FAS TEVHİD VE ISLAH HAREKETİNDEN ÖNEMLİ ÇAĞRI
İSLAM ÜLKELERİ, 20 Haziran 2021 05:43İktidardaki Fas partisine bağlı Tevhid ve Islah (Birlik ve Reform) Hareketi'nin lideri, ülkeye siyonist rejimle uzlaşmadan çekilmesi ve siyonist rejimin büyükelçisini Rabat'tan sürmesi çağrısında bulundu.

Fas'ta iktidardaki Adalet ve Kalkınma partisine bağlı Tevhid ve Islah Hareketi'nin lideri Abdulrahim Şeyhi Belade, Kudüs konusunda düzenlenen ulusal bir konferansta, Fas resmi kurumlarının siyonist rejimle imzalanan uzlaşma anlaşmasından çekilmesi gerektiğini ifade etti.
Fas ve Siyonist rejim, 10 Aralık'ta diplomatik ilişkileri normalleştirmek için bir anlaşma imzalamıştı.
Abdulrahim Şeyhi Belade, işgalci İsrail rejimine karşı Filistin'in yanında olmanın sadece Filistin'i savunmak değil, aynı zamanda bu rejimle ilişkilerin normalleşmesine karşı da kendini savunmak olduğunu belirtti.
Belade, "İsrail, ülkelerimizle ilişkileri normalleştirerek eğitim sistemimize ve medyamıza sızmaya, bilgi ve farkındalığı çarpıtmaya ve Siyonist anlatıyı gerçek anlatı gibi göstermeye çalışıyor." açıklamasında bulundu.
Arabi 21 internet sitesinin aktardığına göre, Birlik ve Reform Hareketi başkanı, "İşgalci İsrail rejimi, barış kisvesi arkasına gizlenmiş, düşmanımız olmaya devam edecektir." dedi.
Abdulrahim Şeyhi Belade, "Biz, Arap ve İslam ümmeti, siyonist rejimle ilişkilerin normalleşmesine karşı koymanın yanı sıra, Filistin davasını desteklemeye devam etmeli ve her zaman Filistin direnişini desteklemeliyiz." dedi.
Şeyhi Belade, Filistin direnişinin siyonist rejimle ilişkilerin normalleşmesine yönelik hesapları bozduğunu ve Arap milletleri arasında Filistin sorununu yeniden canlandırdığını söyledi.
Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Ahmed el-Risuni de konferansta, Filistin sorununun tek çözümünün siyonist rejimin işgaline ve yıkımına son verilmesi ve Yahudilerin kendi ülkelerine geri dönmesi olduğunu belirtti.
Ahmed el-Risuni, Arap ve İslam ülke ve milletlerini Filistin direnişini desteklemeye çağırdı.
rasthaber
İSLAM ÜLKELERİ, 20 Haziran 2021 05:43
Yorumlar (0)

İSLAMİ CİHAD'TAN ŞUCAİYYE KATLİAMINA TEPKİ

HAMAS'TAN İSLAM DÜNYASINA SİTEM

FİLİSTİN SAĞLIK BAKANLIĞINDAN GAZZE UYARISI

GAZA NEEDS BREAD HASHTAG'İ TREND OLDU

GAZZE İÇİN KÜRESEL GENEL GREV

SİYONİST İSRAİL EKONOMİSİ ÇÖKÜŞTE

GENERAL HÜSEYİN SELAMİ: HER SENARYOYA HAZIRIZ

KASSAM TUGAYLARI ASDOD'U FÜZELERLE VURDU

GAZZE'DE YETİM SAYISI 39 BİNİ GEÇTİ

GAZZE DOSTU FEVZİYE ŞENOĞLU ÖZGÜR

ABDULBARİ ATVAN TRUMP'A NEDEN TEŞEKKÜR ETTİ?

EBU UBEYDE NETANYAHU'YU UYARDI

RONEN BAR'DAN NETANYAHU'YA SUÇLAMA

EL HUSİ: GAZZE HALKINI DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ

GAZZE'DE 232 GAZETECİ ŞEHİT EDİLDİ

İSRAİL'İN SURİYE'YE SALDIRILARINA HTŞ'DEN SADECE SİTEM

DÜNYA MÜSLÜMAN ALİMLER BİRLİĞİ'NDEN GAZZE ÇAĞRISI

SİYONİST İSRAİL LÜBNAN'DA HAMAS LİDERİNİ ŞEHİT ETTİ

HİZBULLAH'TAN SURİYE VE YEMEN BİLDİRİSİ

FİLİSTİNLİ ALİMLER BİRLİĞİ'NDEN GAZZE İÇİN KIYAM ÇAĞRISI

HAMAS'TAN GAZZE İÇİN SEFERBERLİK ÇAĞRISI

HAMAS SURİYE VE YEMEN'E DÜZENLENEN SALDIRILARI KINADI

ABD YEMEN'E KARŞI SIĞINAK DELİCİ BOMBALAR KULLANIYOR

HAMAS İSRAİL'İN OYUNUNU BOZDU

HAMAS UNRWA'NIN KLİNİĞİNE DÜZENLENEN SALDIRIYI KINADI

DÜNYA GAZZE'DEKİ SOYKIRIMA SESSİZ

GAZZE SINIR KAPILARININ DERHAL AÇILMASI ÇAĞRISI

YEMEN GAZZE SAVUNMASI İÇİN YÜZLERCE ŞEHİT VERDİ

HÜSEYİN HAC HASAN'DAN ABD'YE SUÇLAMA

MISIR KONSOLOSLUĞU ÖNÜNDE REFAH KAPISI AÇILSIN EYLEMİ

İSTANBUL'DA DÜNYA KUDÜS GÜNÜ YÜRÜYÜŞÜ DÜZENLENDİ

HAMAS: GAZZE'DE BÜTÜN EKMEK FIRINLARI KAPANDI

HİZBULLAH KOMUTANI HASAN BEDR ŞEHİT OLDU

HAMANEY: SİYONİST REJİM FİLİSTİN'DEN TEMİZLENECEKTİR

KASSAM VE KUDÜS TUGAYLARI SALDIRILARINI NEDEN DURDURDU?

SAMİ EBU ZUHRİ'DEN GAZZE İÇİN SİLAHA SARILMA ÇAĞRISI

HALİL EL HAYYE: DİRENİŞİN SİLAHI KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR

ŞEYH NAİM KASIM'DAN SİYONİST İSRAİL'E UYARI

OCHA: GAZZE'DE GIDA VE TIBBİ MALZEME STOKLARI BİTMEK ÜZERE
