TARİHÇİ YAZAR MUHARREM UÇAN ŞEHİT KASIM SÜLEYMANİ'Yİ ANLATTI

İSLAM ÜLKELERİ, 04 Ocak 2022 14:20

Bugün 3 Kasım, günlerden Serdar Süleymani... Bilindiği üzere iki yıl önce bugün küresel terörün hamisi Amerika Birleşik Devletleri başkanı Donald Trump'ın emriyle Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani şehit edildi.

TARİHÇİ YAZAR MUHARREM UÇAN ŞEHİT KASIM SÜLEYMANİ'Yİ ANLATTI

Dünya kamuoyunun bu devlet terörüne sessiz kalırken, Direniş Hattı şehidin yolunu sürdüreceğinii dile getirdi. İslam Şehidi olarak tarihteki yerini alan Serdar Süleymani'yi, davasını ve Batı sömürgeciliğinin hedeflerini Tarihçi-Araştırmacı Yazar Muharrem Uçan'a sorduk.

Sizinle Şehit Kasım Süleymani şehadeti yıldönümü nedeniyle bazı sorular sormak istiyorum. Süleymani'yi ve davasını daha iyi anlamak için... İlk önce emperyalizmi konuşalım, bir tarihçi olarak emperyalizmin kökeni nereye dayandığı ve hedefleri ne olduğunu sizden dinleyelim

Merhaba Emperyalizm’den bahsedeceksek ilk olarak kelimenin kökenine bakmamız gerekli. Emperyal kelimesi Latince İmperium’dan geliyor. Kelimenin asıl anlamı buyurmak, emretmek ve hüküm sürmektir. Roma Cumhuriyeti döneminde yönetme ve egemenlik yetkisi anlamında kullanılıyordu. Zamanla Roma İmparatorluğa dönüşünce İmparatorluğun başındaki kişiye de “İmperator” yani günümüzdeki kullanımıyla İmparator denildi. Kelimenin ve düşüncenin kökeni antik Roma Devletine aittir. İmparatorluk dediğimiz kavram da zaten başka ulusları egemenliği altına alıp istediği gibi kullanmak anlamındadır. Tarihteki sömürgeci devletlerin hemen hemen hepsi kendisini İmparatorluk olarak adlandırmış devletin başındaki kişiyi de “İmperator” olarak adlandırmıştır. Bu İmparatorluklar kendilerini Roma’nın varisi olarak göstermişlerdir. Yani Emperyalist düşünceyi Roma Cumhuriyetinden öğrendiklerini açıkça dile getirmişlerdir. Kendilerini Roma’nın varisi olarak gösteren bu İmparatorlukların çoğu Hıristiyan olmakla birlikte bazı Müslüman devletler de Roma’nın varisi/yani Emperyalist olduğunu dile getirmişlerdir. Gerçi Müslüman Devletlerin Emperyalistliği tartışmaya açıktır.

Avrupa ülkeleri, geçmişte de krallıkları kendilerini nasıl tanımlıyor?

Günümüzde Avrupa’daki ulus devletlerin geçmişi İmparatorluklar tarihidir. Ulus Devletlerin varlığı ve ulusların egemenliğe geçmesine sebep olan olayların en önemlisi 1789’daki “Fransız Devrimi”dir. Tabiî ki burjuva’nın (zengin kesimin) gerçekleştirdiği bu devrim İmparatorlukların isim değiştirerek ulusların üstünlüğüne/emperyalizmine kapı araladı. İngiltere’nin lokomotifi olduğu “Sanayi Devrimi” de burada büyük önem taşımaktadır. Avrupa İmparatorluklarının ulus devlete dönüşmeleri sadece isim ve yöntem değişikliğine işaret edebilir. Çünkü bu ulus devletler yani İngiltere, Fransa, İtalya, Belçika, Almanya sömürgeciliklerini arttırarak devam ettirdiler. Afrika ve Hindistan başta olmak üzere Asya’yı ve Amerika’yı sömürdüler/yağmaladılar. Bu Avrupa devletlerinin günümüzdeki zenginliklerinin ve refahlarının altındaki en önemli sebep de Emperyalist eylemleridir. Bunu günümüzde yapmaya çalışsalar da kısmen başarılı olabiliyorlar. Geçmişten gelen kurdukları düzenin hâlâ meyvelerini alıyorlar. Korkutarak, sindirerek hâlâ Emperyal eylemlerini gerçekleştirebiliyorlar.

