NASRALLAH: SİYONİST REJİM BATI ASYA'DAKİ EN BÜYÜK TEHDİTTİR
HİZBULLAH, 21 Ağustos 2020 02:26
Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah, Muharrem ayının ilk gecesinde yaptığı konuşmada, Siyonist rejimi Batı Asya bölgesindeki en önemli tehdit olarak nitelendirdi.
Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah Muharrem ayının ilk gecesi münasebetiyle bir konuşma yaptı.
Nasrallah Perşembe akşamı yaptığı konuşmada, işgalci rejimi bölgeye yönelik en büyük tehdit olarak nitelendirerek, bu rejimin doğası ile ABD'nin doğası arasında ayrım yapmanın bazen çok zor olduğunu ve her ikisinin de belirli hedeflere doğru ilerlediğini söyledi.
Seyyid Hassan Nasrallah, Lübnan halkını ve Müslümanları tarihi yüzeysel okumaktan kaçınmaya ve tarihi doğru okumaya ve Siyonist rejimin nasıl şekillendiğini öğrenmeye çağırdı ve tarihi doğru okumanın yanlışları ortadan kaldıracağını belirtti.
Hizbullah Genel Sekreteri, Filistin’in tarihini ve Filistin topraklarına ayak basan işgalcilerin tarihini öğrenmeyi Siyonist düşmanla mücadelenin gerekliliği olarak değerlendirdi ve şu ifadelerde bulundu: ‘Bu kanserle, Siyonist rejimle nasıl başa çıkılacağını anlamak için Filistin'in birkaç yüz yıllık tarihini öğrenmeli ve onların güçlü ve zayıf yönlerini bilmeliyiz. Onlar (Siyonistler) yıkıcı işgal planlarını din kisvesi altında gerçekleştirdiler.’
Seyyid Hasan Nasrallah, BAE ile Siyonist rejim arasındaki normalleşme anlaşmasının açıklanmasının ve bölgede baskı ve kuşatma uygulamasının amacının Filistin halkını Siyonistlerin taleplerine teslim etmeye çalışmak olduğunu söyledi.
Hizbullah Genel Sekreteri konuşmasına şöyle devam etti: ‘Bazı Araplar, Siyonistlerin Filistin'de dini bir hakka sahip olduklarına inanıyorlar, ancak onlar (Siyonistler) daha fazla seçeneğe sahipti ve Uganda ile Arjantin'de bir devlet kurabilirlerdi. Onların sadece Filistin'de bunu yapmaları tamamen siyasi bir meseledir.
İnsanlık tarihindeki en kötü kölelik biçimi, şu anda Amerika Birleşik Devletleri olan yerde şekillendi ve kaydedildi.
Aslında, Amerika Birleşik Devletleri vahşi ve ırkçı bir ülkedir ve insan haklarını tanımasını veya insan haklarına saygı göstermesini ve bize insan hakları dersleri vermesini beklemiyoruz.’
Hizbullah Genel Sekreteri, İngiliz hükümetini Siyonistlerin hizmetkarı olarak nitelendirdi ve Siyonistlerin sömürge hedeflerine ulaşmaya kararlı olduklarını söyledi.
Nasrallah, Mekke'nin fethi olayına atıfta bulunarak şu ifadelerde bulundu: ‘Mekke'nin fetih gününde Peygamber Efendimiz (s.a.v) büyük ahlakıyla muhaliflere ve müşriklere şöyle dedi: “Gidin, özgürsün." Ancak bu insanların çocukları daha sonra Kerbela'da onun torunun etrafını sardılar ve onları yıldırarak tehdit ettiler.
Kerbela destanını yazanlar bugün bizim için birer rol modeldir; Onlar, zor günlerde kararlı olmamız ve olaylardan korkmamamız için güzel bir örnektir.
Tarihimiz, hayatta yardım ve ders alabileceğimiz asil kişilikler ve rol modellerle doludur.’
Hizbullah Genel Sekreteri, koronavirüs durumuna ve yas törenlerinin önceki yıllarda olduğu gibi yapılmasının mümkün olmadığına değinerek, tüm Şiileri hijyen kurallarına uymaya ve Muharrem ayında yaşanan olaylara dikkat etmeye çağırdı.
rasthaber
HİZBULLAH, 21 Ağustos 2020 02:26
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!

