NASRALLAH'IN AÇIKLAMALARININ ARDINDAN SİYONİST REJİM PANİKLEDİ
HİZBULLAH, 29 Ağustos 2019 02:32
Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah'ın geçen pazar günü işgal rejimi İsrail ordusunu misillemede bulunma uyarılarının ardından Siyonist rejim yöneticilerini panik ve korku sardı.
Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, işgal rejimi İsrail'in Beyrut'un güneyindeki Zahiye'ye İHA'lı saldırılarının ardından, Lübnan İslami direniş güçlerinin Siyonistlere saldırısının kesin olduğuna vurgu yaptı.
Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, önceki gün de bir merasimde yaptığı açıklamada, İsrail’in Beyrut'un güney banliyölerine saldırılarına karşılık vereceklerini söyledi.
Seyyid Hasan Nasrullah, İsrail’e seslenerek, “Rahat uyuyun. bugün karşılık vermeyeceğiz. 6 kişinin şehit olmasına neden olan Kuneytire’ye yönelik saldırıda 10 gün bekledik. Şimdi de acelemiz yok. Bu yüzden hazır olun.” dedi.
Nasrullah İsrail İHA’larına ilişkin “Hizbullah, tüm İHA’ları devirmek için herhangi bir taahhütte bulunmamıştır. Direniş güçleri ne zaman ve nereyi vuracağını belirliyor. İsrail’in casusluk faaliyetlerini sınırlandırmak için bazı savaş uçakları düşürülebilir, ancak İHA'lara harcamak istemediğimiz özel bir silaha sahibiz.” ifadelerinde bulundu.
Nasrullah'ın uyarılarının ardından işgal kabinesi acil olarak toplandı.
Bu toplantıda, İsrail ordusunun Lübnan sınırında konuşlu güçlerini takviye etme ve sivil araçlarının işgal topraklarının Lübnan sınırlarındaki belli noktalarda hareket etmesini yasakladı.
İndependet Arapça servisi de İsrailli bir kaynaktan naklen, İsrail'in dünya genelindeki büyükelçilikleri, konsoloslukları ve temsilciliklerini uyararak, üst düzey elçileri ve temsilcilerinden, ilerleyen günlerde konutlarında kalıp, gereksiz giriş çıkışlardan kaçınmaları tavsiyesinde bulunduğunu aktardı.
Bu gelişmeler, Siyonist yöneticilerin Nasrullah'ın uyarılarının ardından korku ve panik içinde olduklarını gösteriyor. Siyonistler, Nasrullah'ın söylediğini yerine getiren bir mert olduğunu iyi bildikleri için endişeli ve korkulu anlar yaşıyorlar.
İsrailli uzmanlardan Avidid Bin Ami bu bağlamda şöyle diyor: İsrail'in karşı karşıya kaldığı sorun, Nasrullah'ın daha önce söylediklerini yerine getirmiş olması ve yalan söylememesidir.
Üzerinde durulması gereken başka bir konu ise, işgal rejimi İsrail'in Hizbullah'ın caydırıcılık ve taarruz gücünün ne tür ve şekilde olması hakkında ayrıntılı bilgiye sahip olmamasıdır çünkü 2006 yılından beri, Hizbullah ile herhangi bir savaşa girmiş değil. Ancak İsrail, Hizbullah'ın bugünkü gücünün 2006 yılıyla kıya edilmeyecek kadar daha büyük olduğunun farkındadır. Bu nedenle, İsrail, Hizbullah'ın olası tepkisi karşısında gafil avlanıp, büyük hasar görebileceğinden ciddi endişe duymaktadır.
Diğer bir konu ise, Hizbullah Genel Sekreteri'nin işgal rejiminin İHA'lı saldırısına Hizbullah'ın muhakkak yanıt vereceği sözünü vermiş olmasıdır. Ancak Nasrullah, bu saldırının ne şekilde ve ne zaman olacağı hakkında bir şey söylemedi ve sadece, uyarıda bulunmak ve İsrail'in Hizbullah'ın cevabını beklemesini söylemekle yetindi.
Bu durum İsrail ve Netanyahu kabinesi için kafa karışıklığına yol açmıştır.
Arap dünyasının ünlü yazarlar ve analistlerinden Abdul-Bari Atvan bu bağlamda şöyle yazıyor: Herkes, idam kararını beklemenin infazından daha acı olduğu üzerinde hemfikirdir, İşte Siyonistlere benzer bir durum hakimdir. İşgalciler her an saldırı olabilecek korkusu içinde yaşıyorlar ve hiçbir görülmemiş şekilde alarma geçmişler ve askerleri, savaş uçakları ve Demir Kubbeleri'ni en yüksek seviyede teyakkuza geçirmiş bulunuyorlar.
Bu durum, Netanyahu için de büyük bedellere yol açabilir çünkü işgal rejimi Başbakanı 17 eylül seçimlerinde güvenliği bir koz olarak kullanmaya çalışıyor.
Ancak Seyyid Hasan Nasrullah'ın uyarılarının ardından, Netanyahu kabinesi, seçim arefesinde güvenlik açısından ciddi endişe duymaktadır.
parstoday
HİZBULLAH, 29 Ağustos 2019 02:32
Yorumlar (0)