Sürekli bir Roma İmparatorluğundan bahsediyorsunuz. Nedir bu Roma imparatorluğu ve hedefleri nelerdi?

Roma İmparatorluğundan önce Roma Cumhuriyetini bilmemiz gerekiyor. Roma Cumhuriyeti seçkinlerin/derebeylerinin-ağaların yani sermaye ve toprak sahiplerinin egemenliğinde kurulmuştu. Patrici denilen bu grubun yanında çok az etkiye sahip Plebler partisi mevcuttu. Zamanla Plebler büyük savaşların ve çatışmaların sonunda etkin olmaya başlasa da Roma’da her zaman Patrici yani zenginler egemendi. Roma için Cumhuriyetin anlamı da buydu. Zengin/güçlü sınıfın ayrıcalıklı olduğu bir rejim. Zamanla Roma’da Julius Gaius Ceaser’ın (Sezar) başlattığı bir imparatorluğa geçiş yaşandı. Bunu tam olarak gerçekleştiren kişi Sezar’ın evlatlığı ve yeğeni Octavinius’dur. İmparatorluğu döneminde Senato tarafından kendisi tanrı ilan edilip adına tapınak yapılmıştır. Yani tanrı-imparator. Aynı Senato (yani Roma Meclisi) tarafından ona Kutsal anlamına gelen “Agustus” unvanı verildi. Evet, bu isim tanıdıktır. Bugün bizim de takvimlerimizde yer alan batı takvimlerindeki “Ağustos” adı bu imparatorun adından gelmektedir. Roma Cumhuriyeti olsun Roma İmparatorluğu olsun ikisinin de Emperyal/egemenlik bakış açısı aynıdır. Belki İmparatorluk zamanında daha katı uygulanmıştır. Sırf Roma Cumhuriyetinde defalarca köle ayaklanması yaşanmıştı. En ünlüsü Gladyatör Spartaküs liderliğinde Capua’da başlayıp tüm Roma’yı sarsan bu ayaklanma sonunda sadece özgürlüklerinin peşindeki kölelerden binlercesi Roma yolu üzerinde çarmıha gerilmiştir. Eski Roma’nın en büyük eğlencesi Gladyatör oyunlarıydı. Sırf bu oyunlar için arenalar yapılmıştır. Antik Roma’nın en büyük eğlencesi bu oyunun amacı birbirlerini öldürmeleri için yetiştirilen Gladyatörlerin arenada insanları eğlendirmek için birbirlerini vahşice parçalamalarıdır. Bazen de vahşi hayvanların bu köleleri parçalamasını seyretmek Roma halkının eğlencesiydi. Ne kadar çok kan akarsa o kadar çok makbuldü. Deli ve hastalıklı İmparatorlar tahta geçtikçe daha vahşi eylemler gerçekleşiyordu. Bazen isyan eden halk arenalarda askerler tarafından paramparça ediliyordu. Her İmparator kendisinden öncekini aratıyordu. Bu vahşetin ortasında olan zaptedilen ülkelerden esir edilenlere oluyordu. Roma Cumhuriyeti Afrika’daki Fenike kolonisi olan Kartaca’yı ele geçirince bu halkın çoğunu esir edip arenalarda dövüşmeye zorlamıştı. Roma’nın bu anlayışının altında yatan sebep gücün/egemenliğin (yani İmperium’un) Romalılara ait olduğunu yabancılara (Roma ve eski Yunanlılara göre Yunan ya da Romalı olmayan herkes “Barbar” diye isimlendirilmiştir) gücü her şekilde göstermek gerekliydi.

Günümüze gelindiğinde bu zihniyet mevcut mu?

Günümüzde ulus devletler dahil birçok devlet kendisini Roma’nın varisi olarak görüyor. Roma’nın uyguladığı İmperium (hüküm sürmek, buyurmak, egemen olmak) siyaseti bu devletlerin ekserisi tarafından uygulanıyor. Tabii ki uygulamayan devletler olabilir fakat istisnalar kaideyi bozmaz. Neml Suresinin 34. Ayetine hep beraber bakalım. Allah, Kur’an’da nasıl bir örnek veriyor, kralları ve hükümdarları Emperyalistleri nasıl tasvir ediyor. Günümüzde gerçekleşen savaşlara bakalım İsrail’in Filistin’e Lübnan’a, Suriye’ye saldırılarına bakalım. Ya da başta batılı devletlerin yerli işbirlikçileriyle Yemen’e saldırılarına, ABD’nin Asya’da, Afrika’da, Ortadoğu’da, Latin Amerika’daki eylemlerine bakın. Roma’nın siyasetinin günümüz koşullarına uygulanmış hâlinden başka bir şey değildir. Ebu Garib hapishanesinden sızan görüntüler buz dağının sadece görünen yüzüdür. Ya da bu modern kralların Irak’ta, Afganistan ve Müslüman coğrafyalarda yaptıklarını tarihî verilerle inceleyin. Bakalım neler göreceksiniz?

