TOPRAĞI SAVUNMA OFİSİ BATI ŞERİA RAPORUNU YAYINLADI
BATI YAKA , 29 Ocak 2022 08:53Toprağı Savunma ve Yerleşimle Mücadele Ulusal Ofisi, Batı Şeria'daki yahudi terörünün İsrail'in izlediği yerleşim politikasının doğal bir sonucu olduğunu dile getirdi.

Ofis, işgalcilerin ihlalleriyle ilgili haftalık raporunda Batı Şeria'daki yahudi yerleşim merkezlerine yerleştirilen yerleşimcilerin bu bölgedeki terör eylemlerine yönelik tepki dalgasının, ABD'de faaliyet yapan yahudi çevrelerini bile içine alacak şekilde genişlediğine dikkat çekti.
Raporda, İsrail Politika Kulübü'nün son haftalık mesajında, İsrail hükümetine, başbakanı Naftali Bennett'e, Dış İşleri Bakanı Yair Lapid'e ve Savunma Bakanı Benny Gantz'a, Batı Şeria'daki fanatik yahudilerin, Filistinlilere, İsrailli sivillere ve işgal ordusu askerlerine yönelik terör eylemlerini kınamaları çağrısında bulunduğu hatırlatıldı.
İsrail yetkilileri de Batı Şeria bölgesindeki yahudi yerleşimcilerin terör eylemlerinin tehlikeli bir şekilde arttığına dair sosyal medyada muhtelif mesajlar yayınladılar.
Bu arada, bazı İsrail insan hakları kuruluşlarının raporlarında da yahudi yerleşimcilerin şiddet eylemlerinde ve saldırılarında önemli bir artış gözlemlendiğine dikkat çekildi. Raporlarda aynı zamanda yerleşimcilerin bu terör eylemlerini işgal askerleriyle işbirliği içinde ve onların himayesi altında gerçekleştirebildiklerine vurgu yapıldı.
Ofis raporunda bütün bu terör eylemlerinin arka planında İsrail işgal rejiminin yahudileştirme politikasının yer aldığı hatırlatılarak, ortaya çıkan manzaraya rağmen işgal rejiminin Filistinlilerin topraklarını gasp ve buralara yeni yerleşim merkezlerini inşa faaliyetlerini bütün hızıyla sürdürdüğüne işaret edildi.
Filistin Enformasyon Merkezi
BATI YAKA , 29 Ocak 2022 08:53
Yorumlar (0)

BM: GAZZE'DE DURUM FELAKET BOYUTUNDA

HTŞ FİLİSTİN İSLAMİ CİHAD LİDERLERİNİ TUTUKLADI

İSRAİLLİ YETKİLİ: ABD-İRAN GÖRÜŞMELERİ İSRAİL'İN PLANINI KISITLAYABİLİR

YAİR LAPİD: İSRAİL YENİ BİR FELAKETE SÜRÜKLENİYOR

ABD YEMEN'E SALDIRDI: 12 ŞEHİT

EYAL ZAMİR: SURİYE'DE KALACAĞIZ

MEHDİ EL MEŞAT: GAZZE'YE DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK

MİCHAEL MİLSTEİN: İSRAİL GAZZE’DE BATAKLIĞA SAPLANDI

MAARİV GAZETESİ: HAMAS ASKERİ ZAYIFLIĞINI AVANTAJA DÖNÜŞTÜRÜYOR

ABD YEMEN'DE SİVİL HEDEFLERİ VURUYOR

SİYONİST İSRAİL GÜNEY LÜBNAN'A SALDIRILARINI SÜRDÜRÜYOR

FİLİSTİN İNSAN HAKLARI MERKEZİ'NDEN GAZZE UYARISI

ŞEYH NAİM KASIM: DİRENİŞ SİLAHINI BIRAKMAYACAK

SEYYİD ABDULMELİK EL HUSİ'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

UNRWA'DAN IRKÇI İSRAİL'E SUÇLAMA

OCHA GAZZE RAPORUNU YAYINLADI

ISRAEL KATZ SİYONİST İSRAİL'İN YENİ İŞGAL STRATEJİSİNİ AÇIKLADI

SİYONİST İSRAİL GAZZE'NİN ÜZERİNE 40 BİN BOMBA ATTI

EURO-MED: GAZZE'DE KITLIK TEHLİKESİ ALARM VERİYOR

ABD YEMEN'İ VURDU: 58 İŞÇİ ŞEHİT OLDU

ÜRDÜN BATI ŞERİA'YA SİLAH SEVKİYATINI ENGELLİYOR

SİYONİST ORDUDA YEDEK ASKER KRİZİ

İSRAİLLİ ESİR NETANYAHU'YU SUÇLADI

HAMAS LÜBNAN'DA VE ÜRDÜN'DE HEDEFTE

GAZZE'DE İNSANİ KRİZ DERİNLEŞİYOR

HASAN HATIR'DAN MESCİD-İ AKSA UYARISI

İRAN: SURİYE HÜKÜMETİNE YARDIM ETMEYE HAZIRIZ

ITAMAR BEN GVİR İBRAHİM CAMİİ'NE BASKIN DÜZENLEDİ

İRAN ABD'YE AİT ASKERİ ÜSLERİ GÖZÜNE KESTİRDİ

SİYONİST SUBAYLAR NETANYAHU'DAN SAVAŞIN SONA ERDİRİLMESİNİ İSTEDİ

HİZBULLAH JOSEPH AOUN'UN AÇIKLAMALARINA CEVAP VERDİ

JOSEPH AOUN HİZBULLAH'IN SİLAHSIZLANDIRILACAĞINI ÖNE SÜRDÜ

İŞGALCİ İSRAİL CENİN'DE 3600 EVİ YIKTI

GAZZE'DE SOYKIRIM SÜRÜYOR

SINIR TANIMAYAN DOKTORLAR ÖRGÜTÜ'NÜN GAZZE RAPORU

FİLİSTİN SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI AĞI GAZZE RAPORU

SAMİ EBU ZUHRİ'DEN YEMEN'E TEBRİK

EYAL ZAMİR'DEN NETANYAHU'YA UYARI

İRANLI GAZETECİLERDEN GAZZE ÇAĞRISI
