ALİ ŞEMHANİ: SİYONİST REJİMİN NİL'DEN FIRAT'A KADAR HAYALİ GERÇEKLEŞMEYECEK
İSLAM ÜLKELERİ, 14 Eylul 2020 17:56
İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri Ali Şemhani, Siyonist rejimin sözde barış planı ile Nil'den Fırat'a kadar sloganını hayata geçirmeye çalıştığını, ancak, İslam dünyasının böyle bir tehlikeli planın gerçekleşmesine izin vermeyeceğini kaydetti.
İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri Ali Şemhani bugün Tahran'da Irak eski Başbakanı ve Kanun Devleti İttifakı Başkanı Nuri Maliki ile biraraya geldiği görüşmede, ABD'nin Batı Asya bölgesini istikrarsızlaştırma ve anlaşmazlık çıkarma stratejisine karşı koymak için en önemli yaklaşım ve önceliklerinin birlik ve beraberlik olduğunu söyledi.
Şemhani ayrıca, Irak halkı ve muhtelif grup ve partilerini düşmanların tefrika amaçlı planlarına karşı uyanık olup, birliğini korumaya davet etti.
Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri, İslam dünyası menfaatleri, Filistin ülküsü ve Kudüs-i Şerif'in özgürleşmesini kendi geçici tutkuları ve kısa süreli bekaları için kurban eden hain ve uzlaşma yanlısı yöneticileri uyararak, ABD'nin Siyonist rejimin güvenliğini koruma amacıyla bölge ülkelerini zayıflatmak için tam teşekküllü çabalarına dikkat çekti.
Şemhani ayrıca, Şehit Korgeneral Kasım Süleymani ve Şehit Ebu Mehdi ve direniş cephesinin diğer aziz şehitlerinin temiz kanlarının ABD ve Siyonist rejimin bölgedeki kökünü kurutacağını ifade etti.
Görüşmede Nuri Maliki de, İran İslam Cumhuriyeti'nin bölgede terörle mücadele ve güvenlik ve istikrar sağlama bağlamındaki belirgin rolünü takdir ederek, İran ile Irak'ın önemli bölgesel ve uluslararası konular hakkında istişare ve işbirliğine vurgu yaptı.
Maliki ayrıca, İslam ülkelerinin işbirliğiyle Kudüs-i Şerif ve Filistin varlığına karşı komploların etkisizleştirileceğini vurguladı.
parstoday
İSLAM ÜLKELERİ, 14 Eylul 2020 17:56
Yorumlar (0)

İSTANBUL'DA DÜNYA KUDÜS GÜNÜ YÜRÜYÜŞÜ DÜZENLENDİ

HAMAS: GAZZE'DE BÜTÜN EKMEK FIRINLARI KAPANDI

HİZBULLAH KOMUTANI HASAN BEDR ŞEHİT OLDU

HAMANEY: SİYONİST REJİM FİLİSTİN'DEN TEMİZLENECEKTİR

KASSAM VE KUDÜS TUGAYLARI SALDIRILARINI NEDEN DURDURDU?

SAMİ EBU ZUHRİ'DEN GAZZE İÇİN SİLAHA SARILMA ÇAĞRISI

HALİL EL HAYYE: DİRENİŞİN SİLAHI KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR

ŞEYH NAİM KASIM'DAN SİYONİST İSRAİL'E UYARI

OCHA: GAZZE'DE GIDA VE TIBBİ MALZEME STOKLARI BİTMEK ÜZERE

GAZZE'DE SOYKIRIM SÜRÜYOR

SİYONİST ORDU CENİN'DE 3250 EVİ YIKTI

MISIR ELÇİLİĞİ ÖNÜNDE REFAH KAPISI EYLEMİ

ANKARA DÜNYA KUDÜS GÜNÜ EYLEMİ (VİDEO-FOTO)

MUSTAFA AYDIN YAZDI: TÜRKİYE VE İRAN'IN FİLİSTİN POLİTİKALARI

AHMED MUHAMMEDİ: KUDÜS GÜNÜ DİRENİŞ BAYRAĞINI CANLI TUTMA GÜNÜDÜR

HAMANEY'DEN DÜNYA KUDÜS GÜNÜ ÇAĞRISI

DİRENİŞ CEPHESİ BİLEŞENLERİ FİLİSTİN DİRENİŞİNİN YANINDA

ANKARA DÜNYA KUDÜS GÜNÜ BASIN AÇIKLAMASINA DAVET

MALATYA DÜNYA KUDÜS GÜNÜ BASIN AÇIKLAMASINA DAVET

İSMAİL BEKAİ: DÜNYA GAZZE İÇİN AYAĞA KALKMALI

SİYONİST İSRAİL ORDUSUNDA KRİZ BÜYÜYOR

HAMAS'TAN GENEL SEFERBERLİK ÇAĞRISI

SİYONİST İSRAİL NASIR HASTANESİNE SALDIRDI

SALAH EL BERDEVİL ŞEHİT OLDU

YEMEN BEN GURİON HAVALİMANINI VURMAYA DEVAM EDECEK

SİYONİST İSRAİL GAZZE'DE KALICI İŞGAL PEŞİNDE

HAMANEY: İSLAM ÜMMETİ SİYONİST REJİME KARŞI BİRLİK OLMALI

HAMAS: ATEŞKESİ NETANYAHU ENGELLİYOR

HAMANEY: SİYONİST VARLIK YOK OLACAKTIR

KEMAL KEMAHLI NATO İNCİRLİK ÜSSÜNÜN ÖNÜNDE KONUŞTU

EBU UBEYDE'DEN DÜNYA MÜSLÜMANLARINA ÇAĞRI

İŞGALCİ İSRAİL'DEN GAZZE'NİN KUZEYİNE KARA HAREKATI

OCHA: GAZZE'DE İNSANİ KRİZ DERİNLEŞİYOR

YEMEN BEN GURİON HAVALİMANINI BALİSTİK FÜZE İLE VURDU

FİLİSTİNLİ GRUPLARDAN ABD'YE TEPKİ

YEMEN'DEN İSRAİL'E FÜZE SALDIRISI

NETANYAHU YİNE TEHDİT ETTİ

HİZBULLAH'TAN GAZZE AÇIKLAMASI

KUDÜS TUGAYLARI SÖZCÜSÜ EBU HAMZA ŞEHİT OLDU