Amerika bu zihniyetin neresinde?

Amerika Birleşik Devletleri’nin en önemli nüfusu sömürgecilikle meşhur olmuş devletlerdendir. İngiltere, Almanya ve İspanya. Sömürgecilik çağında öne çıkan bu devletlerin zenginlikleri ve refahı az önce belirttiğim gibi sömürgelerden gelmektedir. Bu devletlerin bir başka özelliği ise kendilerini Roma’nın varisi olarak tanıtmalarıydı. ABD’nin fikri yapısını bunlar ve yeraltında saklanan batıl ve zalim inançlara sahip bazı mezhepler belirlemektedir.

Siyonist İsrail de bu tanımlamayı yapıyor mu?

Siyanistler Yahudilerin seçilmiş kavim olduğunu düşünüyor. Daha önce Roma’ya karşı ayaklanmaları olsa da zamanla modern Roma İmparatorlarına uyum sağladılar. Aslında fikri yapıları Antik Roma’dan çok da farklı değil. Düşünsel olarak omuz omuza verip dünyanın tamamını köleleştirmeye odaklanmışlardır. Başta ABD ile kurdukları ortaklıkta Siyonistler de ABD de birbirini kullanma düşüncesindedir. Burada garip olan iki taraf da bunun farkındadır. Bunlar sahip oldukları sermaye, silah ve sosyal (sinema başta olmak üzere kültürel) hegemonyasını bağımsız devletlere karşı kullanarak onları da planlarına dahil etmeye çalışıyorlar. Teknoloji gelecek yıllarda en belirleyici güçlerden birisi olacaktır. Umudumuz o ki inşallah Müminler, zalimlerin bu planlarının farkındadır.

Bu zihniyetin İslam coğrafyasına yönelik hedefleri nelerdir?

İslam, Allah’ın peygamberine teslimiyet demekti. Peygamberimiz şehadetine kadar Müslümanlara rehberlik etti şehadetinden sonra da manevî varlığının etkisiyle Müslümanlar (Roma’ya özenen kralları olsa da) Orta Asya, Afrika, Avrupa her yerde askeri başarılar elde etti. Bir de Peygamberimizin gerçek varisi olan 12 İmam’dan birisinin liderliğinde İslamî bir hareket ortamı düşüncesi Roma’nın varisi olduğunu iddia edenlerin korkulu rüyasıdır. Müslümanların dünyaya egemen olmasını ve zaferlerinin kalıcı olmasını engelleyen şey birebir Peygamberimizin yöntemini uygulamayan kralların öncülüğünde hareket etmeleriydi. ABD ve Hayber’in acısını hâlâ hisseden İsrail’in ve işbirlikçilerinin İslam coğrafyasına karşı saldırgan tavırlarının altında yatan sebep 12. İmam’ın Müslümanların hepsinin liderliğine gelecek olduğunun Peygamberimiz ve Ehlibeyt’i tarafından haber verilmiş olmasıdır. Çünkü ne Peygamberimiz ne de Ehlibeyt’i olmayacak bir şeyi haber vermemiştir. İslam coğrafyasına karşı baskı ve saldırganlığın altındaki sebep Müslümanların uyanışını engelleme çabasından başka bir şey değildir.

Kuşkusuz bu zihniyete karşı bir direniş de söz konusu, siz bu direnişi nasıl tanımlıyorsunuz?

Tarihi dikkatli inceleyenler bizim bahsettiğimiz konulara yabancı değildir. Bahsettiğimiz ABD, İsrail ve işbirlikçilerinin amaçlarını bunlara karşı direnişi organize eden samimi kişiler elbette biliyordur. Tarih bize göstermektedir ki ne zaman bir Firavun kendisini ilah ilan etse hemen bir Musa (a.s.) da karşısına dikilmiş ve mazlumları korumaya almıştır. Ne zaman bir Yezit meydana çıksa İmam Hüseyin’i (a.s.) örnek alan bir lider de karşısına çıkıp mazlumlar için kıyam etmiştir. Buna çok fazla örnek verilebilir. Günümüzde de ABD ve İsrail’in Emperyal hedeflerine karşı direniş oluşturulmuştur. İslamî halkın uyanışıyla birlikte direnişin zalimlerin kökünü kazıyacağına inanıyorum.

