SADA SOCİAL'DEN FACEBOOK'A TEPKİ
GAZZE, 27 Temmuz 2021 11:02Filistinli gençlerin, İsrail makamları ve işgal güçleri tarafından hak ihlallerine maruz kalan sosyal medya kullanıcılarının haklarını savunmak amacıyla kurduğu Sada Social isimli merkez, popüler sosyal medya uygulamalarının başında gelen Facebook uygulamasının, Filistin'le ilgili içeriklere savaş açmasına sert tepki gösterdi.

Merkez tarafından yapılan açıklamada, İsrail yanlısı politikalar yürüten Facebook uygulamasının, Filistin arenasında büyük önem arz eden haber ajansları başta olmak üzere Filistin merkezli paylaşımlar yapan birçok sayfaya kısıtlama getirdiği ve erişimlerini engellediğine dair şikayetlerin günbegün arttığına dikkat çekildi.
Filistinli araştırmacılar, Gazze Şeridi, Kudüs ve Mescidi Aksa’yı destekleyici yayınların sosyal medya platformlarınca engellenmesini, işgalci İsrail’in yoğun baskılarının doğal sonucu olarak değerlendiriyor. Ayrıca Filistinli aktivistlere ait hesapların da keza İsrail'in uyguladığı baskı sonucu kapatıldığı ifade edildi.
Açıklamada, Facebook gibi mecralarda, bir taraftan İsrail rejiminin işlediği insanlık suçlarını örtbas etmeye yönelik paylaşımların geniş kitlelere ulaştığı diğer taraftan Filistin içeriklerini paylaşan hesapların hiçbir gerekçe gösterilmeden hukuksuzca kapatıldığı belirtildi.
Öte yandan Facebook, son günlerde Filistin davasıyla ilgili birçok kelimeyi kullanılması yasak kelimeler kapsamına aldı. Sosyal paylaşım sitesinin bu kararının bazıları on yıldır açık olan, Filistinlilere ait yüzlerce hesabın ve sayfanın cezalandırılmasına ve kapatılmasına yol açacağı kaydedildi.
Sada Social Merkezi, Facebook yönetiminden Filistin konusuna tarafsız gözle bakmasını, dünyadaki diğer insanlar gibi Filistinlilerin de görüşlerini ve düşüncelerini ifade etmek için Facebook’u kullanma haklarının olduğunu göz önünde bulundurmasını istedi.
Filistin Enformasyon Merkezi
GAZZE, 27 Temmuz 2021 11:02
Yorumlar (0)

HAMANEY: SİYONİST REJİM FİLİSTİN'DEN TEMİZLENECEKTİR

KASSAM VE KUDÜS TUGAYLARI SALDIRILARINI NEDEN DURDURDU?

SAMİ EBU ZUHRİ'DEN GAZZE İÇİN SİLAHA SARILMA ÇAĞRISI

HALİL EL HAYYE: DİRENİŞİN SİLAHI KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR

ŞEYH NAİM KASIM'DAN SİYONİST İSRAİL'E UYARI

OCHA: GAZZE'DE GIDA VE TIBBİ MALZEME STOKLARI BİTMEK ÜZERE

GAZZE'DE SOYKIRIM SÜRÜYOR

SİYONİST ORDU CENİN'DE 3250 EVİ YIKTI

MISIR ELÇİLİĞİ ÖNÜNDE REFAH KAPISI EYLEMİ

ANKARA DÜNYA KUDÜS GÜNÜ EYLEMİ (VİDEO-FOTO)

MUSTAFA AYDIN YAZDI: TÜRKİYE VE İRAN'IN FİLİSTİN POLİTİKALARI

AHMED MUHAMMEDİ: KUDÜS GÜNÜ DİRENİŞ BAYRAĞINI CANLI TUTMA GÜNÜDÜR

HAMANEY'DEN DÜNYA KUDÜS GÜNÜ ÇAĞRISI

DİRENİŞ CEPHESİ BİLEŞENLERİ FİLİSTİN DİRENİŞİNİN YANINDA

ANKARA DÜNYA KUDÜS GÜNÜ BASIN AÇIKLAMASINA DAVET

MALATYA DÜNYA KUDÜS GÜNÜ BASIN AÇIKLAMASINA DAVET

İSMAİL BEKAİ: DÜNYA GAZZE İÇİN AYAĞA KALKMALI

SİYONİST İSRAİL ORDUSUNDA KRİZ BÜYÜYOR

HAMAS'TAN GENEL SEFERBERLİK ÇAĞRISI

SİYONİST İSRAİL NASIR HASTANESİNE SALDIRDI

SALAH EL BERDEVİL ŞEHİT OLDU

YEMEN BEN GURİON HAVALİMANINI VURMAYA DEVAM EDECEK

SİYONİST İSRAİL GAZZE'DE KALICI İŞGAL PEŞİNDE

HAMANEY: İSLAM ÜMMETİ SİYONİST REJİME KARŞI BİRLİK OLMALI

HAMAS: ATEŞKESİ NETANYAHU ENGELLİYOR

HAMANEY: SİYONİST VARLIK YOK OLACAKTIR

KEMAL KEMAHLI NATO İNCİRLİK ÜSSÜNÜN ÖNÜNDE KONUŞTU

EBU UBEYDE'DEN DÜNYA MÜSLÜMANLARINA ÇAĞRI

İŞGALCİ İSRAİL'DEN GAZZE'NİN KUZEYİNE KARA HAREKATI

OCHA: GAZZE'DE İNSANİ KRİZ DERİNLEŞİYOR

YEMEN BEN GURİON HAVALİMANINI BALİSTİK FÜZE İLE VURDU

FİLİSTİNLİ GRUPLARDAN ABD'YE TEPKİ

YEMEN'DEN İSRAİL'E FÜZE SALDIRISI

NETANYAHU YİNE TEHDİT ETTİ

HİZBULLAH'TAN GAZZE AÇIKLAMASI

KUDÜS TUGAYLARI SÖZCÜSÜ EBU HAMZA ŞEHİT OLDU

SİYONİST İSRAİL ORDUSU GAZZE HALKINI YENİDEN GÖÇE ZORLUYOR

MUSTAFA EL BERGUSİ'DEN ARAP VE İSLAM DÜNYASINA ELEŞTİRİ

HAMAS'TAN KATİL NETANYAHU HÜKÜMETİNE TEPKİ