SEYYİD ABDULMELİK EL HUSİ'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

UNRWA'DAN IRKÇI İSRAİL'E SUÇLAMA

OCHA GAZZE RAPORUNU YAYINLADI

ISRAEL KATZ SİYONİST İSRAİL'İN YENİ İŞGAL STRATEJİSİNİ AÇIKLADI

SİYONİST İSRAİL GAZZE'NİN ÜZERİNE 40 BİN BOMBA ATTI

EURO-MED: GAZZE'DE KITLIK TEHLİKESİ ALARM VERİYOR

ABD YEMEN'İ VURDU: 58 İŞÇİ ŞEHİT OLDU

ÜRDÜN BATI ŞERİA'YA SİLAH SEVKİYATINI ENGELLİYOR

SİYONİST ORDUDA YEDEK ASKER KRİZİ

İSRAİLLİ ESİR NETANYAHU'YU SUÇLADI

HAMAS LÜBNAN'DA VE ÜRDÜN'DE HEDEFTE

GAZZE'DE İNSANİ KRİZ DERİNLEŞİYOR

HASAN HATIR'DAN MESCİD-İ AKSA UYARISI

İRAN: SURİYE HÜKÜMETİNE YARDIM ETMEYE HAZIRIZ

ITAMAR BEN GVİR İBRAHİM CAMİİ'NE BASKIN DÜZENLEDİ

İRAN ABD'YE AİT ASKERİ ÜSLERİ GÖZÜNE KESTİRDİ

SİYONİST SUBAYLAR NETANYAHU'DAN SAVAŞIN SONA ERDİRİLMESİNİ İSTEDİ

HİZBULLAH JOSEPH AOUN'UN AÇIKLAMALARINA CEVAP VERDİ

JOSEPH AOUN HİZBULLAH'IN SİLAHSIZLANDIRILACAĞINI ÖNE SÜRDÜ

İŞGALCİ İSRAİL CENİN'DE 3600 EVİ YIKTI

GAZZE'DE SOYKIRIM SÜRÜYOR

SINIR TANIMAYAN DOKTORLAR ÖRGÜTÜ'NÜN GAZZE RAPORU

FİLİSTİN SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI AĞI GAZZE RAPORU

SAMİ EBU ZUHRİ'DEN YEMEN'E TEBRİK

EYAL ZAMİR'DEN NETANYAHU'YA UYARI

İRANLI GAZETECİLERDEN GAZZE ÇAĞRISI

SİYONİST İSRAİL'İN ATEŞKES ÖNERİLERİ ALDATICI

İBRAHİM EL EMİN HİZBULLAH'IN SİLAHSIZLANDIRILMA TALEBİNİ DEĞERLENDİRDİ

HAMAS MISIR'IN SİLAHSIZLANMA ŞARTINI KABUL ETMEDİ

YAHYA SERİ: İSRAİL HEDEFLERİNİ FÜZE VE İHA İLE VURDUK

HAMANEY ORDU KOMUTANLARI İLE GÖRÜŞTÜ

MISIRLI YAZAR FARUK CEVAYDE: SİYONİST REJİM KALICI DEĞİL

İSRAİL İŞGAL GÜÇLERİ BAPTİST HASTANESİNİ BOMBALADI

META'DAN SİYONİST İSRAİL'E TAM DESTEK

EHUD OLMERT'TEN İÇ SAVAŞ UYARISI

GAZZE'DE SU SIKINTISI GİDEREK ARTIYOR

HAMAS HEYKEL CEMAATLERİNİN ÇAĞRISINA KARŞI UYARDI

SİYONİST İSRAİL ORDUSUNDA KRİZ

İSRAİL ORDUSUNUN AKSA TUFANI'NDAKİ BAŞARISIZLIĞI RAPORLAŞTIRILDI
