HÜKÜMETE VE KAMUOYUNA KÜRECİK NATO RADARI ÇAĞRISI ( BİLDİRİNİN TAMAMINI SABIRLA OKUYUNUZ)

İSLAM ÜLKELERİ, 16 Mayıs 2021 18:46

Hükümet Mescidi Aksa’yı işgalden ve yıkımdan kurtarma ve Gazze’de 16 yıldır var olan Siyonist ablukaya ve saldırıya son verme konusunda samimiyetini göstermek için biran önce bu adımları atmalıdır.

HÜKÜMETE VE KAMUOYUNA KÜRECİK NATO RADARI ÇAĞRISI ( BİLDİRİNİN TAMAMINI SABIRLA OKUYUNUZ)

Bismillahirrahmanirrahim

Bilindiği üzere mübarek Ramazan ayının başından bu yana Siyonist İsrail Mescidi Aksa’da namaz kılan Müslümanlara vahşice saldırmış ve Doğu Kudüs’ü işgal planı çerçevesinde Şeyh Cerrah mahallesindeki evleri gasp etmeye başlamıştı. Ayrıca bununla da yetinmeyip Heykel Örgütü gibi Siyonist yapıları sahaya sürerek 10 Mayıs’ta Mescidi Aksa’ya on binlerce Siyonistin baskın yapmasını organize etmişti.

Korsan İsrail’in tüm bu şom planları ve vahşi girişimleri Kudüslü Müslümanların direnişiyle karşılaşmış ve Mescidi Aksa’ya yönelik tehlikenin giderek artması üzerine Kassam Tugayları, Siyonist rejime Aksa’ya yönelik saldırıları durdurması yönünde bir ültimatom vermişti. Fakat gasıp İsrail bu ültimatomu göz ardı edip Mescidi Aksa’ya ve Kudüslü Müslümanlara saldırmaya devam edince başta Kassam Tugayları ve Kudüs Seriyyeleri olmak üzere tüm Direniş Grupları füze seçeneğini devreye sokmuşlardı.

Bunun üzerine Siyonist İsrail, füze saldırılarına misillemede bulunma bahanesiyle yedi gündür Gazze’yi havadan, denizden ve karadan acımasızca bombalamaya başladı. Şu ana kadar sivil yerleşim yerlerine yapılan bu vahşi saldırılarda Gazze’de yaklaşık 200 kardeşimiz şehit oldu. 1100 kardeşimiz de yaralandı.

Terörist İsrail’in bu saldırılarına hem halk hem de hükümetler bazında tüm dünyada ciddi bir tepki gösterildi. Halklar sokaklara döküldü. Hükümetlerin birçoğu da üst perdeden bu vahşi saldırıları kınadı.

Bu bağlamda milletimiz bir haftadır tarihte eşine az rastlanır bir şekilde Gazze, Kudüs ve Mescidi Aksa için meydanlara inerek üzerine düşen vazifeyi yerine getirdi ve hükümete atacağı adımlar konusunda kamuoyu desteği verdi.

Hükümet ise en üst perdeden ve en yetkili ağızlardan Siyonist İsrail’i kınamasına ve bu katil rejime gereken dersin anlayacağı dilden verilmesi gerektiğini dillendirmesine rağmen henüz milletimizin, Filistinli kardeşlerimizin ve İslam dünyasının beklediği fiili adımları atmadı.

Biz inisiyatif olarak milletimiz adına hükümetten ivedilikle aşağıda maddeler halinde sıraladığımız adımları bir an önce atmasını talep ediyoruz.

1) Maalesef  2012 yılında kamuoyunun tüm itirazlarına rağmen Siyonist İsrail’e istihbarat desteği vermek amacıyla Malatya’mızda kurulan Kürecik NATO Radar Üssü derhal kapatılmalıdır.

2) Siyonist İsrail ile ülkemiz arasında var olan tüm ilişkiler (diplomatik, ticari, askeri, istihbari vd.) tamamen kesilmeli, ülkemizdeki Siyonist elçilik ve konsolosluk hemen kapatılmalıdır.

3) Mavi Marmara konusunda yapılan yanlıştan dönülmelidir. Mavi Marmara konusunda Siyonist İsrail ile yapılan anlaşma iptal edilmeli ve Siyonist komutanların ve yetkililerin hem ülkemizde ve hem de uluslararası mahkemelerde yargılanmasının önü açılmalıdır.

4) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan Yahudilerin Siyonist İsrail’de askerlik yapmasına imkan sağlayan kanun derhal iptal edilmelidir.  

5) Terörist İsrail’in en büyük hamisi olan büyük şeytan ABD/NATO’nun kullanımındaki İncirlik NATO üssü derhal kapatılmalıdır.

Hükümet Mescidi Aksa’yı işgalden ve yıkımdan kurtarma ve Gazze’de 16 yıldır var olan Siyonist ablukaya ve saldırıya son verme konusunda samimiyetini göstermek için biran önce bu adımları atmalıdır.

Bu arada milletimize ve tüm kamuoyuna şu çağrıda bulunuyoruz:

Siyonist İsrail’in zulmünün son bulması için bu terör rejiminin elçilik ve konsolosluğu önünde eylemler yapmanın yanı sıra, İslam ülkeleri içerisinde yaptıkları anlaşmalarla bu katil rejime alan açan ve küstahlaşmasına sebebiyet veren iktidarları da şiddetli şekilde uyarmalıyız.   

Hükümetin yukarıda saydığımız adımları atması için kamuoyunun baskısı ve talebi büyük önem arz etmektedir. Bu bağlamada milletimizden, siyasi partilerimizden, STK’larımızdan ve kanaat önderlerimizden hükümeti bu adımları atmaya sevk edecek ve cesaretlendirecek açıklamalar ve eylemler yapmalarını talep ediyoruz. Geçtiğimiz gün Kürecik NATO Radarı konusunda kamuoyunda büyük yankı oluşturan çalışmasından dolayı da Genç Saadet'i tebrik ediyoruz. 

Bizler Kürecik NATO Radar Üssüne Hayır İnisiyatifi olarak toplumun tüm kesimleriyle bu konuda yapıcı işbirliği içerisinde olmaya hazırız. Ayrıca bunun gerçekleşmesi için de siyasi partiler, STK’lar ve kanaat önderleri ile temaslarımızı sürdürüyoruz.

Biz inisiyatif olarak 2 yıldır her ay Malatya Soykan Meydanı’nda ‘NATO’ya ve Üslerine Hayır Cuması’ kapsamında yaptığımız basın açıklamalarında Kürecik NATO Radarı ile ilgili şu gerçekleri kamuoyuyla paylaştık:

Kamuoyunun da malumu olduğu üzere Kürecik NATO Radar Üssü, halkımızın tüm itirazlarına rağmen 2012 yılında Kürecik’te kuruldu. 1000 (bin) kilometre yarı çapta her türlü hava aracını belli bir yüksekliğe ulaştığı anda tespit edebilen ABD yapımı AN-TPY-2 Radarı, korsan İsrail’e fırlatılacak her türlü balistik füzeyi algılama vazifesini yerine getiriyor.

Bu radar, Siyonist İsrail’e atılan bir füzeyi tespit edip füzenin yörüngesini ve düşeceği yeri tanımlar ve bu istihbari bilgileri ABD’nin savaş gemilerine veya karaya yerleştirdiği hava savunma sistemine gönderir. Böylece karşı önleyici füze ateşlenir.

ABD’nin İsrail’in Negev çölüne yerleştirdiği aynı tip radarın konum itibariyle Kürecik’teki radar gibi çalışmasına imkan olmadığı için Kürecik NATO radarı İsrail için hayati önem taşımaktadır. Mesela İsrail’e atılan 1300 km menzilli bir füze, Kürecik’teki radar tarafından daha 300 km mesafeye ulaşmadan tespit edilecek, füzenin uçuş yörüngesinden İsrail’de düşeceği koordinat hesap edilerek Siyonistlerin 10 dakika içerisinde sığınaklara girmesi sağlanacaktır. Ayrıca Kürecik NATO Radarından gelen istihbaratla ABD ve İsrail ordularına ait karşı önleyici füzelerin bulunduğu bataryalar harekete geçirilecektir. Görüldüğü gibi Kürecik’teki bu radar Terörist İsrail’e çok kritik bir bilgi vermektedir.