SEYYİD ABDULMELİK EL HUSİ'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

UNRWA'DAN IRKÇI İSRAİL'E SUÇLAMA

OCHA GAZZE RAPORUNU YAYINLADI

ISRAEL KATZ SİYONİST İSRAİL'İN YENİ İŞGAL STRATEJİSİNİ AÇIKLADI

SİYONİST İSRAİL GAZZE'NİN ÜZERİNE 40 BİN BOMBA ATTI

EURO-MED: GAZZE'DE KITLIK TEHLİKESİ ALARM VERİYOR

ABD YEMEN'İ VURDU: 58 İŞÇİ ŞEHİT OLDU

ÜRDÜN BATI ŞERİA'YA SİLAH SEVKİYATINI ENGELLİYOR

SİYONİST ORDUDA YEDEK ASKER KRİZİ

İSRAİLLİ ESİR NETANYAHU'YU SUÇLADI

HAMAS LÜBNAN'DA VE ÜRDÜN'DE HEDEFTE

GAZZE'DE İNSANİ KRİZ DERİNLEŞİYOR

HASAN HATIR'DAN MESCİD-İ AKSA UYARISI

İRAN: SURİYE HÜKÜMETİNE YARDIM ETMEYE HAZIRIZ

ITAMAR BEN GVİR İBRAHİM CAMİİ'NE BASKIN DÜZENLEDİ

İRAN ABD'YE AİT ASKERİ ÜSLERİ GÖZÜNE KESTİRDİ

SİYONİST SUBAYLAR NETANYAHU'DAN SAVAŞIN SONA ERDİRİLMESİNİ İSTEDİ

HİZBULLAH JOSEPH AOUN'UN AÇIKLAMALARINA CEVAP VERDİ

JOSEPH AOUN HİZBULLAH'IN SİLAHSIZLANDIRILACAĞINI ÖNE SÜRDÜ

İŞGALCİ İSRAİL CENİN'DE 3600 EVİ YIKTI

GAZZE'DE SOYKIRIM SÜRÜYOR

SINIR TANIMAYAN DOKTORLAR ÖRGÜTÜ'NÜN GAZZE RAPORU

FİLİSTİN SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI AĞI GAZZE RAPORU

SAMİ EBU ZUHRİ'DEN YEMEN'E TEBRİK

EYAL ZAMİR'DEN NETANYAHU'YA UYARI

İRANLI GAZETECİLERDEN GAZZE ÇAĞRISI

SİYONİST İSRAİL'İN ATEŞKES ÖNERİLERİ ALDATICI

İBRAHİM EL EMİN HİZBULLAH'IN SİLAHSIZLANDIRILMA TALEBİNİ DEĞERLENDİRDİ

HAMAS MISIR'IN SİLAHSIZLANMA ŞARTINI KABUL ETMEDİ

YAHYA SERİ: İSRAİL HEDEFLERİNİ FÜZE VE İHA İLE VURDUK

HAMANEY ORDU KOMUTANLARI İLE GÖRÜŞTÜ

MISIRLI YAZAR FARUK CEVAYDE: SİYONİST REJİM KALICI DEĞİL

İSRAİL İŞGAL GÜÇLERİ BAPTİST HASTANESİNİ BOMBALADI

META'DAN SİYONİST İSRAİL'E TAM DESTEK

EHUD OLMERT'TEN İÇ SAVAŞ UYARISI

GAZZE'DE SU SIKINTISI GİDEREK ARTIYOR

HAMAS HEYKEL CEMAATLERİNİN ÇAĞRISINA KARŞI UYARDI

SİYONİST İSRAİL ORDUSUNDA KRİZ

İSRAİL ORDUSUNUN AKSA TUFANI'NDAKİ BAŞARISIZLIĞI RAPORLAŞTIRILDI
