hükümetin düşmesi, ekonomik krizin daha da derinleşmesine neden olmuştu.
YDH
HİZBULLAH, 24 Mayıs 2022 02:21
Yorumlar (0)

SEYYİD ABDULMELİK EL HUSİ'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

UNRWA'DAN IRKÇI İSRAİL'E SUÇLAMA

OCHA GAZZE RAPORUNU YAYINLADI

ISRAEL KATZ SİYONİST İSRAİL'İN YENİ İŞGAL STRATEJİSİNİ AÇIKLADI

SİYONİST İSRAİL GAZZE'NİN ÜZERİNE 40 BİN BOMBA ATTI

EURO-MED: GAZZE'DE KITLIK TEHLİKESİ ALARM VERİYOR

ABD YEMEN'İ VURDU: 58 İŞÇİ ŞEHİT OLDU

ÜRDÜN BATI ŞERİA'YA SİLAH SEVKİYATINI ENGELLİYOR

SİYONİST ORDUDA YEDEK ASKER KRİZİ

İSRAİLLİ ESİR NETANYAHU'YU SUÇLADI

HAMAS LÜBNAN'DA VE ÜRDÜN'DE HEDEFTE

GAZZE'DE İNSANİ KRİZ DERİNLEŞİYOR

HASAN HATIR'DAN MESCİD-İ AKSA UYARISI

İRAN: SURİYE HÜKÜMETİNE YARDIM ETMEYE HAZIRIZ

ITAMAR BEN GVİR İBRAHİM CAMİİ'NE BASKIN DÜZENLEDİ

İRAN ABD'YE AİT ASKERİ ÜSLERİ GÖZÜNE KESTİRDİ

SİYONİST SUBAYLAR NETANYAHU'DAN SAVAŞIN SONA ERDİRİLMESİNİ İSTEDİ

HİZBULLAH JOSEPH AOUN'UN AÇIKLAMALARINA CEVAP VERDİ

JOSEPH AOUN HİZBULLAH'IN SİLAHSIZLANDIRILACAĞINI ÖNE SÜRDÜ

İŞGALCİ İSRAİL CENİN'DE 3600 EVİ YIKTI

GAZZE'DE SOYKIRIM SÜRÜYOR

SINIR TANIMAYAN DOKTORLAR ÖRGÜTÜ'NÜN GAZZE RAPORU

FİLİSTİN SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI AĞI GAZZE RAPORU

SAMİ EBU ZUHRİ'DEN YEMEN'E TEBRİK

EYAL ZAMİR'DEN NETANYAHU'YA UYARI

İRANLI GAZETECİLERDEN GAZZE ÇAĞRISI

SİYONİST İSRAİL'İN ATEŞKES ÖNERİLERİ ALDATICI

İBRAHİM EL EMİN HİZBULLAH'IN SİLAHSIZLANDIRILMA TALEBİNİ DEĞERLENDİRDİ

HAMAS MISIR'IN SİLAHSIZLANMA ŞARTINI KABUL ETMEDİ

YAHYA SERİ: İSRAİL HEDEFLERİNİ FÜZE VE İHA İLE VURDUK

HAMANEY ORDU KOMUTANLARI İLE GÖRÜŞTÜ

MISIRLI YAZAR FARUK CEVAYDE: SİYONİST REJİM KALICI DEĞİL

İSRAİL İŞGAL GÜÇLERİ BAPTİST HASTANESİNİ BOMBALADI

META'DAN SİYONİST İSRAİL'E TAM DESTEK

EHUD OLMERT'TEN İÇ SAVAŞ UYARISI

GAZZE'DE SU SIKINTISI GİDEREK ARTIYOR

HAMAS HEYKEL CEMAATLERİNİN ÇAĞRISINA KARŞI UYARDI

SİYONİST İSRAİL ORDUSUNDA KRİZ

İSRAİL ORDUSUNUN AKSA TUFANI'NDAKİ BAŞARISIZLIĞI RAPORLAŞTIRILDI