Hatırlanacağı gibi, ABD Savunma Dergisi olarak bilinen Defense News 2014 yılında, İsrail’in Demir Kubbe hava savunma sistemini test ettiğini bu testler sonucunda sistemin Türkiye’de bulunan Kürecik NATO Radar Üssü ile entegre halde çalıştığını yazmıştı. 20 Kasım 2012 tarihinde Gazze’ye yapılan saldırılar sonucunda HAMAS tarafından atılan füzelerin, Kürecik’ten gelen istihbarat bilgisi ile İsrail’in Demir Kubbe sistemi tarafından vurulduğu da dergi tarafından aktarılan bilgiler arasında yer almıştı. Daha önce yapılan denemelerde İsrail savaş uçağından fırlatılan Blue Sparrow 2 füzesi hem İsrail hem de Kürecik radar üssünden anında tespit edilmiş ve savunma sistemleri harekete geçirilmişti. Tatbikatta Kürecik’teki sistem ile İsrail’in Demir Kubbe’sinin hem veri paylaşımı hem de koordinasyonu test edilmişti.

Yani Kürecik’teki radar, İsrail’deki aynı tip iki radarla ve Almanya’nın Ramstayn Üssündeki ana merkezle irtibatlı bir radardır.

Katil İsrail’in Gazze’ye yönelik son saldırılarına Filistin Direnişinin füzelerle verdiği cevap sırasında da Kürecik’in Siyonist rejime istihbarat desteği verdiği kamuoyunda sıkça dile getirildi.

Emekli Tümgeneral Beyazıt Karataş’ın verdiği bilgilere göre; bu radarın özelliği ihbar amaçlı kullanılmasıdır, Kürecik’te bulunan radar, NATO’nun hava savunma sistemi kurulu olan üslerine bilgi aktarır. Kürecik’teki radar, Türkiye’ye gelebilecek tehdidi önleyecek durumda değildir. Çünkü Türkiye’de bu radarlarla uyumlu bir hava savunma sistemi yani füze bataryası yoktur. Zaten bu yüzden biz Rusya’dan S-400’leri aldık. Kürecik radarının esas amacı,  Siyonist İsrail’e ve Körfezdeki Arap Krallıklarına gelebilecek olan tehditleri önceden algılayıp oraya gerekli uyarıyı yapmaktır.

Zaten Genelkurmay İstihbarat Dairesi eski Başkanı Korgeneral İsmail Hakkı Pekin paşa geçtiğimiz aylarda Kürecik NATO Radarıyla ilgili olarak, ‘Bu radar, Türkiye’nin hava savunmasından çok İsrail ve ABD’nin hava savunmasına hizmet eden bir sistem’ demişti. Yine emekli Kurmay Albay İhsan Sefa da bu radarın sadece Siyonist İsrail’e hizmet ettiğini ifade etmişti.

Görüldüğü gibi Seyyid Battal Gazi’nin şehrinde kurulu olan bu radar üssü ülkemiz için büyük bir tehlike oluşturuyor. Bu yüzden Kürecik NATO Radar üssü hiç vakit kaybetmeden sökülmeli burada çalışan ABD’li ve İsrailli personel ülkelerine gönderilmelidir. Hükümet bu yanlıştan bir an önce dönmeli ve ülkemizi Siyonist İsrail’e hizmet eden Kürecik NATO Radar Üssü ayıbından kurtarmalıdır.

KÜRECİK NATO RADAR ÜSSÜNE HAYIR İNİSİYATİFİ 

16.05.2021

İSLAM ÜLKELERİ, 16 Mayıs 2021 18:46

Yorumlar (0)

Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
HALİD MEŞAL: AKSA TUFANI TARİHİ BİR SAVAŞTIR

HALİD MEŞAL: AKSA TUFANI TARİHİ BİR SAVAŞTIR

YEMEN ENSARULLAH HAREKETİ YENİ HEDEFLERİNİ AÇIKLADI

YEMEN ENSARULLAH HAREKETİ YENİ HEDEFLERİNİ AÇIKLADI

THE WASHİNGTON POST: İSRAİL ORDUSU HAMAS'I YOK EDEMEZ

THE WASHİNGTON POST: İSRAİL ORDUSU HAMAS'I YOK EDEMEZ

LÜBNAN'DA HİZBULLAH İLE SİYONİST İSRAİL ARASINDA İSTİHBARAT SAVAŞLARI

LÜBNAN'DA HİZBULLAH İLE SİYONİST İSRAİL ARASINDA İSTİHBARAT SAVAŞLARI

ISRAEL HAYOM GAZETESİ'NDEN ÇARPICI HİZBULLAH ANALİZİ

ISRAEL HAYOM GAZETESİ'NDEN ÇARPICI HİZBULLAH ANALİZİ

LÜBNANLI HIRİSTİYANLAR HİZBULLAH'A NASIL BAKIYOR? (ANALİZ)

