İŞGALCİ İSRAİL BU YIL SİLVAN'DA ONLARCA EVİ YIKTI
KUDÜS, 31 Aralık 2021 11:19İşgal yönetimi Mescid-i Aksa’nın güneyindeki Silvan beldesinde 2021 yılında Filistinlilere ait 69 evi yıktı ve 5600 evin yıkım tehdidiyle karşı karşıya olduğu beldedeki 172 ev hakkında da yıkım kararı çıkardı.

Silvan Arazilerini ve Mülklerini Koruma Komitesi üyesi Ebu Diyab, dün konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Kudüs’teki işgal belediyesi ile Bölgesel İnşaat ve Düzenleme Komitesi’nin 2021 yılında Silvan beldesinde 172 yıkım kararı tebliğ ettiğini ve en son yıkım kararının Serhan ailesine dün tebliğ edildiğini söyledi.
Ebu Diyab, beldedeki 150 evin Arapların evlerini işgale olanak tanıyan Kaminitz yasasına binaen yıkım tehdidiyle karşı karşıya olduğunu ve işgal belediyesinin söz konusu evleri her an yıkabileceğini bildirdi.
2021 yılında Silvan beldesinde 69 evin yıkıldığını ve yüzde 66’ı çocuklardan oluşan 342 kişinin evsiz kaldığını belirten Ebu Diyab, 90 ev hakkında iddianame hazırlandığını ve sahiplerinin yasa dışı inşaat yapma suçlamasıyla 4 milyon 370 bin şikel para cezasına çarptırıldığını ifade etti.
Kudüs kentindeki yıkım kararlarının kentin işgalinden bu yana 7800’e ulaştığını açıklayan Ebu Diyab, yıkım kararlarının uygulanması halinde beldede ikamet eden on binlerce Kudüslünün göç etmek zorunda kalacağını ve etnik temizlik yaşanacağını kaydetti.
Yahudi yerleşimcilerin ve “Doğal Hayat İdaresi”nin bu yıl Silvan beldesinde 2015 dönüm araziye el koyduğunu bildiren Ebu Diyab, beldede yıkım tehdidiyle karşı karşıya olan evlerin sayısının 5600 civarında olduğunu ve El-Bustan Mahallesi, Yasul Vadisi ve Aynu’l-Levze gibi bazı mahallelerin tamamen yıkılma tehlikesi bulunduğunu belirtti.
Filistin Enformasyon Merkezi
KUDÜS, 31 Aralık 2021 11:19
Yorumlar (0)

HAMANEY: SİYONİST REJİM FİLİSTİN'DEN TEMİZLENECEKTİR

KASSAM VE KUDÜS TUGAYLARI SALDIRILARINI NEDEN DURDURDU?

SAMİ EBU ZUHRİ'DEN GAZZE İÇİN SİLAHA SARILMA ÇAĞRISI

HALİL EL HAYYE: DİRENİŞİN SİLAHI KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR

ŞEYH NAİM KASIM'DAN SİYONİST İSRAİL'E UYARI

OCHA: GAZZE'DE GIDA VE TIBBİ MALZEME STOKLARI BİTMEK ÜZERE

GAZZE'DE SOYKIRIM SÜRÜYOR

SİYONİST ORDU CENİN'DE 3250 EVİ YIKTI

MISIR ELÇİLİĞİ ÖNÜNDE REFAH KAPISI EYLEMİ

ANKARA DÜNYA KUDÜS GÜNÜ EYLEMİ (VİDEO-FOTO)

MUSTAFA AYDIN YAZDI: TÜRKİYE VE İRAN'IN FİLİSTİN POLİTİKALARI

AHMED MUHAMMEDİ: KUDÜS GÜNÜ DİRENİŞ BAYRAĞINI CANLI TUTMA GÜNÜDÜR

HAMANEY'DEN DÜNYA KUDÜS GÜNÜ ÇAĞRISI

DİRENİŞ CEPHESİ BİLEŞENLERİ FİLİSTİN DİRENİŞİNİN YANINDA

ANKARA DÜNYA KUDÜS GÜNÜ BASIN AÇIKLAMASINA DAVET

MALATYA DÜNYA KUDÜS GÜNÜ BASIN AÇIKLAMASINA DAVET

İSMAİL BEKAİ: DÜNYA GAZZE İÇİN AYAĞA KALKMALI

SİYONİST İSRAİL ORDUSUNDA KRİZ BÜYÜYOR

HAMAS'TAN GENEL SEFERBERLİK ÇAĞRISI

SİYONİST İSRAİL NASIR HASTANESİNE SALDIRDI

SALAH EL BERDEVİL ŞEHİT OLDU

YEMEN BEN GURİON HAVALİMANINI VURMAYA DEVAM EDECEK

SİYONİST İSRAİL GAZZE'DE KALICI İŞGAL PEŞİNDE

HAMANEY: İSLAM ÜMMETİ SİYONİST REJİME KARŞI BİRLİK OLMALI

HAMAS: ATEŞKESİ NETANYAHU ENGELLİYOR

HAMANEY: SİYONİST VARLIK YOK OLACAKTIR

KEMAL KEMAHLI NATO İNCİRLİK ÜSSÜNÜN ÖNÜNDE KONUŞTU

EBU UBEYDE'DEN DÜNYA MÜSLÜMANLARINA ÇAĞRI

İŞGALCİ İSRAİL'DEN GAZZE'NİN KUZEYİNE KARA HAREKATI

OCHA: GAZZE'DE İNSANİ KRİZ DERİNLEŞİYOR

YEMEN BEN GURİON HAVALİMANINI BALİSTİK FÜZE İLE VURDU

FİLİSTİNLİ GRUPLARDAN ABD'YE TEPKİ

YEMEN'DEN İSRAİL'E FÜZE SALDIRISI

NETANYAHU YİNE TEHDİT ETTİ

HİZBULLAH'TAN GAZZE AÇIKLAMASI

KUDÜS TUGAYLARI SÖZCÜSÜ EBU HAMZA ŞEHİT OLDU

SİYONİST İSRAİL ORDUSU GAZZE HALKINI YENİDEN GÖÇE ZORLUYOR

MUSTAFA EL BERGUSİ'DEN ARAP VE İSLAM DÜNYASINA ELEŞTİRİ

HAMAS'TAN KATİL NETANYAHU HÜKÜMETİNE TEPKİ
