ABD VE SİYONİST İSRAİL KORONAVİRÜS SALGININI BAHANE EDEREK İŞGALİ GENİŞLETMEYE ÇALIŞIYOR
, 12 Nisan 2020 13:28
Filistin Kurtuluş Teşkilatı, Amerika ve siyonist İsrail'in Ürdün Nehrinin Batı Yakası'nda Filistin topraklarını ele geçirme ve İsrail'e ilhakı konusunda nihai anlaşmaya geldiğini bildirdi.
SEFA haber ajansı verdiği haberde, dünyanın koronavirüs ile meşgul olduğu bir sırada ABD ve ırkçı İsrail'in Filistin topraklarını sultalarına geçirme konusunda görüşmeler yaptıklarını ve son aşamaya geldiklerini bildirdi.
Haberde, sözkonusu görüşmelerin ABD'nin Filistin topraklarının tamamen parçalamayı içeren sözde 'Yüzyılın Anlaşması Planı'na göre yapıldığına yer verildi.
Bu arada Mescid-i Aksa üzerine tapınak yaparak büyük Yahudi Devleti'ni kurma hayali kuran ırkçı İsrail, koronavirüs salgınını fırsat bilerek adımlar atmaya başladı. Kudüs'ün batı bölgesinden Mescid-i Aksa'ya ulaşacak yeraltı demiryolu hattı planlayan siyonist rejim İsrail, salgın olmasına rağmen son günler yıkım ve tutuklama faaliyetlerini yoğunlaştırdı.
Arap Alternatif Planlama Merkezi (ACAP), söz konusu planın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ilan edilen acil durum döneminde hazırlanmaya başlandığını ve İsrail Demiryolu Altyapı Komitesi’nin 17 Mart’taki oturumunda bu kararın açıklandığını bildirdi.
ACAP’a göre ilk proje, Kudüs’ün batısı ile Megaribe Kapısı bölgesi arasını bağlayarak Mescid-i Aksa yakınlarına kadar ulaşan bir yeraltı demiryolu hattı inşa etmeyi, ikinci olarak ise Kudüs’teki çeşitli mahallelerde yer üstünde bir demiryolu hattı inşa etmeyi içeriyor.
David Şehri Vakfı, geçtiğimiz Temmuz ayında bir yeraltı tüneli açarak, bunun yaklaşık 2 bin yıl önce Kudüs’teki "İkinci Tapınağa" giden hac yolu olduğunu iddia etmişti.
Bu görüş, Mescid-i Aksa’da Süleyman Mabedi’nin yeniden inşa edilmesi gerekliliğine dayanıyor.
Filistinliler, tüm bu projelerin şehri Yahudileştirerek, siyasi ve dini karakterini değiştirme amacı taşıdığını düşünüyor.
Öte yandan Arap Birliği de İsrail'in Filistin topraklarını ilhak için koronavirüs salgınını kullandığını açıkladı. Birlikten yapılan yazılı açıklamada "İsrail, Filistin topraklarını ilhak için salgını fırsata çevirdi" denildi.
parstoday
Yorumlar (0)

SEYYİD ABDULMELİK EL HUSİ'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

UNRWA'DAN IRKÇI İSRAİL'E SUÇLAMA

OCHA GAZZE RAPORUNU YAYINLADI

ISRAEL KATZ SİYONİST İSRAİL'İN YENİ İŞGAL STRATEJİSİNİ AÇIKLADI

SİYONİST İSRAİL GAZZE'NİN ÜZERİNE 40 BİN BOMBA ATTI

EURO-MED: GAZZE'DE KITLIK TEHLİKESİ ALARM VERİYOR

ABD YEMEN'İ VURDU: 58 İŞÇİ ŞEHİT OLDU

ÜRDÜN BATI ŞERİA'YA SİLAH SEVKİYATINI ENGELLİYOR

SİYONİST ORDUDA YEDEK ASKER KRİZİ

İSRAİLLİ ESİR NETANYAHU'YU SUÇLADI

HAMAS LÜBNAN'DA VE ÜRDÜN'DE HEDEFTE

GAZZE'DE İNSANİ KRİZ DERİNLEŞİYOR

HASAN HATIR'DAN MESCİD-İ AKSA UYARISI

İRAN: SURİYE HÜKÜMETİNE YARDIM ETMEYE HAZIRIZ

ITAMAR BEN GVİR İBRAHİM CAMİİ'NE BASKIN DÜZENLEDİ

İRAN ABD'YE AİT ASKERİ ÜSLERİ GÖZÜNE KESTİRDİ

SİYONİST SUBAYLAR NETANYAHU'DAN SAVAŞIN SONA ERDİRİLMESİNİ İSTEDİ

HİZBULLAH JOSEPH AOUN'UN AÇIKLAMALARINA CEVAP VERDİ

JOSEPH AOUN HİZBULLAH'IN SİLAHSIZLANDIRILACAĞINI ÖNE SÜRDÜ

İŞGALCİ İSRAİL CENİN'DE 3600 EVİ YIKTI

GAZZE'DE SOYKIRIM SÜRÜYOR

SINIR TANIMAYAN DOKTORLAR ÖRGÜTÜ'NÜN GAZZE RAPORU

FİLİSTİN SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI AĞI GAZZE RAPORU

SAMİ EBU ZUHRİ'DEN YEMEN'E TEBRİK

EYAL ZAMİR'DEN NETANYAHU'YA UYARI

İRANLI GAZETECİLERDEN GAZZE ÇAĞRISI

SİYONİST İSRAİL'İN ATEŞKES ÖNERİLERİ ALDATICI

İBRAHİM EL EMİN HİZBULLAH'IN SİLAHSIZLANDIRILMA TALEBİNİ DEĞERLENDİRDİ

HAMAS MISIR'IN SİLAHSIZLANMA ŞARTINI KABUL ETMEDİ

YAHYA SERİ: İSRAİL HEDEFLERİNİ FÜZE VE İHA İLE VURDUK

HAMANEY ORDU KOMUTANLARI İLE GÖRÜŞTÜ

MISIRLI YAZAR FARUK CEVAYDE: SİYONİST REJİM KALICI DEĞİL

İSRAİL İŞGAL GÜÇLERİ BAPTİST HASTANESİNİ BOMBALADI

META'DAN SİYONİST İSRAİL'E TAM DESTEK

EHUD OLMERT'TEN İÇ SAVAŞ UYARISI

GAZZE'DE SU SIKINTISI GİDEREK ARTIYOR

HAMAS HEYKEL CEMAATLERİNİN ÇAĞRISINA KARŞI UYARDI

SİYONİST İSRAİL ORDUSUNDA KRİZ

İSRAİL ORDUSUNUN AKSA TUFANI'NDAKİ BAŞARISIZLIĞI RAPORLAŞTIRILDI