LÜBNANLI HIRİSTİYANLAR HİZBULLAH'A NASIL BAKIYOR? (ANALİZ)

CEMAAT-İ İSLAMİ'DEN HİZBULLAH AÇIKLAMASI

CEMAAT-İ İSLAMİ'DEN HİZBULLAH AÇIKLAMASI

FRANCESCA ALBANESE: GAZZE RAPORUNU HAZIRLARKEN TEHDİT ALDIM

FRANCESCA ALBANESE: GAZZE RAPORUNU HAZIRLARKEN TEHDİT ALDIM

İBRAHİM REİSİ HAMAS HEYETİNİ KABUL ETTİ

İBRAHİM REİSİ HAMAS HEYETİNİ KABUL ETTİ

İSLAMİ CİHAD SİYASİ BÜRO ÜYESİ İHSAN ATAYA'DAN TAHRAN GÖRÜŞMELERİ HAKKINDA ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

İSLAMİ CİHAD SİYASİ BÜRO ÜYESİ İHSAN ATAYA'DAN TAHRAN GÖRÜŞMELERİ HAKKINDA ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

TAHRAN'DA GAZZE İÇİN DEV GÖSTERİ

TAHRAN'DA GAZZE İÇİN DEV GÖSTERİ

HİZBULLAH: FİLİSTİN HALKINI YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ

HİZBULLAH: FİLİSTİN HALKINI YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ

MUHAMMED EL HİNDİ: NETANYAHU SAVAŞIN DEVAM ETMESİNİ İSTİYOR

MUHAMMED EL HİNDİ: NETANYAHU SAVAŞIN DEVAM ETMESİNİ İSTİYOR

IRAK İSLAMİ DİRENİŞİ SİYONİST İSRAİL ÜSLERİNİ VURMAYA DEVAM EDİYOR

IRAK İSLAMİ DİRENİŞİ SİYONİST İSRAİL ÜSLERİNİ VURMAYA DEVAM EDİYOR

HİZBULLAH'TAN İŞGALCİ İSRAİL'E MİSİLLEME

HİZBULLAH'TAN İŞGALCİ İSRAİL'E MİSİLLEME

ZİYAD EN-NEHALE: KAHRAMAN FİLİSTİN HALKI DİRENİŞE DEVAM EDECEK

ZİYAD EN-NEHALE: KAHRAMAN FİLİSTİN HALKI DİRENİŞE DEVAM EDECEK

İMAM HAMENEİ İSMAİL HENİYYE BAŞKANLIĞINDAKİ HAMAS HEYETİNİ KABUL ETTİ

İMAM HAMENEİ İSMAİL HENİYYE BAŞKANLIĞINDAKİ HAMAS HEYETİNİ KABUL ETTİ

İSMAİL HENİYYE: DÜNYA KUDÜS GÜNÜ BU SENE HER ZAMANKİNDEN DAHA GÖRKEMLİ OLMALI

İSMAİL HENİYYE: DÜNYA KUDÜS GÜNÜ BU SENE HER ZAMANKİNDEN DAHA GÖRKEMLİ OLMALI

SEYYİD ABDULMELİK EL HUSİ YEMEN'E YÖNELİK SİYONİST KOMPLOYU AÇIKLADI

SEYYİD ABDULMELİK EL HUSİ YEMEN'E YÖNELİK SİYONİST KOMPLOYU AÇIKLADI

HUSAM BEDRAN'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

HUSAM BEDRAN'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

İŞGALCİ İSRAİL'İN SU OYUNU (ANALİZ)

İŞGALCİ İSRAİL'İN SU OYUNU (ANALİZ)