Bilindiği gibi bölgede söz konusu güçlere karşı Direniş Ekseni olarak tanıdığımız güç var. Hamas, Hizbullah ve Kudüs Gücü…

Direniş Ekseni bazı zayıf saldırılara rağmen başarılı olacaktır. Çünkü sadece Şii-Alevî bir direnişten bahsetmiyoruz. Şii-Alevî ve Sünnî tam bir İslamî Direniş mevcuttur. Bu iki toplumun birliğe ve direnişe zarar vermeye çalışan unsurlarından temizlenmesiyle çok büyük zaferler elde edildi. Bundan sonra daha büyük zaferler olacaktır. Müslümanlar Peygamberimiz ve onun Ehlibeyt’inin önderliğinde birleşirse Siyonist-Emperyalistleri yok edeceklerdir. Bize rehberlik edecek bir bilgi vardır: Peygamberimiz ölüm döşeğindeyken Müslümanların orduya katılıp Roma’ya sefere çıkmasını emrediyordu. Şehadetine kadar bu emrini yineledi. Hatta orduya katılıp Roma’ya direnişe katılmayan sahabelerini de rivayetlere göre lanetledi. Bugün yapmamız gereken Peygamberimizin emrinin hâlâ geçerli olduğu bilip, Roma’nın varislerine karşı direnişe geçmemizdir. Çünkü eğer direniş olmazsa şeffaf prangalar altında kölelik olacaktır.

Kasım Süleymani ismi burada öne çıkıyor. Sizin değerlendirmeniz nedir?

Ben şahsım adına söylemem gerekirse General Kasım Süleymanî İslam’ın aziz komutanlarındandır. Az önce de dile getirdiğim gibi Emperyalistler bizim ayaklarımıza ve kalbimize şeffaf prangalar geçirip bizi köleleştirmeye çalışıyor. Direnişin en güçlü (hem zihnî olarak hem de bedensel) komutanlarından birisi de Kasım Süleymanî’ydi. O ilk önce kendisi için prangaları kabul etmedi, Ehlibeyt’i tanıdı, zaten İmam Hüseyin’i tanıyan kişi nasıl prangaya razı olup zalime diz çökebilir ki?! İstese sadece kendisi için endişelenip kendisini kurtarmaya çalışabilirdi ya da sadece kendi ülkesini Emperyalistlere karşı savunmayı seçebilirdi. Ama Kasım Süleymanî gibi birisi bunu yapamazdı. Çünkü Ehlibeyt’in öğrencisi ve Ehlibeyt’in öğrencilerinin yetiştirdiği kişiler sadece bir kısım insanı düşünmez, bütün insanlık onların gözünde “Allah’ın kuludur” ve Allah’tan başkasına kul/köle olmamalıdır. İmam Ali, Malik Eşter’e yazdığı “Emirnâme”de ne diyor: “Ey Malik! İnsanlar iki gruptur: Ya dinde kardeşin ya da yaratılışta eşindir.”

Öyleyse bizim derdimiz de Şehit Süleymanî gibi bütün insanlığın kölelikten kurtarılması için savaşmaktır. Bu savaş bazen kalemle, bazen silahla, bazen de ne şekilde gerekliyse o şekilde olmalıdır. Yüce Allah’ın bize, bütün müminlere şehadeti nasip etmesi ve şehidimizle buluşma umuduyla.(Hürseda Haber)

İSLAM ÜLKELERİ, 04 Ocak 2022 14:20

Yorumlar (0)

Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
İŞGALCİ İSRAİL BATI ŞERİA'DA BİNLERCE DÖNÜM ARAZİYİ GASP ETTİ

İŞGALCİ İSRAİL BATI ŞERİA'DA BİNLERCE DÖNÜM ARAZİYİ GASP ETTİ

ŞİFA HASTANESİNDE KATLİAM

ŞİFA HASTANESİNDE KATLİAM

STEPHANE DUJARRİC'TEN GAZZE AÇIKLAMASI

STEPHANE DUJARRİC'TEN GAZZE AÇIKLAMASI

SEYYİD ABDULMELİK EL HUSİ'DEN ABD'YE UYARI

SEYYİD ABDULMELİK EL HUSİ'DEN ABD'YE UYARI

İNSS'DEN ÇARPICI RAPOR

İNSS'DEN ÇARPICI RAPOR

YİTZHAK BRİK: BU SAVAŞ İSRAİL'İN YOK OLMASINA YOL AÇACAK

YİTZHAK BRİK: BU SAVAŞ İSRAİL'İN YOK OLMASINA YOL AÇACAK

ABD'Lİ İSTİHBARAT SUBAYI SCOTT RİTTER: İSRAİL HİZBULLAH'A KARŞI AÇACAĞI BİR SAVAŞI MUHTEMELEN KAYBEDECEK

ABD'Lİ İSTİHBARAT SUBAYI SCOTT RİTTER: İSRAİL HİZBULLAH'A KARŞI AÇACAĞI BİR SAVAŞI MUHTEMELEN KAYBEDECEK

MUHAMMED BAKIR GALİBAF'TAN İSMAİL HANİYE'YE TEBRİK

MUHAMMED BAKIR GALİBAF'TAN İSMAİL HANİYE'YE TEBRİK

SİYONİST ORDUDAN HALEP'E HAVA SALDIRISI : 33 ŞEHİT VE 100 YARALI (VİDEO)

SİYONİST ORDUDAN HALEP'E HAVA SALDIRISI : 33 ŞEHİT VE 100 YARALI (VİDEO)

İMAM HAMENEİ: ALLAH'IN İZNİYLE GAZZE HALKININ NİHAİ ZAFERİNİ GÖRECEKSİNİZ

İMAM HAMENEİ: ALLAH'IN İZNİYLE GAZZE HALKININ NİHAİ ZAFERİNİ GÖRECEKSİNİZ

HALİD MEŞAL: AKSA TUFANI TARİHİ BİR SAVAŞTIR

HALİD MEŞAL: AKSA TUFANI TARİHİ BİR SAVAŞTIR

YEMEN ENSARULLAH HAREKETİ YENİ HEDEFLERİNİ AÇIKLADI

YEMEN ENSARULLAH HAREKETİ YENİ HEDEFLERİNİ AÇIKLADI

THE WASHİNGTON POST: İSRAİL ORDUSU HAMAS'I YOK EDEMEZ

THE WASHİNGTON POST: İSRAİL ORDUSU HAMAS'I YOK EDEMEZ

LÜBNAN'DA HİZBULLAH İLE SİYONİST İSRAİL ARASINDA İSTİHBARAT SAVAŞLARI

LÜBNAN'DA HİZBULLAH İLE SİYONİST İSRAİL ARASINDA İSTİHBARAT SAVAŞLARI

ISRAEL HAYOM GAZETESİ'NDEN ÇARPICI HİZBULLAH ANALİZİ

ISRAEL HAYOM GAZETESİ'NDEN ÇARPICI HİZBULLAH ANALİZİ

LÜBNANLI HIRİSTİYANLAR HİZBULLAH'A NASIL BAKIYOR? (ANALİZ)

LÜBNANLI HIRİSTİYANLAR HİZBULLAH'A NASIL BAKIYOR? (ANALİZ)

CEMAAT-İ İSLAMİ'DEN HİZBULLAH AÇIKLAMASI

CEMAAT-İ İSLAMİ'DEN HİZBULLAH AÇIKLAMASI

FRANCESCA ALBANESE: GAZZE RAPORUNU HAZIRLARKEN TEHDİT ALDIM

FRANCESCA ALBANESE: GAZZE RAPORUNU HAZIRLARKEN TEHDİT ALDIM

İBRAHİM REİSİ HAMAS HEYETİNİ KABUL ETTİ

İBRAHİM REİSİ HAMAS HEYETİNİ KABUL ETTİ

İSLAMİ CİHAD SİYASİ BÜRO ÜYESİ İHSAN ATAYA'DAN TAHRAN GÖRÜŞMELERİ HAKKINDA ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

İSLAMİ CİHAD SİYASİ BÜRO ÜYESİ İHSAN ATAYA'DAN TAHRAN GÖRÜŞMELERİ HAKKINDA ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

TAHRAN'DA GAZZE İÇİN DEV GÖSTERİ

TAHRAN'DA GAZZE İÇİN DEV GÖSTERİ

HİZBULLAH: FİLİSTİN HALKINI YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ

HİZBULLAH: FİLİSTİN HALKINI YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ

