EL HALİL'DE GECE ŞAŞIRTMASI
BATI YAKA , 30 Ekim 2021 05:36Dün gece Batı Şeria'nın güney kesiminde yer alan El-Halil şehrinde, açlık grevindeki eylemlere destek amacıyla işgal güçlerine karşı gece şaşırtması eylemleri devam etti. Bu arada işgal güçlerinin Batı Şeria ve Kudüs'te yaptığı baskınlarda da bazı Filistinliler tutuklandı.

Dün gecenin geç saatlerinde El-Halil'deki El-Fevar mülteci kampının girişinde, Filistinli gençlerin açlık grevindeki esirlere destek mücadelesi için Hamas'ın çağrısıyla ilan edilen Büyük Esirlere Vefa Cuması münasebetiyle gece şaşırtması eylemleri düzenlemeleri üzerine işgal güçleriyle aralarında çatışmalar meydana geldi.
Gençler araba lastikleri yaktıkları gibi mülteci kampının girişindeki askeri kuleyi de molotof kokteylleriyle ve taşlarla hedef aldılar.
Dün de Batı Şeria'nın değişik bölgelerinde, yine Vefa Cuması münasebetiyle açlık grevindeki esirlere destek amacıyla düzenlenen gösterilere işgal güçlerinin müdahalesi sebebiyle bazı yerlerde çatışmalar yaşanmıştı.
Bu arada işgal güçlerinin baskınları ve tutuklamaları da devam etti. El-Hader kasabasının yakınındaki Es-Semin bölgesinde meydana gelen çatışmalarda, Ed-Duheyşe mülteci kampından 16 yaşındaki Muhenned Hasan El-Hasenat adlı gencin tutuklandığı bildirildi.
İşgal güçleri Kefer Kaddum kasabasından Ahmed Nasr Cumu'a isimli bir genci de Cenin yakınındaki Salim askeri geçit noktasından geçtiği sırada tutukladıkları bildirildi.
Bugün (30 Ekim Cumartesi) sabah saatlerinde de Eski Kudüs kapılarından Babu Hitta'da üç Filistinli gencin işgal güçleri tarafından tutuklandığı haber verildi. İşgal güçlerinin Mu'tasım Er-Recbi, Muhammed Er-Razim ve Beha Di'na adlı bu gençleri önce darp ederek yaraladıkları sonra da tutuklayıp soruşturma merkezlerinden birine götürdükleri belirtildi.
İşgal güçleri dün de Kudüs'te Yusufiyye Mezarlığı'nın yıkılmasına tepki gösterenlere yönelik saldırılarında çoğu 18 yaşın altında olan 8 Kudüslü genci tutuklamışlardı.
İşgalciler Batı Şeria ve Kudüs'te baskın ve tutuklamaları rutin bir şekilde sürdürüyor.
Filistin Enformasyon Merkezi
BATI YAKA , 30 Ekim 2021 05:36
Yorumlar (0)

HİZBULLAH KOMUTANI HASAN BEDR ŞEHİT OLDU

HAMANEY: SİYONİST REJİM FİLİSTİN'DEN TEMİZLENECEKTİR

KASSAM VE KUDÜS TUGAYLARI SALDIRILARINI NEDEN DURDURDU?

SAMİ EBU ZUHRİ'DEN GAZZE İÇİN SİLAHA SARILMA ÇAĞRISI

HALİL EL HAYYE: DİRENİŞİN SİLAHI KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR

ŞEYH NAİM KASIM'DAN SİYONİST İSRAİL'E UYARI

OCHA: GAZZE'DE GIDA VE TIBBİ MALZEME STOKLARI BİTMEK ÜZERE

GAZZE'DE SOYKIRIM SÜRÜYOR

SİYONİST ORDU CENİN'DE 3250 EVİ YIKTI

MISIR ELÇİLİĞİ ÖNÜNDE REFAH KAPISI EYLEMİ

ANKARA DÜNYA KUDÜS GÜNÜ EYLEMİ (VİDEO-FOTO)

MUSTAFA AYDIN YAZDI: TÜRKİYE VE İRAN'IN FİLİSTİN POLİTİKALARI

AHMED MUHAMMEDİ: KUDÜS GÜNÜ DİRENİŞ BAYRAĞINI CANLI TUTMA GÜNÜDÜR

HAMANEY'DEN DÜNYA KUDÜS GÜNÜ ÇAĞRISI

DİRENİŞ CEPHESİ BİLEŞENLERİ FİLİSTİN DİRENİŞİNİN YANINDA

ANKARA DÜNYA KUDÜS GÜNÜ BASIN AÇIKLAMASINA DAVET

MALATYA DÜNYA KUDÜS GÜNÜ BASIN AÇIKLAMASINA DAVET

İSMAİL BEKAİ: DÜNYA GAZZE İÇİN AYAĞA KALKMALI

SİYONİST İSRAİL ORDUSUNDA KRİZ BÜYÜYOR

HAMAS'TAN GENEL SEFERBERLİK ÇAĞRISI

SİYONİST İSRAİL NASIR HASTANESİNE SALDIRDI

SALAH EL BERDEVİL ŞEHİT OLDU

YEMEN BEN GURİON HAVALİMANINI VURMAYA DEVAM EDECEK

SİYONİST İSRAİL GAZZE'DE KALICI İŞGAL PEŞİNDE

HAMANEY: İSLAM ÜMMETİ SİYONİST REJİME KARŞI BİRLİK OLMALI

HAMAS: ATEŞKESİ NETANYAHU ENGELLİYOR

HAMANEY: SİYONİST VARLIK YOK OLACAKTIR

KEMAL KEMAHLI NATO İNCİRLİK ÜSSÜNÜN ÖNÜNDE KONUŞTU

EBU UBEYDE'DEN DÜNYA MÜSLÜMANLARINA ÇAĞRI

İŞGALCİ İSRAİL'DEN GAZZE'NİN KUZEYİNE KARA HAREKATI

OCHA: GAZZE'DE İNSANİ KRİZ DERİNLEŞİYOR

YEMEN BEN GURİON HAVALİMANINI BALİSTİK FÜZE İLE VURDU

FİLİSTİNLİ GRUPLARDAN ABD'YE TEPKİ

YEMEN'DEN İSRAİL'E FÜZE SALDIRISI

NETANYAHU YİNE TEHDİT ETTİ

HİZBULLAH'TAN GAZZE AÇIKLAMASI

KUDÜS TUGAYLARI SÖZCÜSÜ EBU HAMZA ŞEHİT OLDU

SİYONİST İSRAİL ORDUSU GAZZE HALKINI YENİDEN GÖÇE ZORLUYOR

MUSTAFA EL BERGUSİ'DEN ARAP VE İSLAM DÜNYASINA ELEŞTİRİ