GASIP İSRAİL SAVAŞ BAKANI YOAV GALANT ABD'YE GİTTİ

GASIP İSRAİL SAVAŞ BAKANI YOAV GALANT ABD'YE GİTTİ

HİZBULLAH GOLAN'DAKİ SİYONİST ORDU KARARGAHINI VURDU

HİZBULLAH GOLAN'DAKİ SİYONİST ORDU KARARGAHINI VURDU

IRAK İSLAMİ DİRENİŞİ SİYONİST REJİM SAVAŞ BAKANLIĞINI VURDU

IRAK İSLAMİ DİRENİŞİ SİYONİST REJİM SAVAŞ BAKANLIĞINI VURDU

AB SİYONİST ORDUNUN İHA TEKNOLOJİSİNİ FİNANSE EDİYOR

AB SİYONİST ORDUNUN İHA TEKNOLOJİSİNİ FİNANSE EDİYOR

YUKARI CELİLE KONSEYİ BAŞKANI: HİZBULLAH KUZEYDEKİ EN BÜYÜK VE EN TEHLİKELİ DÜŞMAN

YUKARI CELİLE KONSEYİ BAŞKANI: HİZBULLAH KUZEYDEKİ EN BÜYÜK VE EN TEHLİKELİ DÜŞMAN

HAMAS'TAN SİYONİST REJİMİN İDDİALARINA YALANLAMA

HAMAS'TAN SİYONİST REJİMİN İDDİALARINA YALANLAMA

DİRENİŞ ÇADIRI'NDAN ÇAĞRI: YARIN 30 İLDE GAZZE İÇİN MEYDANLARDAYIZ

DİRENİŞ ÇADIRI'NDAN ÇAĞRI: YARIN 30 İLDE GAZZE İÇİN MEYDANLARDAYIZ

EURO-MED ŞİFA HASTANESİ HAKKINDA ÖNEMLİ BİR RAPOR YAYINLADI

EURO-MED ŞİFA HASTANESİ HAKKINDA ÖNEMLİ BİR RAPOR YAYINLADI

İŞGALCİ İSRAİL 8 BİN DÖNÜM ARAZİYİ GASP ETTİ

İŞGALCİ İSRAİL 8 BİN DÖNÜM ARAZİYİ GASP ETTİ

HAMAS'TAN BMGK'YA SUNULAN KARAR TASARISI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

HAMAS'TAN BMGK'YA SUNULAN KARAR TASARISI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

KATİL İSRAİL ORDUSU FİLİSTİNLİLERİ TANKLARLA EZİYOR

KATİL İSRAİL ORDUSU FİLİSTİNLİLERİ TANKLARLA EZİYOR

İŞGALCİ İSRAİL ORDUSU ŞİFA HASTANESİNİ YIKMAK İSTİYOR

İŞGALCİ İSRAİL ORDUSU ŞİFA HASTANESİNİ YIKMAK İSTİYOR

HANİ ED-DALİ FİLİSTİN HALKI DİRENİŞİN YANINDA

HANİ ED-DALİ FİLİSTİN HALKI DİRENİŞİN YANINDA

BLİNKEN'DEN NETANYAHU'YA SÖZDE UYARI

BLİNKEN'DEN NETANYAHU'YA SÖZDE UYARI

BATI ŞERİA'DA KAHRAMANCA DİRENİŞ EYLEMİ

BATI ŞERİA'DA KAHRAMANCA DİRENİŞ EYLEMİ

IRKÇI İSRAİL'İN YENİ KOMPLOSU ORTAYA ÇIKTI

IRKÇI İSRAİL'İN YENİ KOMPLOSU ORTAYA ÇIKTI

SEYYİD ABDULMELİK EL HUSİ: OPERASYONLARIMIZI ÇEŞİTLENDİRECEĞİZ

SEYYİD ABDULMELİK EL HUSİ: OPERASYONLARIMIZI ÇEŞİTLENDİRECEĞİZ

EMİR ABDULLAHİYAN İLE İSMAİL HENİYE ARASINDA TELEFON GÖRÜŞMESİ

EMİR ABDULLAHİYAN İLE İSMAİL HENİYE ARASINDA TELEFON GÖRÜŞMESİ

GAZZE'YE GEÇİCİ LİMAN TUZAĞI

GAZZE'YE GEÇİCİ LİMAN TUZAĞI