MUHAMMED EL HİNDİ: NETANYAHU SAVAŞIN DEVAM ETMESİNİ İSTİYOR

MUHAMMED EL HİNDİ: NETANYAHU SAVAŞIN DEVAM ETMESİNİ İSTİYOR

IRAK İSLAMİ DİRENİŞİ SİYONİST İSRAİL ÜSLERİNİ VURMAYA DEVAM EDİYOR

IRAK İSLAMİ DİRENİŞİ SİYONİST İSRAİL ÜSLERİNİ VURMAYA DEVAM EDİYOR

HİZBULLAH'TAN İŞGALCİ İSRAİL'E MİSİLLEME

HİZBULLAH'TAN İŞGALCİ İSRAİL'E MİSİLLEME

ZİYAD EN-NEHALE: KAHRAMAN FİLİSTİN HALKI DİRENİŞE DEVAM EDECEK

ZİYAD EN-NEHALE: KAHRAMAN FİLİSTİN HALKI DİRENİŞE DEVAM EDECEK

İMAM HAMENEİ İSMAİL HENİYYE BAŞKANLIĞINDAKİ HAMAS HEYETİNİ KABUL ETTİ

İMAM HAMENEİ İSMAİL HENİYYE BAŞKANLIĞINDAKİ HAMAS HEYETİNİ KABUL ETTİ

İSMAİL HENİYYE: DÜNYA KUDÜS GÜNÜ BU SENE HER ZAMANKİNDEN DAHA GÖRKEMLİ OLMALI

İSMAİL HENİYYE: DÜNYA KUDÜS GÜNÜ BU SENE HER ZAMANKİNDEN DAHA GÖRKEMLİ OLMALI

SEYYİD ABDULMELİK EL HUSİ YEMEN'E YÖNELİK SİYONİST KOMPLOYU AÇIKLADI

SEYYİD ABDULMELİK EL HUSİ YEMEN'E YÖNELİK SİYONİST KOMPLOYU AÇIKLADI

HUSAM BEDRAN'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

HUSAM BEDRAN'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

İŞGALCİ İSRAİL'İN SU OYUNU (ANALİZ)

İŞGALCİ İSRAİL'İN SU OYUNU (ANALİZ)

GASIP İSRAİL SAVAŞ BAKANI YOAV GALANT ABD'YE GİTTİ

GASIP İSRAİL SAVAŞ BAKANI YOAV GALANT ABD'YE GİTTİ

HİZBULLAH GOLAN'DAKİ SİYONİST ORDU KARARGAHINI VURDU

HİZBULLAH GOLAN'DAKİ SİYONİST ORDU KARARGAHINI VURDU

IRAK İSLAMİ DİRENİŞİ SİYONİST REJİM SAVAŞ BAKANLIĞINI VURDU

IRAK İSLAMİ DİRENİŞİ SİYONİST REJİM SAVAŞ BAKANLIĞINI VURDU

AB SİYONİST ORDUNUN İHA TEKNOLOJİSİNİ FİNANSE EDİYOR

AB SİYONİST ORDUNUN İHA TEKNOLOJİSİNİ FİNANSE EDİYOR

YUKARI CELİLE KONSEYİ BAŞKANI: HİZBULLAH KUZEYDEKİ EN BÜYÜK VE EN TEHLİKELİ DÜŞMAN

YUKARI CELİLE KONSEYİ BAŞKANI: HİZBULLAH KUZEYDEKİ EN BÜYÜK VE EN TEHLİKELİ DÜŞMAN

HAMAS'TAN SİYONİST REJİMİN İDDİALARINA YALANLAMA

HAMAS'TAN SİYONİST REJİMİN İDDİALARINA YALANLAMA

DİRENİŞ ÇADIRI'NDAN ÇAĞRI: YARIN 30 İLDE GAZZE İÇİN MEYDANLARDAYIZ

DİRENİŞ ÇADIRI'NDAN ÇAĞRI: YARIN 30 İLDE GAZZE İÇİN MEYDANLARDAYIZ

EURO-MED ŞİFA HASTANESİ HAKKINDA ÖNEMLİ BİR RAPOR YAYINLADI

EURO-MED ŞİFA HASTANESİ HAKKINDA ÖNEMLİ BİR RAPOR YAYINLADI

İŞGALCİ İSRAİL 8 BİN DÖNÜM ARAZİYİ GASP ETTİ

İŞGALCİ İSRAİL 8 BİN DÖNÜM ARAZİYİ GASP ETTİ